Poenget glapp på overtid

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 29. Nov 2020

(SBK-Ullern 7-9) Sarpingene så ut til å gå mot ett poeng i søndagens kamp mot Ullern, men på overtid avgjorde bortelaget kampen.

Sarpsborg fikk den verst tenkelige starten på søndagens oppgjør, da bortelaget tok ledelsen allerede etter 34 sekunder. Christer Lystad brakte imidlertid balanse i regnskapet da han utlignet etter 11 minutter.

Kampens tre neste scoringer kom etter hjørneslag, og det var bortelaget som scoret de to første. Andrei Gerasimov reduserte til 2-3, før Ullern satte inn sitt fjerde for dagen.

På overtid i første omgang satt nok en scoring etter et hjørneslag. Denne gang var det Petter Nicolaisen som reduserte til 3-4 for hjemmelaget.

Over i andre omgang var det igjen gjestene som startet best. Før det var spilt fem minutter av omgangen, hadde Ullern satt to baller i mål bak Rikard Thorkildsen.

Andrei Gerasmiov har vært en aldri så liten åpenbaring i SBK-drakta denne sesongen, og russeren viste igjen at han vil bli en viktig brikke for sarpingene i fortsettelsen. I løpet av fem minutter satte han inn to scoringer, og SBK var igjen bare ett mål bak i målprotokollen.

Ullern øket sin ledelse til 7-5 etter 70 minutter, men igjen var Gerasimov frampå for SBK. Russeren reduserte, og syv minutter før full tid utlignet Max Pherson til 7-7. Dermed gikk det mot poengdeling på Sarpsborg stadion, men Ullern ville det annerledes.

Nesten to minutter på overtid satte bortelaget inn sin åttende scoring, og tre minutter senere fastsatte Ullern sluttresultatet til 7-9.


Av Patrick Walther Larsen (Sarpsborg Arbeiderblad)


0 Kommentar

Nytt russisk stjerneshow: – Han er en «sniper» med ekstreme ferdigheter

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 29. Nov 2020

Christer Lystad, Andrei Gerasimov og Max Phersson. Foto: Tobias Nordli

 

(SBK – Mjøndalen 6-5) Sarpsborg bandyklubb tok sin andre seier for sesongen, mye takket være russisk kunst fra Andrei Gerasimov.

Russeren som flyttet til Sarpsborg i november for å spille bandy noterte seg for fem av seks scoringer på kunstisen på Sarpsborg stadion.

Det er andre kamp på rad at han scorer fem mål i en kamp. Totalt står russeren med 11 scoringer på tre kamper – SBK har totalt scoret 15 ganger i år.

Det gjorde Gerasimov på en kveld som for første gang så langt i sesongen kunne minne om et godt gammeldags bandyvær – eller skal vi si vanlig russisk bandyvær. Minusgrader.

Russisk duell

Men det var en annen russer som innledet målshowet på stadion fredag kveld. Bortelagets Alexander Serov sendte Mjøndalen i ledelsen etter bare to minutter. Serov scoret for øvrig tre ganger i løpet av oppgjøret.

SBKs Andrei Gerasimov utliknet fire minutter senere, og da var kampen for alvor i gang.

Til pause var stillingen 3–3.

Lagene fulgte hverandre også etter hvilen helt til Gerasimov scoret to ganger mot slutten av kampen. SBK fikk med det en tomåls ledelse, og selv om Mjøndalen reduserte en gang så holdt det til to poeng og hjemmeseier.

- Veldig moro å ha de rundt oss

SBK har reist seg etter det ydmykende 24–1 tapet i den første serierunden. Med seire på de to påfølgende kampene kan laget se oppover på tabellen.

Christer Lystad forteller at SBK var dominerende.

– Det er helt unødvendig at vi skal lage spenning i kampen på den måten. Vi er klart best fra start av, men gjør mye feil bakover noe som Mjøndalen utnytter. Men vi vinner, det var en arbeidsseier, og det er vi fornøyde med, sier han.

– Russerne deres leverer igjen?

-Ja. Både Andrei Glazer og Andrei Gerasimov er fantastiske. De spilte russisk eliteserie så sent som i fjor, og holder høyt internasjonalt nivå. De er best offensivt, og har ekstreme ferdigheter. Gerasimov er en typisk «sniper», som skyter på alt og banker ballene i krysset. Det er veldig moro for oss andre å ha to slike spillere rundt oss, sier Lystad, som selv har spilt bandy i Russland i flere år og nå også fungerer som tolk i SBK.

– Ja, jeg får praktisert litt russisk hver dag nå, bekrefter han.

