Stortap for SBK mot seriemesterne

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 30. Jan 2020

TAP: Anders Olsson scoret for SBK i onsdagens kamp mot Ready, men seriemesterne ble et nummer for store for sarpingene. Foto:


(SBK-Ready 1-8) SBK var aldri i nærheten av å få med seg poeng fra seriespillets siste hjemmekamp, da de fikk besøk av serieleder Ready onsdag kveld.

SBK holdt unna det første drøye kvarteret på stadions kunstis, men etter at bortelaget tok ledelsen ble det blytungt for sarpingene.

Før halvtimen var spilt gikk Ready opp i en 3-0-ledelse, noe som førte til at SBK-trener Tobias Johansson tok en timeout. Timeouten så ut til å gjøre hjemmelaget godt, og Anders Olsson reduserte til 1-3 etter pasning fra Christer Lystad.

I andre omgang avgjorde to tidlige Ready-scoringer oppgjøret, og til slutt måtte sarpingene ta med seg et 1-8-tap i garderoben.

SBK avslutter seriespillet med bortekamp mot tabelljumbo Øvrevoll Hosle førstkommende søndag.


0 Kommentar

Knepent tap for SBK

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 19. Jan 2020

Sarpsborg Bandyklubb tapte 5–7 i søndagens vriene bortekamp mot Solberg i eliteserien i bandy.

Sarpingene stilte med et redusert mannskap, og det var kun to keepere og tolv utespillere med i troppen som reise til Solbergbanen.

Det var hjemmelaget som kom klart best i gang. Solberg scoret fire ganger i løpet av de 18 første minuttene, og da så det ikke bra ut for SBK. Gjestene reduserte imidlertid to ganger. Først satte Aleksei Popov inn 1–4 etter 35 minutters spill, og to minutter senere scoret Anders Olsson etter hjørneslag.

Deretter ble det 5–2 og 6–2 før Max Pherson reduserte like før pause.

Trygg plass

Fire minutter ut i andre omgang satte Petter Nicolaisen inn 4–6 for SBK. Han scoret sikkert alene med keeper. Solberg økte ledelsen til 7–4 et snaut kvarter ut i omgangen.

Max Pherson reduserte til 5–7 etter 69 minutters spill da han driblet et par spillere før han klinket ballen i mål fra 20 meters hold. SBK hadde et press mot hjemmelagets mål i store deler av andre omgang, men det ble ikke flere scoringer.

SBK ligger fortsatt på en trygg sluttspillsplass. Det er sju poeng ned til Øvrevoll Hasle som ligger under sluttspillstreken.

Neste kamp for Sarpsborg Bandyklubb er hjemme på Stadion mot Ready 29. januar.

Kampfakta

Bandy, eliteserien

Solberg – Sarpsborg BK 7–5 (6–3)

Solbergbanen

Mål:

1–0 (5 min.) Sondre Bratvold Kristiansen (Marius Austad)

2–0 (7 min.) Sondre Bratvold Kristiansen (Marius Austad)

3–0 (14 min.) Eirik Bø Johnsen (uassistert)

4–0 (18 min.) Even Gamst (Emil Gulbrandsen)

4–1 (35 min.) Aleksei Popov (Anton Olsson)

4–2 (37 min.) Anders Olsson (Anton Olsson)

5–2 (40 min.) Christopher Nålby (Marius Austad)

6–2 (41 min.) Even Gamst (Kristian Hagen)

6–3 (45 min.) Max Pherson (Anton Olsson)

6–4 (49 min.) Petter Nicolaisen (Anders Olsson)

7–4 (58 min.) Kristian Hagen (Marius Austad)

7–5 (69 min.) Max Pherson (uassistert)

Hoveddommer: Haakon Toverud Andersen.

Utvisninger: Solberg ingen min., SBK ingen min.

Laget

SBKs lag:

Målvakter: Rikard Thorkildsen, Thomas Dahlen Fjellgaard.

Utespillere: Anton Olsson, Emil Øby Olsen, Ola Braathe, Magnus Bratland, Amund Stenersen, Aleksei Popov, Anders Olsson, Sigurd Strømnes, Max Pherson, Ivan Fedorkov, Petter Nicolaisen, Mathias Nilsen.


0 Kommentar

– En viktig seier for oss

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 15. Jan 2020

Ola Braathe scoret ett av målene da SBK tok en meget viktig 4-1-seier borte mot Ullevål i eliteserien i bandy onsdag kveld. (Foto: Kjetil A. Berg)


(Ullevål - SBK 1-4) Sarpsborg Bandyklubb sikret seg en meget verdifull topoenger da de slo Ullevål på bortebane i eliteserien onsdag kveld.

Kampen i hovedstaden endte med 4-1-seier til sarpingene, etter at de hadde ledet 2-0 midtveis.

Seieren innebærer at SBK nå har festet et grep om syvendeplassen i eliteserien når som det gjenstår kun tre serierunder. Sarpingene har ti poeng, mens Ullevål, onsdagens motstander, står med syv. Det er de åtte beste lagene som går til NM-sluttspillet.

– Dette var en viktig seier for oss med tanke på å beholde syvendeplassen, og i dag spilte vi bra. Det pleier alltid å være tøft å spille her inne, men så fort kampen fikk satt seg, synes jeg vi er det klart beste laget. Det var god laginnsats, sa SBK-trener Tobias Johansson til Sarpsborg Arbeiderblad etter seieren på Bergbanen onsdag kveld.

Lars Bjørge Thorsen sendte SBK i føringen vel kvarteret ut i 1. omgang, før Aleksei Popov doblet ledelsen da det var spilt 28 minutter. SBK ledet 2-0 til pause, og i 2. omgang ble det to mål til, signert henholdsvis Lars Bjørge Thorsen og Ola Braathe, før vertene fikk en redusering. Dermed ble det altså 4-1-seier til SBK i dette eliteserieoppgjøret.

I neste runde har SBK bortekamp mot Solberg. Den kampen spilles søndag 19. januar.


Av Kjetil A Berg (Sarpsborg Arbeiderblad)0 Kommentar

Knepent tap for bandygutta

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 12. Jan 2020

Ivan Fedorkov (91) scoret to av målene for SBK søndag, men de lokale bandygutta måtte likevel se seg beseiret av Ullern. Gjestene vant oppgjøret på kunstisen ved Sarpsborg stadion med 5-4. Dette bildet er fra SBKs kamp mot Mjøndalen 5. januar. (Foto: Kjetil A. Berg)


(SBK – Ullern 4-5) Det ble et surt ettmålstap for SBK hjemme mot Ullern i eliteserien i bandy søndag.


Sarpsborg Bandyklubb hadde hjemmekamp mot serietoer Ullern på kunstisen ved Sarpsborg stadion søndag.

Gjestene tok ledelsen allerede i det første spilleminuttet, men SBK kom ajour få minutter senere. Det sørget Petter Nicolaisen for, på pasning fra Ivan Fedorkov.

Bortelaget scoret imidlertid to mål til før pause, slik at stillingen var 1-3 etter halvspilt kamp.

I 2. omgang sørget Petter Nicolaisen for ny spenning med sitt og SBKs andre mål for dagen. På 2-3-målet hadde Aleksei Popov assist.

Ullern gikk til 2-4 midtveis i 2. omgang, men SBK-spiller Ivan Fedorkov reduserte deretter til 3-4 med drøyt kvarteret igjen å spille.

Henrik Wilhelm Brune scoret så Ullerns femte for dagen fem minutter før full tid.

På overtid ble Ivan Fedorkov tomålsscorer for hjemmelaget da han fikset 4-5, assistert av Anders Olsson.

Men SBK kom ikke nærmere. Dermed ble det et knepent ettmålstap på egen is søndag.

SBK er nummer syv på tabellen i eliteserien, med åtte poeng på 14 kamper.Av Kjetil A Berg (Sarpsborg Arbeiderblad)


0 Kommentar

4 SBK TALENTER PÅ KRETSLAG

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 11. Jan 2020

Sarpsborg bandyklubbs 4 talenter Henrik Ulland, Philip Jacobsen, Herman Gundelsby og Tobias Müller er tatt ut til å representere HEDØST i kretslagsturneringen for 2004 årgangen lørdag 11. Januar i Drammen. HEDØST er et sammensatt kretslag av spillere fra Hedemark og Østfold og de skal spille kamper mot Oslo, Akershus og Buskerud. SBK er stolte av å ha med unge spillere i en turnering for de beste i landet i sin årsklasse og vi ønsker dere lykke til.

vil du vite mer om helgens kretslagsurneringer kan du lese mer her: https://bandyforbundet.no/?p=45338&mID=71&mAct=0


0 Kommentar

Seieren røk på overtid

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 5. Jan 2020

SBK ledet 4-3 til langt inn på overtid, men så fikk Mjøndalen straffeslag. Det endte i scoring, som vi ser her, og sluttresultat 4-4 i søndagens oppgjør i eliteserien i bandy. (Foto: Kjetil A. Berg)

(SBK - Mjøndalen 4-4) Her setter Mjøndalen-spiller Andrey Anufrienko inn 4-4 på straffeslag på overtid - og ødelegger med det seiersfesten for SBK-gutta.

Det ble en dramatisk avslutning på søndagens eliteseriekamp i bandy mellom SBK og Mjøndalen på kunstisen ved Sarpsborg stadion. Vertene hadde 4-3-ledelse og så ut til å sikre to verdifulle poeng, men langt inn på overtid fikk gjestene Mjøndalen tildelt et straffeslag - til voldsomme protester fra hjemmelagets spillere og trenerbenk.

Straffeslaget omsatte Andrey Anufrienko i scoring - og dermed endte det i stedet med 4-4 og poengdeling.

– Det der er overtid på overtiden, så det der skal ikke skje når vi har 4-3. Det er surt. Vi hadde seieren, og de skaper ikke noe særlig på slutten heller. Jeg synes det i så fall er vi som har noen halvsjanser fremover. Det er vanskelig å være helt fornøyd nå, sa SBK-trener Tobias Johansson til Sarpsborg Arbeiderblad etter kampen.

Det var særdeles surt for blåtrøyene å miste ett poeng etter det som var en utpreget krigekamp på et isdekke som ikke alltid var av den spillevennlige sorten. 

– Dette var en krigematch. Det blir ikke noe skikkelig bandyspill, i stedet er det litt tilfeldigheter og den som kriger mest som pleier å vinne slike matcher. Det er langballer og krig som gjelder i 90 minutter, sier Johansson.

SBK, som før søndagens kamp kom fra en fin 7-4-seier mot Høvik 2. juledag, ligger nå på syvendeplass på tabellen i eliteserien, med åtte poeng på 12 kamper. De åtte beste i serien går til NM-sluttspillet senere i år.

For SBKs del venter en meget tøff bortekamp mot sølvplasserte Stabæk i neste serierunde. Den kampen spilles onsdag 8. januar.


Av Kjetil A Berg (Sarpsborg Arbeider blad) 0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline