Bestill sesongkort!

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 21. Okt 2020

Nå er sesongkortene klare for salg. Innehaver av et slikt kort har mye spenning i vente! Kampene blir spilt onsdager kl 1900 og søndager kl 1300. Vi håper mange vil støtte klubben i disse tider, ved å kjøpe sesongkort. Ved bestilling, send navn og adresse til 47301188 eller mail til sarpsborgbk@gmail.com. Prisen er 800.-, ev sluttspill inkludert

0 Kommentar

Turnering i Hamar

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 21. Okt 2020

Her er en kort sammenfatning fra helgen i Hamar:
SBK-Stabæk 0-9
SBK-Drammen 2-2
SBK-Ullevål 4-2
SBK-Skeid 7-0
I det store hele så er vi fornøyde med helgen. Vi har fått trenet mye på vårt grunnspill , og det føles absolutt som at vi har noe bra på gang.
Ekstra morro er også at juniorene Amund,Magnus og Phillip fikk mye spilletid og gjorde dette på en eksemplarisk måte👍🏻
Dessverre så skadet seg Petter Nicolaisen i kampen mot Skeid. Vi ønsker Petter god bedring , og håper han snart er tilbake på isen igjen.
Vi vil nå forsette og trene i Sparta Amfi i ytterligere 2 uker, før isen skal ligge på Stadion. 
Neste treningskamp blir mot Skeid lørdag 7 november på Sarpsborg Stadion! 
Vi gleder oss!💙


Seier 7-0 over Skeid. Philip og Amund scorer begge sitt første mål for A-laget  

 0 Kommentar

Bandyklubben henter russisk målgrossist

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 13. Okt 2020

Klar for bandyklubben: Andrei Gerasimov har skrevet under papirene og klar for å spille kommende sesong for Sarpsborg bandyklubb. Foto: Privat

Andrei Gerasimov (32) er den nye bandyangriperen Sarpsborg bandyklubb har hentet. Keeperne i eliteserien i bandy skal få merke den hardtskytende russeren denne vinteren..

Sarpsborg bandyklubb er godt i gang med forberedelse til en ny sesong. Selv om bandyen fortsatt ikke er klassifisert som toppidrett og kun breddeidrett trener de kondisjon for fullt.

Hardtskytende

Det er ingen hvem som helst bandyspiller Sarpsborg bandyklubb har hentet foran denne sesongen. Andrei Gerasimov kan se tilbake på hele 497 bandymatcher for russiske lag i toppdivisjonen. Han har scoret 351 mål i løpet av sine kamper. Her er både serie, cup og Europacup innbereget.

- Det skal nesten ikke være mulig for en liten klubb som Sarpsborg bandyklubb å få signaturen til en slik spiller Andrei. En spiller som har bemerket seg med sin målfarlighet i samtlige klubber han har spilt for. Nå får vi håpe på en normal bandysesong, slik at vi kan nyte godt av hans scoringsevne. Noe jeg er sikker på at vil være godt for de øvrige spillerne på laget også, mener Anders Olsson i Sarpsborg bandyklubb.

Han forteller videre at takket være Christer Lystads gode kontakter i Russland, har dette latt seg gjøre. Det er ikke sikkert at han blir eneste russer på laget denne sesongen, men ønsker foreløpig ikke å utdype det nærmere.

Håper snart

- Vi håper at Norges bandyforbund snart kan få ordnet at bandysporten går fra å være en breddeidrett til toppidrett som innebandyen er blitt. Det tar alt for lang tid for bandyen, vi trenger å komme i gang som kontaktsport. Nå håper vi at dette skal være i orden snart, om vi skal komme i gang med det vi skal gjøre, sier Anders Olsson.

De fleste av spillerne i troppen fra siste sesong, minus de to russerne som var i klubben er med videre. En russer er klar og mye tyder på at enda en er på gang.

Takket være covid19 problemet, blir det ikke de tradisjonelle turene til Sverige før sesongstart.

- Vi har hvert år gjort de viktige forberedelsene på is i Sverige, som har innendørshaller. Slik blir det helt sikkert ikke denne sesongen, for vi har avlyst de planlagte samlingene i nabolandet.

Imidlertid er det også klart at Christer Lystad og Anton Olsson er trenerparet for kommende sesong. Begge har tidligere også hatt hovedansvaret for A-laget i bandyklubben.

Det var Tobias Johansson som denne hadde hovedansvaret og bandyklubben siste sesong. Klubben håper også å få med ham i rolle rundt laget kommende sesong, selv om det ikke blir hovedtrenerjobben.

Av Ole-Morten Rosted (Sarpsborg Arbeiderblad)

 


0 Kommentar

Bandyen blir toppidrett og ny russer til bandyklubben

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 13. Okt 2020

Andrei Glazer (31) er siste tilskudd til Sarpsborg bandyklubb, og nå blir bandyen toppidrett og kan trene med nærkontakt.


Ny russer: Andrei Glazer er Sarpsborg bandyklubbs nye russer med en karriere fra russiske toppklubber. Foto: Privat 

Sarpsborg bandyklubb henter sin andre russer på kort tid for kommende sesong. Andrei Glazer er den siste nykommeren til Sarpsborg bandyklubb, som nå begynner å bli slagkraftige foran kommende bandysesong.

Begge veier

Glazer er en angriper som vet hvor nettmaskene er. Han har scoret 280 mål på de sesongene han har spilt i den øverst ligaen i Russland. Han skyter nærmest like bra begge veier, noe han vil nye godt av i norsk eliteserie. Han har i hele sin bandykarriere spilt i den øverste divisjonen for forskjellige lag i Russland.

- Det er ingen tvil om at vi har knyttet til oss to gode bandyspillere som vil heve vårt lag kommende sesong. Glazer har spilt i toppdivisjonen i Russland helt til slutten av siste sesong. Nå velger 31-åringen komme til oss for en sesong, sier en fornøyd Anders Olsson i Sarpsborg bandyklubb.

Det er Christer Lystad som står bak begge disse signeringene for klubben har hatt den siste tiden.

– Christer har tidligere i sin bandykarriere spilt sammen med disse spillerne da han var i Russland. De kontaktene har vært gull verdt for oss, og dette vil utvilsomt bli en spennende sesong.

Endelig toppidrett

Bandyklubbene i Norge har dessverre ikke vært klassifisert som toppidrett, og av den grunn har de også slitt under koronatiden med treningshverdagen.

– Det har gjort sitt til at vi ikke har hatt lov til å ha nærkontakt på treningene. Helt klart at dette har medført en del utfordringer for oss, men vi har likevel trent bra, forteller Anders Olsson.

Imidlertid ser det nå ut til å bli forandringer på dette.

– Det ligger nå en avtale på bordet som bare skal underskrives, så bli bandyen også regnet som en toppidrett. Det blir en helt ny og annerledes hverdag for oss. Da kan treningene bli som normale igjen, forteller han.

En storturnering

Norsk Toppbandy jobber nå med en eliteturnering i Vikingskipet på Hamar, ettersom klubbene ikke kan reise utenlands for å spille treningskamper. De fleste av de norske lagene har minst en tur til Sverige før sesongstart, dette ser det imidlertid ut til at det blir problemer med.

– Slik det ser ut nå blir denne turneringen avviklet fra 16 til 18 oktober. Her vil de fleste av eliteserielagene være på plass for å spille tiltrengte matcher. Dette blir virkelig den store gjennomkjøringen for oss, sier Olsson.

Under denne turneringen er lagene fordelt på tre puljer med tre lag. Slik det ser ut er Sarpsborg BK, satt opp i gruppe med Stabæk og Drammen. Det blir lagt opp til A, B og C-sluttspill etter de innledende matchene. Dette betyr minst fire matcher for for den lokale klubben.

Av Ole-Morten Rosted (Sarpsborg Arbeiderblad)


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline