Turnering i Hamar

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 21. Okt 2020

Her er en kort sammenfatning fra helgen i Hamar:
SBK-Stabæk 0-9
SBK-Drammen 2-2
SBK-Ullevål 4-2
SBK-Skeid 7-0
I det store hele så er vi fornøyde med helgen. Vi har fått trenet mye på vårt grunnspill , og det føles absolutt som at vi har noe bra på gang.
Ekstra morro er også at juniorene Amund,Magnus og Phillip fikk mye spilletid og gjorde dette på en eksemplarisk måte👍🏻
Dessverre så skadet seg Petter Nicolaisen i kampen mot Skeid. Vi ønsker Petter god bedring , og håper han snart er tilbake på isen igjen.
Vi vil nå forsette og trene i Sparta Amfi i ytterligere 2 uker, før isen skal ligge på Stadion. 
Neste treningskamp blir mot Skeid lørdag 7 november på Sarpsborg Stadion! 
Vi gleder oss!💙


Seier 7-0 over Skeid. Philip og Amund scorer begge sitt første mål for A-laget  

 0 Kommentar

Bandyen blir toppidrett og ny russer til bandyklubben

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 13. Okt 2020

Andrei Glazer (31) er siste tilskudd til Sarpsborg bandyklubb, og nå blir bandyen toppidrett og kan trene med nærkontakt.


Ny russer: Andrei Glazer er Sarpsborg bandyklubbs nye russer med en karriere fra russiske toppklubber. Foto: Privat 

Sarpsborg bandyklubb henter sin andre russer på kort tid for kommende sesong. Andrei Glazer er den siste nykommeren til Sarpsborg bandyklubb, som nå begynner å bli slagkraftige foran kommende bandysesong.

Begge veier

Glazer er en angriper som vet hvor nettmaskene er. Han har scoret 280 mål på de sesongene han har spilt i den øverst ligaen i Russland. Han skyter nærmest like bra begge veier, noe han vil nye godt av i norsk eliteserie. Han har i hele sin bandykarriere spilt i den øverste divisjonen for forskjellige lag i Russland.

- Det er ingen tvil om at vi har knyttet til oss to gode bandyspillere som vil heve vårt lag kommende sesong. Glazer har spilt i toppdivisjonen i Russland helt til slutten av siste sesong. Nå velger 31-åringen komme til oss for en sesong, sier en fornøyd Anders Olsson i Sarpsborg bandyklubb.

Det er Christer Lystad som står bak begge disse signeringene for klubben har hatt den siste tiden.

– Christer har tidligere i sin bandykarriere spilt sammen med disse spillerne da han var i Russland. De kontaktene har vært gull verdt for oss, og dette vil utvilsomt bli en spennende sesong.

Endelig toppidrett

Bandyklubbene i Norge har dessverre ikke vært klassifisert som toppidrett, og av den grunn har de også slitt under koronatiden med treningshverdagen.

– Det har gjort sitt til at vi ikke har hatt lov til å ha nærkontakt på treningene. Helt klart at dette har medført en del utfordringer for oss, men vi har likevel trent bra, forteller Anders Olsson.

Imidlertid ser det nå ut til å bli forandringer på dette.

– Det ligger nå en avtale på bordet som bare skal underskrives, så bli bandyen også regnet som en toppidrett. Det blir en helt ny og annerledes hverdag for oss. Da kan treningene bli som normale igjen, forteller han.

En storturnering

Norsk Toppbandy jobber nå med en eliteturnering i Vikingskipet på Hamar, ettersom klubbene ikke kan reise utenlands for å spille treningskamper. De fleste av de norske lagene har minst en tur til Sverige før sesongstart, dette ser det imidlertid ut til at det blir problemer med.

– Slik det ser ut nå blir denne turneringen avviklet fra 16 til 18 oktober. Her vil de fleste av eliteserielagene være på plass for å spille tiltrengte matcher. Dette blir virkelig den store gjennomkjøringen for oss, sier Olsson.

Under denne turneringen er lagene fordelt på tre puljer med tre lag. Slik det ser ut er Sarpsborg BK, satt opp i gruppe med Stabæk og Drammen. Det blir lagt opp til A, B og C-sluttspill etter de innledende matchene. Dette betyr minst fire matcher for for den lokale klubben.

Av Ole-Morten Rosted (Sarpsborg Arbeiderblad)


0 Kommentar

Bandyklubben henter russisk målgrossist

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 13. Okt 2020

Klar for bandyklubben: Andrei Gerasimov har skrevet under papirene og klar for å spille kommende sesong for Sarpsborg bandyklubb. Foto: Privat

Andrei Gerasimov (32) er den nye bandyangriperen Sarpsborg bandyklubb har hentet. Keeperne i eliteserien i bandy skal få merke den hardtskytende russeren denne vinteren..