– Dere har også kommet dere etter det ydmykende tapet borte mot Stabæk?

– Før den kampen hadde vi ikke vært på is. Nå har vi alle mann tilbake. Vi har gode treninger og formen er stigende, sier Lystad.


Av Mats Duan(Sarpsborg Arbeiderblad)


0 Kommentar

SBK slo tilbake

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 29. Nov 2020

FEMMÅLSSCORER: Andrei Gerasimov scoret fem mål da bandyklubben tok sesongens to første poeng fredag kveld. Foto: Tobias Nordli

 

(Sarpsborg-Høvik 8-3) Etter en elendig seriestart med braknederlag mot Stabæk, reiste SBK seg i sesongens første hjemmekamp fredag kveld. Andrei Gerasimov ble kampens store spiller med fem scoringer.


Max Pherson sendte SBK i ledelsen allerede før det var spilt seks minutter, og seks minutter senere doblet russiske Andrei Gerasimov ledelsen til 2-0 for vertene.

Etter 23 minutter var det Anders Olsson sin tur til å sette sesongens første scoring. Svensken satte inn 3-0 etter et hjørneslag. Gerasimov var frampå igjen etter 35 minutter, og med sin andre scoring for kvelden, øket han SBKs ledelse til 4-0.

Bortelaget fikk med seg en redusering før lagene gikk til pause slik at stillingen etter de første 45 minuttene var 4-1 til SBK.

Høvik yppet seg

I andre omgang var det Høvik som åpnet best. Snaue kvarteret ut i omgangen reduserte Høvik, og bare to minutter senere scoret bortelaget igjen, slik at SBKs ledelse var nede i ett mål.

Da giret imidlertid sarpingene om.

Etter 66 minutter ble SBK tildelt straffeslag, og den ekspederte Andrei Gerasimov sikkert i mål.

Anton Olsson vartet opp med et nydelig soloraid da han øket sarpingenes ledelse til 6-3.

Andrei Gerasimov var langt i fra ferdigscoret for kvelden med sine tre scoringer. I løpet av kampens tre siste minutter fikk SBK to straffeslag, og russeren banket begge straffene knallhardt i mål.

Han skyter som en kanon

SBKs superveteran Christer Lystad var fornøyd etter sarpingenes første seier for sesongen.

– Vi startet kampen bra og de første 30 minuttene var vi veldig gode. Vi tok godt vare på sjansene våre og var effektive. Dette var totalt sett en greit gjennomført kamp, oppsummerer Lystad rett etter kampslutt.

Lystad tror SBK vil spille seg bedre utover i sesongen, når isen har ligget en stund på Sarpsborg-kunstisen.

– Vi har ikke vært på stor is på to måneder, så det tar litt tid å komme i gang, sier Lystad som sammen med laget har forberedt seg til sesongen på mindre is i Sparta Amfi.

Andrei Gerasimov scoret fem mål for SBK i 8-3-seieren, og Lystad sier at hans rappe og harde skudd kan bli en viktig faktor for SBK denne sesongen.

– Han er hentet til klubben for å score mål, og det gjør han. Han har et skudd som en kanon, avslutter en humrende Christer Lystad.


Av Patrick Walther Larsen (Sarpsborg Arbeiderblad)


0 Kommentar

Nye tiltak for ungdom 16 år og oppover

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 24. Nov 2020

Etter anbefaling fra kommunen er all trening for de som er 16 år og oppover avlyst frem til 5. desember. Dette gjelder ikke A-laget.

Begrunnelse fra kommunen: For å redusere antallet smittetilfeller gjennom mindre kontakt med andre. 

Det vil komme mer informasjon om dette etterhvert.


0 Kommentar

Bandyklubben fikk «grisebank» i serieåpningen

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 15. Nov 2020


Tøff start: Sarpsborg Bandyklubb fikk en tøff start i Bærum og måtte reise hjem med stort tap i serieåpningen. Foto: Tobias Nordli

(Stabæk- Sarpsborg BK 24-1) Det ble en vond start for Sarpsborg Bandyklubb da serien tok til søndag. De måtte reise hjem fra Stabæk med 24–1 tap.

Sarpsborg Bandyklubb fikk seg en leksjon i bandy av seriefavoritten Stabæk under seriestarten i bandy. De var klar over at det ville knallhardt, men hadde likevel håpet på et bedre resultat.

Bare fem minutter

Sarpsborg Bandyklubb kom til Stabækbanen med begge sine nye spillere fra Russland. Både Andrei Gerasimov (32) og Andrei Glazer (31) var med til Bærum og klare for serie åpningen.

Dessverre for gjestene fra Sarpsborg ble det nærmest spill mot ett mål. På grunn av baneforholdene måtte kampen deles opp i tre omganger på hver 30 minutter.

Det tok bare fem minutter før den første ballen lå bak Sarpsborgs keeper. Bare ett minutt gikk det før den neste ballen måtte plukkes ut av nettmaskene.

Tung start

Da de første 30 minuttene var unnagjort ledet Stabæk 5–0 og det var lite gjestene hadde å vise fram.

Halve matchen var nesten unnagjort da Sarpsborg Bandyklubbs Andrei Gerasimov scoret sesongens første seriemål og reduserte til 9–1. Han utnyttet muligheten etter en fin pasning fra Anton Olsson. 9–1 til Stabæk sto det også etter 45 minutter.

Det ble ikke spesielt mindre tungt de siste 45 minuttene for gjestene fra Olavs by. De tapte 15-0 de siste 45 minuttene.

Også i den andre omgangen ble det scoringer på løpende mot bandygutta. Det stoppet ikke før hjemmelaget hadde scoret 24 ganger. Det ble med bandyklubbens ene fra første omgang.

Av Ole-Morten Rosted (Sarpsborg Arbeiderblad)


0 Kommentar

Bortekamp mot Stabæk

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 14. Nov 2020

I morgen spiller SBK første bortekamp i serien mot Stabæk. Kampen er flyttet fra kl. 15.00 til kl. 14.00! Dersom du ønsker å se kampen, kan den ses live på Stabæks YouTube kanal: 0 Kommentar

Mens vi venter...

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 8. Nov 2020

I helga har det vært stor aktivitet ved kunstisen, både på og utenfor banen. Banemannskapet jobber iherdig med å få lagt is i varmen. Håpet er at banen skal være klar senest torsdag. På sidelinjen har spillere fra A-laget og rekrutt gjort en stor innsats. Noen skilt har blitt skrudd ned, mens mange nye har blitt montert opp. Tribunen har blitt klargjort til seriestart. Hver ståplass har blitt merket med minimum 1 meter avstand. Nå venter vi på at isen skal bli klar til trening og kamper, samt frigåing i helgene. 0 Kommentar

Bandyrusserne møtte Sarpsborg med test og karantene

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 8. Nov 2020


Endelig. Russere Andrei Gerasimov (32) og Andrei Glazer (31) er nå på plass i Sarpsborg, men før de kan spille med sine nye lagkamerater venter ti dager i karantene. 

Sarpsborg Bandyklubbs russere Andrei Gerasimov (32) og Andrei Glazer (31) har kommet til Sarpsborg, men først om ti dager fra ankomst til byen får de treffe lagkameratene.

Etter en lang og strabasiøs tur fra grensen til Asia, via Istanbul landet bandyklubbens nysigneringer på Gardermoen torsdag kveld. Det ble en litt annen ankomst enn hva som er vanlig, for en koronatest var det første de to måtte gjennom.

Veldig glade

Torsdag kveld landet flyet med russere Andrei Gerasimov og Andrei Glazer på Gardermoen, og der ventet det forventningsfulle representanter fra Sarpsborg Bandyklubb.

- Det var endelig godt å se de to nye lagkameratene våre endelig komme til Norge. Nå gikk ikke hentingen helt som den pleier, men det er koronaviruset som er årsaken til. Det har tatt tid å få de to bandyspillerne til Norge, og det første som møtte dem var en koronatest på Gardermoen, forteller leder i Sarpsborg Bandyklubb Anders Olsson.

Etter at koronatesten var unnagjort, var det klart for å få de nye spillerne til Sarpsborg og deres bosteder.

10 dager karantene

Først om ett par dager vil russerne få svaret på koronatesten.

- Håpet er bare at de ikke har pådratt seg noen problemer på veien til Norge, for da de testet hjemme i Russland var den negativ. Er testen negativ som vi ser for oss, blir det å ta en ny test i starten på neste uke. Er denne også negativ er det klare for å hilse på sine nye lagkamerater ti dager etter ankomst. Begge skal være klare for spill mot Stabæk på stadion 15. november, forteller Olsson.

Er koronatesten som ble tatt på Gardermoen negativ, kan de trene for seg selv fram til de ti karantenedagene er omme.

Bandyklubben skal etter terminlisten seriestarte mot Høvik førstkommende onsdag på Sarpsborg kunstisbane.

- Med den varmen vi har om dagen blir det vanskelig å ha is førstkommende onsdag. Banemannskapene jobber på spreng for å få lagt isen, men de siste dagene har den bare smeltet, sier en litt fortvilet leder i bandyklubben.0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline