Nye tiltak for ungdom 16 år og oppover

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 24. Nov 2020

Etter anbefaling fra kommunen er all trening for de som er 16 år og oppover avlyst frem til 5. desember. Dette gjelder ikke A-laget.

Begrunnelse fra kommunen: For å redusere antallet smittetilfeller gjennom mindre kontakt med andre.

Det vil komme mer informasjon om dette etterhvert.

Bandyklubben fikk «grisebank» i serieåpningen

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 15. Nov 2020

Tøff start: Sarpsborg Bandyklubb fikk en tøff start i Bærum og måtte reise hjem med stort tap i serieåpningen. Foto: Tobias Nordli

(Stabæk- Sarpsborg BK 24-1) Det ble en vond start for Sarpsborg Bandyklubb da serien tok til søndag. De måtte reise hjem fra Stabæk med 24–1 tap.

Sarpsborg Bandyklubb fikk seg en leksjon i bandy av seriefavoritten Stabæk under seriestarten i bandy. De var klar over at det ville knallhardt, men hadde likevel håpet på et bedre resultat.

Bare fem minutter

Sarpsborg Bandyklubb kom til Stabækbanen med begge sine nye spillere fra Russland. Både Andrei Gerasimov (32) og Andrei Glazer (31) var med til Bærum og klare for serie åpningen.

Dessverre for gjestene fra Sarpsborg ble det nærmest spill mot ett mål. På grunn av baneforholdene måtte kampen deles opp i tre omganger på hver 30 minutter.

Det tok bare fem minutter før den første ballen lå bak Sarpsborgs keeper. Bare ett minutt gikk det før den neste ballen måtte plukkes ut av nettmaskene.

Tung start

Da de første 30 minuttene var unnagjort ledet Stabæk 5–0 og det var lite gjestene hadde å vise fram.

Halve matchen var nesten unnagjort da Sarpsborg Bandyklubbs Andrei Gerasimov scoret sesongens første seriemål og reduserte til 9–1. Han utnyttet muligheten etter en fin pasning fra Anton Olsson. 9–1 til Stabæk sto det også etter 45 minutter.

Det ble ikke spesielt mindre tungt de siste 45 minuttene for gjestene fra Olavs by. De tapte 15-0 de siste 45 minuttene.

Også i den andre omgangen ble det scoringer på løpende mot bandygutta. Det stoppet ikke før hjemmelaget hadde scoret 24 ganger. Det ble med bandyklubbens ene fra første omgang.

Av Ole-Morten Rosted (Sarpsborg Arbeiderblad)

Bortekamp mot Stabæk

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 14. Nov 2020

I morgen spiller SBK første bortekamp i serien mot Stabæk. Kampen er flyttet fra kl. 15.00 til kl. 14.00! Dersom du ønsker å se kampen, kan den ses live på Stabæks YouTube kanal:

Mens vi venter...

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 8. Nov 2020

I helga har det vært stor aktivitet ved kunstisen, både på og utenfor banen. Banemannskapet jobber iherdig med å få lagt is i varmen. Håpet er at banen skal være klar senest torsdag. På sidelinjen har spillere fra A-laget og rekrutt gjort en stor innsats. Noen skilt har blitt skrudd ned, mens mange nye har blitt montert opp. Tribunen har blitt klargjort til seriestart. Hver ståplass har blitt merket med minimum 1 meter avstand. Nå venter vi på at isen skal bli klar til trening og kamper, samt frigåing i helgene.

Bandyrusserne møtte Sarpsborg med test og karantene

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 8. Nov 2020

Endelig. Russere Andrei Gerasimov (32) og Andrei Glazer (31) er nå på plass i Sarpsborg, men før de kan spille med sine nye lagkamerater venter ti dager i karantene.

Sarpsborg Bandyklubbs russere Andrei Gerasimov (32) og Andrei Glazer (31) har kommet til Sarpsborg, men først om ti dager fra ankomst til byen får de treffe lagkameratene.

Etter en lang og strabasiøs tur fra grensen til Asia, via Istanbul landet bandyklubbens nysigneringer på Gardermoen torsdag kveld. Det ble en litt annen ankomst enn hva som er vanlig, for en koronatest var det første de to måtte gjennom.

Veldig glade

Torsdag kveld landet flyet med russere Andrei Gerasimov og Andrei Glazer på Gardermoen, og der ventet det forventningsfulle representanter fra Sarpsborg Bandyklubb.

- Det var endelig godt å se de to nye lagkameratene våre endelig komme til Norge. Nå gikk ikke hentingen helt som den pleier, men det er koronaviruset som er årsaken til. Det har tatt tid å få de to bandyspillerne til Norge, og det første som møtte dem var en koronatest på Gardermoen, forteller leder i Sarpsborg Bandyklubb Anders Olsson.

Etter at koronatesten var unnagjort, var det klart for å få de nye spillerne til Sarpsborg og deres bosteder.

10 dager karantene

Først om ett par dager vil russerne få svaret på koronatesten.

- Håpet er bare at de ikke har pådratt seg noen problemer på veien til Norge, for da de testet hjemme i Russland var den negativ. Er testen negativ som vi ser for oss, blir det å ta en ny test i starten på neste uke. Er denne også negativ er det klare for å hilse på sine nye lagkamerater ti dager etter ankomst. Begge skal være klare for spill mot Stabæk på stadion 15. november, forteller Olsson.

Er koronatesten som ble tatt på Gardermoen negativ, kan de trene for seg selv fram til de ti karantenedagene er omme.

Bandyklubben skal etter terminlisten seriestarte mot Høvik førstkommende onsdag på Sarpsborg kunstisbane.

- Med den varmen vi har om dagen blir det vanskelig å ha is førstkommende onsdag. Banemannskapene jobber på spreng for å få lagt isen, men de siste dagene har den bare smeltet, sier en litt fortvilet leder i bandyklubben.