Sarpsborg bandyklubb er godt i gang med forberedelse til en ny sesong. Selv om bandyen fortsatt ikke er klassifisert som toppidrett og kun breddeidrett trener de kondisjon for fullt.

Hardtskytende

Det er ingen hvem som helst bandyspiller Sarpsborg bandyklubb har hentet foran denne sesongen. Andrei Gerasimov kan se tilbake på hele 497 bandymatcher for russiske lag i toppdivisjonen. Han har scoret 351 mål i løpet av sine kamper. Her er både serie, cup og Europacup innbereget.

- Det skal nesten ikke være mulig for en liten klubb som Sarpsborg bandyklubb å få signaturen til en slik spiller Andrei. En spiller som har bemerket seg med sin målfarlighet i samtlige klubber han har spilt for. Nå får vi håpe på en normal bandysesong, slik at vi kan nyte godt av hans scoringsevne. Noe jeg er sikker på at vil være godt for de øvrige spillerne på laget også, mener Anders Olsson i Sarpsborg bandyklubb.

Han forteller videre at takket være Christer Lystads gode kontakter i Russland, har dette latt seg gjøre. Det er ikke sikkert at han blir eneste russer på laget denne sesongen, men ønsker foreløpig ikke å utdype det nærmere.

Håper snart

- Vi håper at Norges bandyforbund snart kan få ordnet at bandysporten går fra å være en breddeidrett til toppidrett som innebandyen er blitt. Det tar alt for lang tid for bandyen, vi trenger å komme i gang som kontaktsport. Nå håper vi at dette skal være i orden snart, om vi skal komme i gang med det vi skal gjøre, sier Anders Olsson.

De fleste av spillerne i troppen fra siste sesong, minus de to russerne som var i klubben er med videre. En russer er klar og mye tyder på at enda en er på gang.

Takket være covid19 problemet, blir det ikke de tradisjonelle turene til Sverige før sesongstart.

- Vi har hvert år gjort de viktige forberedelsene på is i Sverige, som har innendørshaller. Slik blir det helt sikkert ikke denne sesongen, for vi har avlyst de planlagte samlingene i nabolandet.

Imidlertid er det også klart at Christer Lystad og Anton Olsson er trenerparet for kommende sesong. Begge har tidligere også hatt hovedansvaret for A-laget i bandyklubben.

Det var Tobias Johansson som denne hadde hovedansvaret og bandyklubben siste sesong. Klubben håper også å få med ham i rolle rundt laget kommende sesong, selv om det ikke blir hovedtrenerjobben.

Av Ole-Morten Rosted (Sarpsborg Arbeiderblad)

 


0 Kommentar

Nytt kvartfinaletap - sesongen over for SBK

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 11. Feb 2020

Det ble stortap for Aleksei Popov, Anton Olsson og resten av SBK-laget i den tredje kvartfinalekampen borte mot Ready i NM-sluttspillet i bandy mandag kveld. Ready vant kampen i Oslo hele 10-1 og sikret seg semifinaleplass. For sarpingenes del er sesongen over. (Foto: Tobias Nordli)


(Ready - Sarpsborg Bandyklubb 10-1) Sesongen er over for Sarpsborg Bandyklubb. Mandag kveld røk de ut av NM-sluttspillet etter stortap borte mot Ready i den tredje kvartfinalekampen.

SBK ble slått ut av NM-sluttspillet i bandy etter stortap borte mot seriemester Ready i den tredje kvartfinalekampen mandag kveld. Readys 10-1-seier innebar at de gikk til 3-0 i kamper i denne kvartfinaleserien, som avgjøres i best av fem kamper - og med det sikret seg semifinaleplass.

Den tredje kvartfinalen skulle egentlig blitt spilt søndag, men måtte utsettes på grunn av voldsomt uvær og for dårlige baneforhold. Men mandag ble det kamp i hovedstaden, og vertene Ready var overlegne i møtet med sarpingene. Allerede etter 11 minutters spill hadde Ready fått en 2-0-ledelse på egen is.

Tre Ready-scoringer til før pause gjorde at all spenning i realiteten var utløst da 2. omgang startet, og etter hvilen kjørte hjemmelaget på. De gikk til 9-0-ledelse før Ivan Fedorkov reduserte for bortelaget. Filip Hallmén sørget så for at Ready gikk til tosifret; 10-1.

Dette ble også sluttresultatet, og dermed er altså Sarpsborg Bandyklubb slått ut av årets NM-sluttspill.

SBK-trener Tobias Johansson syntes det var kjipt å gå på et slikt stortap etter at laget hadde spilt jevnt mot Ready i de to første kvartfinalene. I de kampene ble det ettmålstap, henholdsvis 1-2 og 3-4, men mandag kveld fungerte det ikke for sarpingene.

– I dag var vi ikke i nærheten av å prestere. Det er litt synd etter to gode kamper før denne, der vi spilte jevnt med seriemesteren, sa «Tobbe» til Sarpsborg Arbeiderblad.

Kampfakta

Bandy, NM, kvartfinale 3

Ready - Sarpsborg Bandyklubb 10-1 (5-0)
Gressbanen kunstis

Mål:
1-0 (6 min.) Filip Hallmén (Felix Emanuel Ljungberg)
2-0 (11 min.) Albin Rønnkvist
3-0 (21 min.) Iskander Nugmanov
4-0 (44 min.) Iskander Nugmanov
5-0 (45 min.) Carl Isac Jerner (Albin Rønnkvist)
6-0 (63 min.) Carl Isac Jerner
7-0 (68 min.) Filip Hallmén (Iskander Nugmanov)
8-0 (71 min.) Filip Hallmén
9-0 (78 min.) Martin Leisner Bjerkely (Albin Rønnkvist)
9-1 (86 min.) Ivan Fedorkov (Anton Olsson)
10-1 (88 min.) Filip Hallmén

Ready har vunnet kvartfinaleserien med 3-0 i kamper og er klare for semifinale.


Av Kjetil A Berg (Sarpsborg Arbeiderblad)0 Kommentar

– Vi er minst like gode som Ready, men det er dessverre litt tilfeldigheter som avgjør

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 7. Feb 2020

Sarpsborg Bandyklubb leverte en ny god kamp mot seriemester Ready i den andre NM-kvartfinalekampen i Sarpsborg fredag kveld, men tapte til slutt med 3-4. Her ser vi Sarpsborg-spiller Anders Olsson i duell med Readys Jacob Rønneberg. (Foto: Tobias Nordli)


(Sarpsborg Bandyklubb - Ready 3-4) SBK-gutta leverte en ny god kamp mot Ready fredag, men nok en gang ble det knepent tap.

Ready vant 4-3 mot SBK på Sarpsborg kunstisbane fredag kveld - og gikk med det til 2-0 i kamper i denne kvartfinaleserien i NM i bandy. Kvartfinalene spilles i best av fem kamper.

Det var det andre ettmålstapet for SBK mot seriemester Ready denne uken. Onsdag vant Oslo-laget 2-1 på egen is i den første kvartfinalematchen.

Som på onsdag skryter SBK-trener Tobias Johansson av eget lag. Han følte at de var fullt på høyde med Ready også i fredagens kamp i Sarpsborg - en kamp preget av mange langballer og mye kriging.

– Jeg synes vi er minst like bra som Ready, men det er dessverre litt tilfeldigheter som avgjør, sa «Tobbe» til Sarpsborg Arbeiderblad etter det bitre ettmålstapet fredag kveld.

Det stod lenge 0-0 i denne kampen, før to Ready-mål, i henholdsvis det 24. og det 33. spilleminuttet, sørget for 0-2. Imidlertid fikk sarpingene den verdifulle 1-2-reduseringen like før pause, signert Per Johan Krosse.

Åtte minutter ut i 2. omgang kom vertene ajour på kunstisen i Sarpsborg. 2-2-målet ble scoret av Emil Øby Olsen, etter et hjørneslag fra Anton Olsson.

En beundringsverdig opphenting av SBK - og på ingen som helst måte ufortjent. Derfor var det utrolig surt at Ready ordnet 2-3 litt over en time ut i kampen.

Men moralen er sterk i SBK-rekkene, og da det var spilt 70 minutter vartet superveteran Christer Lystad opp med en herlig scoring. Han sendte i vei en suser av et skudd som gikk utagbart i Ready-nettet til 3-3.

Men dessverre glapp det defensivt for hjemmelaget et par minutter senere. Da var Iskander Nugmanov frempå med sin tredje scoring for aftenen - og avgjorde det hele til 4-3 for Oslo-klubben.

Det innebærer at Ready leder 2-0 i denne kvartfinaleserien, som avgjøres i best av fem kamper. Dermed er forutsetningen enkel og grei for SBK før søndagens tredje kvartfinalekamp i hovedstaden: Den må de vinne. Et nytt tap vil bety at sesongen er over.

Kampfakta

Bandy, NM, kvartfinale 2

SBK - Ready 3-4 (1-2)
Sarpsborg kunstisbane

Mål:
0-1 (24 min.) Ask Askmann Nærby (Iskander Nugmanov)
0-2 (33 min.) Iskander Nugmanov
1-2 (45 min.) Per Johan Krosse (Anton Olsson)
2-2 (53 min.) Emil Øby Olsen (Anton Olsson)
2-3 (61 min.) Iskander Nugmanov (Albin Rønnkvist)
3-3 (70 min.) Christer Lystad (Max Pherson)
3-4 (72 min.) Iskander Nugmanov

Ready leder 2-0 i kamper i denne kvartfinaleserien som avgjøres i best av fem kamper.

Av Kjetil A Berg /Sarpsborg Arbeiderblad)0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline