Knøttelaget på sin første cup

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 13. Feb 2020

Sarpsborg bandyklubb’s minste var på sin første cup på Snarøya 1. februar. Strålende god innsats av knøttene våre. Det ble 3 tap, men vi fikk 2 baller i riktig mål, noen strålende redninger og supert jobba av alle 15 spillere. Det er et lag med nesten halvparten gutter og jenter, så det er en herlig blanding av laget.

Nå trener vi videre og ser frem imot nye kamper. En fin dag og positiv opplevelse for både spillere, trenere og foreldre.
Heia SBK 💙0 Kommentar

Ukeplan for høstferien (uke 8)

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 13. Feb 2020

Forbehold om endringer. Toalettene som ligger i tilknytning til kunstisen, følger bandykiosken sine åpningstider. Bandykiosken har sitteplasser både ute og inne. Vi har TV, radio og gratis wifi. Vi anbefaler å ha på kalosjer, da bevares både skøytestålet og gulvene!


0 Kommentar

Nytt kvartfinaletap - sesongen over for SBK

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 11. Feb 2020

Det ble stortap for Aleksei Popov, Anton Olsson og resten av SBK-laget i den tredje kvartfinalekampen borte mot Ready i NM-sluttspillet i bandy mandag kveld. Ready vant kampen i Oslo hele 10-1 og sikret seg semifinaleplass. For sarpingenes del er sesongen over. (Foto: Tobias Nordli)


(Ready - Sarpsborg Bandyklubb 10-1) Sesongen er over for Sarpsborg Bandyklubb. Mandag kveld røk de ut av NM-sluttspillet etter stortap borte mot Ready i den tredje kvartfinalekampen.

SBK ble slått ut av NM-sluttspillet i bandy etter stortap borte mot seriemester Ready i den tredje kvartfinalekampen mandag kveld. Readys 10-1-seier innebar at de gikk til 3-0 i kamper i denne kvartfinaleserien, som avgjøres i best av fem kamper - og med det sikret seg semifinaleplass.

Den tredje kvartfinalen skulle egentlig blitt spilt søndag, men måtte utsettes på grunn av voldsomt uvær og for dårlige baneforhold. Men mandag ble det kamp i hovedstaden, og vertene Ready var overlegne i møtet med sarpingene. Allerede etter 11 minutters spill hadde Ready fått en 2-0-ledelse på egen is.

Tre Ready-scoringer til før pause gjorde at all spenning i realiteten var utløst da 2. omgang startet, og etter hvilen kjørte hjemmelaget på. De gikk til 9-0-ledelse før Ivan Fedorkov reduserte for bortelaget. Filip Hallmén sørget så for at Ready gikk til tosifret; 10-1.

Dette ble også sluttresultatet, og dermed er altså Sarpsborg Bandyklubb slått ut av årets NM-sluttspill.

SBK-trener Tobias Johansson syntes det var kjipt å gå på et slikt stortap etter at laget hadde spilt jevnt mot Ready i de to første kvartfinalene. I de kampene ble det ettmålstap, henholdsvis 1-2 og 3-4, men mandag kveld fungerte det ikke for sarpingene.

– I dag var vi ikke i nærheten av å prestere. Det er litt synd etter to gode kamper før denne, der vi spilte jevnt med seriemesteren, sa «Tobbe» til Sarpsborg Arbeiderblad.

Kampfakta

Bandy, NM, kvartfinale 3

Ready - Sarpsborg Bandyklubb 10-1 (5-0)
Gressbanen kunstis

Mål:
1-0 (6 min.) Filip Hallmén (Felix Emanuel Ljungberg)
2-0 (11 min.) Albin Rønnkvist
3-0 (21 min.) Iskander Nugmanov
4-0 (44 min.) Iskander Nugmanov
5-0 (45 min.) Carl Isac Jerner (Albin Rønnkvist)
6-0 (63 min.) Carl Isac Jerner
7-0 (68 min.) Filip Hallmén (Iskander Nugmanov)
8-0 (71 min.) Filip Hallmén
9-0 (78 min.) Martin Leisner Bjerkely (Albin Rønnkvist)
9-1 (86 min.) Ivan Fedorkov (Anton Olsson)
10-1 (88 min.) Filip Hallmén

Ready har vunnet kvartfinaleserien med 3-0 i kamper og er klare for semifinale.


Av Kjetil A Berg (Sarpsborg Arbeiderblad)0 Kommentar

– Vi er minst like gode som Ready, men det er dessverre litt tilfeldigheter som avgjør

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 7. Feb 2020

Sarpsborg Bandyklubb leverte en ny god kamp mot seriemester Ready i den andre NM-kvartfinalekampen i Sarpsborg fredag kveld, men tapte til slutt med 3-4. Her ser vi Sarpsborg-spiller Anders Olsson i duell med Readys Jacob Rønneberg. (Foto: Tobias Nordli)


(Sarpsborg Bandyklubb - Ready 3-4) SBK-gutta leverte en ny god kamp mot Ready fredag, men nok en gang ble det knepent tap.

Ready vant 4-3 mot SBK på Sarpsborg kunstisbane fredag kveld - og gikk med det til 2-0 i kamper i denne kvartfinaleserien i NM i bandy. Kvartfinalene spilles i best av fem kamper.

Det var det andre ettmålstapet for SBK mot seriemester Ready denne uken. Onsdag vant Oslo-laget 2-1 på egen is i den første kvartfinalematchen.

Som på onsdag skryter SBK-trener Tobias Johansson av eget lag. Han følte at de var fullt på høyde med Ready også i fredagens kamp i Sarpsborg - en kamp preget av mange langballer og mye kriging.

– Jeg synes vi er minst like bra som Ready, men det er dessverre litt tilfeldigheter som avgjør, sa «Tobbe» til Sarpsborg Arbeiderblad etter det bitre ettmålstapet fredag kveld.

Det stod lenge 0-0 i denne kampen, før to Ready-mål, i henholdsvis det 24. og det 33. spilleminuttet, sørget for 0-2. Imidlertid fikk sarpingene den verdifulle 1-2-reduseringen like før pause, signert Per Johan Krosse.

Åtte minutter ut i 2. omgang kom vertene ajour på kunstisen i Sarpsborg. 2-2-målet ble scoret av Emil Øby Olsen, etter et hjørneslag fra Anton Olsson.

En beundringsverdig opphenting av SBK - og på ingen som helst måte ufortjent. Derfor var det utrolig surt at Ready ordnet 2-3 litt over en time ut i kampen.

Men moralen er sterk i SBK-rekkene, og da det var spilt 70 minutter vartet superveteran Christer Lystad opp med en herlig scoring. Han sendte i vei en suser av et skudd som gikk utagbart i Ready-nettet til 3-3.

Men dessverre glapp det defensivt for hjemmelaget et par minutter senere. Da var Iskander Nugmanov frempå med sin tredje scoring for aftenen - og avgjorde det hele til 4-3 for Oslo-klubben.

Det innebærer at Ready leder 2-0 i denne kvartfinaleserien, som avgjøres i best av fem kamper. Dermed er forutsetningen enkel og grei for SBK før søndagens tredje kvartfinalekamp i hovedstaden: Den må de vinne. Et nytt tap vil bety at sesongen er over.

Kampfakta

Bandy, NM, kvartfinale 2

SBK - Ready 3-4 (1-2)
Sarpsborg kunstisbane

Mål:
0-1 (24 min.) Ask Askmann Nærby (Iskander Nugmanov)
0-2 (33 min.) Iskander Nugmanov
1-2 (45 min.) Per Johan Krosse (Anton Olsson)
2-2 (53 min.) Emil Øby Olsen (Anton Olsson)
2-3 (61 min.) Iskander Nugmanov (Albin Rønnkvist)
3-3 (70 min.) Christer Lystad (Max Pherson)
3-4 (72 min.) Iskander Nugmanov

Ready leder 2-0 i kamper i denne kvartfinaleserien som avgjøres i best av fem kamper.

Av Kjetil A Berg /Sarpsborg Arbeiderblad)0 Kommentar

Surt SBK-tap etter god match - Ready tok første stikk i kvartfinalen

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 7. Feb 2020

SBK tapte knepent med 1-2 borte mot Ready i den første kvartfinalekampen i NM-sluttspillet i bandy onsdag kveld. Dette bildet er fra sarpingenes seriekamp mot Mjøndalen 5. januar. (Foto: Kjetil A. Berg)


(Ready - SBK 2-1) SBK var så definitivt med på notene mot seriemester Ready i den første NM-kvartfinalekampen onsdag, men gikk like fullt på et surt ettmålstap.

Onsdag kveld dro NM-sluttspillet i bandy i gang. Sarpsborg Bandyklubb har knalltøff motstand i sin kvartfinaleserie – nemlig seriemester Ready.

Men SBK leverte en god kamp. Det stod lenge 1-1, før vertene avgjorde med 2-1-scoringen godt ut i 2. omgang.

– Det var surt å tape i dag, for vi var helt på høyde med Ready. Vi gjør en utrolig bra match. Det er tungt med tap, men vi skal være stolte av innsatsen, sa SBK-trener Tobias Johansson til Sarpsborg Arbeiderblad etter det knepne tapet onsdag kveld.

Kampen startet på verst mulig vis for sarpingene, med baklengsmål allerede i det andre spilleminuttet, men SBK slo tilbake og utlignet noen minutter senere etter et hjørneslag. 1-1-målet ble scoret av Max Pherson, assistert av Anton Olsson, og denne stillingen stod seg ut 1. omgang. I 2. omgang tok det lang tid før det ble scoring, men da kampuret viste 78 minutter gikk Ready opp i 2-1-ledelse - hvilket også ble sluttresultatet.

Dermed leder Ready 1-0 i kamper i denne kvartfinaleserien, som avgjøres i best av fem kamper. Fredag kveld møtes lagene til ny kamp i Sarpsborg.

Kampfakta

Bandy, NM, kvartfinale

Ready - SBK 2-1 (1-1)

Mål:
1-0 (2 min.) Carl Isac Jerner (Aksel Trygstad Lamache)
1-1 (10 min.) Max Pherson (Anton Olsson)
2-1 (78 min.) Albin Rønnkvist (Felix Ljungberg)

Ready leder 1-0 i kamper i kvartfinaleserien som avgjøres i best av fem kamper.


Av Kjetil A Berg (Sarpsborg Arbeiderblad)0 Kommentar

Christer har scoret mål i fem tiår på eliteserienivå

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 7. Feb 2020

Mange mål: I femtiår har det blitt scoringer for Christer Lystad i bandy. Foto:


Christer Lystads (47) bandykarriere er det ingen som kan måle seg med. Ikke heller innen idretten er det mange som har scoret mål i øverste divisjon i fem tiår i verden. Den eneste vi vet er hockeyspilleren Jaromir Jagr.

Sarpingen og landets beste bandyspiller gjennom alle tider debuterte i 1988 bare 16 år gammel. To scoringer ble det i debuten for SFK. Siden har scoringene trillet i tre forskjellige land og gjør det fortsatt.

Bandy i 33 sesonger

Christer Lystad har representert Sarpsborg bandyklubb mesteparten av karrieren, og var i flere sesonger spillende trener i klubben. Lystad har flere ganger vært landslagskaptein, og har fått med hele 132 landskamper, noe som er rekord for norske spillere.

Mange scoringer: det har blitt mange scoringer for Christer Lystad under en lang bandy-karriere.

Lystad, går under kallenavnet «Crille», tok NM-gull med Sarpsborg i 1992 og gull med Stabæk 1996 og 1997. Det ble også gull med svenske Västerås i 1998, samt bronse med russiske Zorkij i 2004. Han har spilt hver eneste sesong siden 1988 og er nå i sin 33. sesong som bandyspiller

Christer er første nordmann som spilte profesjonelt i Russland, uavhengig av idrett. Han er trolig eneste bandyspiller med mesterskapsmedaljer fra tre nasjoner.

Gjennom sine scoringer i 2020 har sarpingen scoret mål i fem tiår. Det har skjedd under tiårene 80, 90, 00, 10 og 20.

Tatt mye av livet

– Det blir på ingen måte å feil å si bandyen har tatt en stor del av livet mitt. Hvor lenge jeg kommer til å holde på videre vet jeg ikke. Det er kroppen som bestemmer det, men så lenge lysten er der blir det bandy. For å være helt ærlig, er det ikke like lett å reise til en kamp som starter klokken 20.00 i Drammen en onsdagskveld lenger. Likevel er det fortsatt vanskelig å tenke seg å ikke spille bandy, sier Lystad.

For sin lokale klubb Sarpsborg bandyklubb har Christer spilt 342 kamper, scoret 527 mål, hatt 268 assist. Under sesongen 2001/02 scoret han 86 mål på de 23 kampene laget spilte.

Vi skal heller ikke glemme at 12 av sesongene han har spilt bandy, er blitt gjort i en annen klubb i Norge, Sverige og Russland. Under karrieren har han spilt for Sarpsborg bandyklubb, Stabæk, Västerås, Boltic, Motala og Zorkij.

2 1/2 år gammel

At det ble bandy for 47-åringen var helt naturlig, for han ble tatt med på Sarpsborg stadion fra han var liten av sin far Bjørn som også spilte mange år i klubben.

– De første skøytene fikk jeg bare 2 1/2 gammel og det var riktige bandyskøyter. De gikk jeg av Finn Johansen og Odd «Oddebass» Olsen som kjøpte de til meg. Ingen tvil om at det var en stor årsak til at det bandy på meg.

Fentiår: I fem tiår har slike røde bandyballer havnet bak målvakter hos motstanderlag for Christer Lystad. Foto: 


– Det er blitt mange opplevelser?

– Jeg har vært heldig å få lov til å se mye gjennom min idrett, oppleve steder som andre ikke har fått se. Husker da jeg spilte for Zorkij i Russland, og vi skulle spille mot Arkhangelsk. Dette var en forbudt by for alle, og en strengt hemmelig by. Lederne i klubben i klubben jobbet knallhardt for at jeg skulle få spille denne kampen. Egentlig fikk jeg ikke innreise til byen, men lederne gikk god for at jeg ikke var spion, sier han og smiler lurt.

Ikke blitt pengerik

En ting er helt klart, og det er at sarpingen ikke har blitt millionær på sin bandy.

– De som spiller bandy i Norge har mer utgifter enn inntekter. Langt bedre er det i Sverige og Russland, men det kan ikke sammenlignes med andre idretter. Likevel er jeg blitt rik på opplevelser og minner. Blitt kjent med mange fantastiske personer og hatt mye glede av idretten

Ingen skal tro at Lystad ikke har gjort det meste selv for å komme dit han har vært og er idrettsmessig.

– Mens andre lå og sov, leide jeg istid i Sparta Amfi og trente alene for å holde formen og kroppen i form. Billig var det ikke, men nødvendig for å være topptrent til jobben som skulle gjøres rundt på bandybanene.

Christer legger ikke skjul på at VM-bronse for Norge og NM gull for Sarpsborg BK står høy på list over største minner. Han ble tatt ut på Verdenslaget i 2002, som ble en opplevelse han aldri kommer til å glemme.

Fredag er han i aksjon igjen. Da spilles den andre kvartfinalen kampen om NM-tittelen mot Ready på Sarpsborg kunstisbane. SBK tapte den første kampen 2-1, men hjemme kan revansjen komme.

 Av Ole-Morten Rosted (Sarpsborg Arbeiderblad)0 Kommentar

SARPSBORGS "UTENLANDSPROFF" PÅ U17 LANDSLAGET

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 3. Feb 2020

Før denne sesongen valgte Sarpingen Ole Robin Kaasa Kjellman å sette kursen til nabolandet Sverige for å kombinere skole med satsing på bandy. Det har vist seg å gi resultater, ikke bare spiller han fast for IFK Vänersborg sitt P17 lag men har også fått mulighet til å våre med på P19 laget til samme klubb.Det er meget hyggelig og vi i Sarpsborg bandy klubb synes det er stas når vi ser en spiller med røtter i SBK ta steget og etablere seg i en av de beste klubbene i Sverige.

I dag kom det nok en hyggelig beskjed til Ole Robin, han er tatt ut på på U17 landslaget til Norge som skal spille VM i Sverige 13. - 15. Mars.

Blå og Stolt, lykke til i VM Ole Robin0 Kommentar

SBK avsluttet med storseier - møter seriemesterne i sluttspillet

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 3. Feb 2020

TILBAKE: SBKs Anton Olsson er tilbake på isen etter å ha vært ute med brudd kjeven. Søndag vartet svensken opp med en scoring og tre målgivende pasninger da SBK slo Øvrevoll Hosle 8-1. Foto: 


(Øvrevoll Hosle-SBK 1-8) Det var hjemmelaget som tok første stikk i Bærum søndag, men SBK viste at formen er under anmarsj til sluttspillet.

Det var hjemmelaget som tok ledelsen på hjemmeis i Bærum, men to scoringer fra superveteranen Christer Lystad ga SBK en 2-1-ledelse etter første omgang.

Svak første omgang

– Det var en svak første omgang der vi ikke kom skikkelig i gang, sier SBK-trener Tobias Johansson om den første omgangen.

I andre omgang var sarpingene best, og to scoringer fra Emil Øby Olsen, to scoringer fra Petter Nicolaisen, samt mål signert Anton Olsson og Ivan Fedorkov, sørget for at SBK avsluttet seriespillet med en komfortabel 8-1-seier.

– Vi var mer tålmodige i andre omgang. Vi gjorde det som trengtes, og endte opp med en klar seier, oppsummerer «Tobbe» Johansson.

Møter seriemesterne i kvartfinaleserien

Dermed endte SBK på 7. plass i eliteserien, og i kvartfinaleserien som spilles i best av fem kamper møter laget knalltøff motstand fra seriemesterne Ready.

Første kamp spilles allerede onsdag 5. februar i Oslo, før SBK spiller hjemme fredag 7. februar.

– Ready har vunnet serien og er et meget godt lag, men vi skal prøve å finne en måte å slå dem på. Vi har tapt ganske klart mot dem i serien, men det er på ingen måte noen umulighet å slå dem ut, mener SBK-treneren.

– De var ubeseirede fram til seriens siste kamp, men tapte mot Stabæk til slutt. Vi vant seriens siste kamp 8-1, mens de tapte 1-6. Sånn sett kan man jo si at vi kommer inn i sluttspillet med en god følelse, mens de kommer inn med en dårlig følelse, avslutter «Tobbe» Johansson.

Kampfakta

Eliteserien, bandy menn

Bærum Idrettspark. Tilskuere: 50

Øvrevoll Hosle-SBK 1-8 (1-2)

1-0 (13) Per Kristian Vik Salveson (Eivind Thorne)

1-1 (35) Christer Lystad (Ivan Fedorkov)

1-2 (45) Christer Lystad (Anton Olsson)

1-3 (56) Emil Øby Olsen (straffe)

1-4 (66) Ivan Fedorkov (Petter Nicolaisen)

1-5 (76) Anton Olsson (Christer Lystad)

1-6 (84) Petter Nicolaisen (Anton Olsson)

1-7 (85) Emil Øby Olsen (Anton Olsson)

1-8 (90) Petter Nicolaisen (Christer Lystad)

Utvisninger: Øvrevoll Hosle 40 minutter og SBK 40 minutter

SBKs lag:

Rikard Thorkildsen, Thomas Fjellgaard, Anton Olsson, Amund Stenersen, Petter Nicolaisen, Alexei Popov, Magnus Bratland, Mathias Nilsen, Sivert Byvold, Ola Christensen Braathe, Christer Lystad, Sigurd Strømnes, Max Pherson, Ivan Fedorkov og Emil Øby Olsen.


Av Patrick Walther Larsen (Sarpsborg Arbeiderblad)0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline