Kunstisen uke 1

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 27. Des 2019Tur - retur Molde for å vokte SBKs mål

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 26. Des 2019

PENDLET TUR - RETUR MOLDE - SARPSBORG: SBKs keeper Rikard Thorkildsen bruker mesteparten av andre juledag på pendling for å spille kamp på bandyens festdag. Foto:


(SBK-Høvik 7-4) Rikard Thorkildsen (40) bruker mesteparten av andre juledag på reisefot for å rekke både juleselskap og bandykamp.


SBKs veteran-keeper Rikard Thorkildsen spilte en god kamp mot Høvik andre juledag, og keeperen sto i veien for flere av bortelagets avslutninger, spesielt i første omgang. Han spilte dermed en stor rolle i kampen som endte med Sarpsborgs tredje seier denne sesongen.

– Reiser gladelig noen timer for å spille bandy

Oppladningen til kampen var av det strabasiøse slaget for burvokteren, som etter tre timers søvn natt til andre juledag, våknet klokken 05.00 for å komme seg av gårde til flyplassen i Molde, hvor han og familien har feiret jul.

– Jeg har en kone fra Molde og dermed blir det litt reising rundt juletider. Det er jo gøy med bandy, og jeg reiser gladelig noen timer for å spille bandy og for å hjelpe laget, sier Thorkildsen rett etter kampslutt andre juledag.

40-åringen legger ikke skjul på at bandysporten er en viktig del av livet hans:

– Det finnes ikke noe som er bedre enn bandy. Vi er gode kamerater i garderoben, vi kjemper mot et felles mål og det er spesielt deilig å spille kamper som i dag hvor det er massevis av mennesker på tribunen. Det gir kampen en ekstra dimensjon, og man merker at man klarer å ta ut noen få prosent ekstra av kroppen, sier skuddstopperen.

Tålmodig kone

Thorkildsen har også en sønn som spiller bandy, og keeperen passer på å skryte av kona for at han får lov til å drive med idretten han elsker.

– Jeg har en tålmodig kone som lar meg holde på med dette. Nå begynner barna å bli såpass store at de kan være med når jeg trener og spiller kamp, så det var nok verre for et par, tre år siden, da de var mindre, forklarer Thorkildsen.

DEDIKERT KEEPER: – Det er jo gøy med bandy, og jeg reiser gladelig noen timer for å spille bandy og for å hjelpe laget, sier Thorkildsen. Foto:


Keeperen sto en god kamp i mål for SBK andre juledag, og den dedikerte keeperen var fornøyd med både lagts og egen innsats etter kampen.

– Jeg føler at jeg bidro på en positiv måte i dag. Høvik var best det første kvarteret, men etter det hevet vi oss, og det var absolutt ikke ufortjent at vi sto igjen som seierherrer i dag, mener han.

Thorkildsen var langt i fra ferdig med pendling etter kampslutt, for på kvelden går flyet tilbake til Molde.

– Nå er det egentlig bare å få av seg utstyret, komme seg i dusjen og så finne noen som kan kjøre meg til flybussen i Råde. Det har jeg ikke organisert ennå, men det løser seg helt sikkert, avslutter Thorkildsen som etter planen skal være om bord på et fly fra Gardermoen til Molde klokken 20.00 i kveld..

Kampfakta

Eliteserien, bandy menn

Sarpsborg stadion kunstis. Tilskuere: 260

Sarpsborg-Høvik 7-4 (2-2)

0-1 (5) Lasse Karppinen (Alexander Karpov)

0-2 (10) Alexander Serov (Stian Dilkestad)

1-2 (22) Ola Braathe (Petter Nicolaisen)

2-2 (44) Ola Braathe (Petter Nicolaisen)

3-2 (55) Sigurd Strømnes (Max Pherson)

4-2 (71) Petter Nicolaisen (Max Pherson)

4-3 (85) Maxim Pyanov (Vladislav Alfertyev)

5-3 (88) Max Pherson (Christer Lystad)

6-3 (90) Christer Lystad (Ivan Fedorkov)

6-4 (90) Maxim Pyanov

7-4 (90) Max Pherson (Petter Nicolaisen)


Utvisninger: SBK 0 minutter og Høvik 75 minutter

SBKs lag: Rikard Thorkildsen, Thomas Fjellgaard, Petter Nicolaisen, Aleksei Popov, Mathias Nilsen, Sivert Byvold, Magnus Tuftedal Pettersen, Tim Gustafsson, Ola Braathe, Christer Lystad, Anders Olsson, Sigurd Strømnes, Max Pherson, Ivan Fedorkov og Emil Øby Olsen.


Av Patrick Walther Larsen (Sarpsborg Arbeiderblad)SBK snudde og vant på bandyens festdag

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 26. Des 2019

BIDRO TIL SEIER: Petter Nicolaisen bidro godt til SBKs seier mot Høvik andre juledag. Halfen scoret ett mål og leverte tre målgivede pasninger. Foto:


(SBK-Høvik 7-4) Det var bortelaget som åpnet best på kunstisen andre juledag, men SBK slo tilbake og vant til slutt bunnoppgjøret mot Høvik komfortabelt foran 260 tilskuere.

Med sin første hjemmekamp på bandyens festdag på fire år, skulle man tro det var et heltent hjemmelag som entret isen til oppgjøret mot Høvik. I stedet var det bortelaget som tok tak i kampen fra start, og etter fem minutter kom også ledermålet for Høvik. Fem minutter senere doblet bortelaget ledelsen til 2-0.

SBK slo tilbake

Høvik sto for de fleste målsjansene i den første omgangen, men SBK-keeper Rikard Thorkildsen vartet opp med flere gode redninger i løpet av de første 45 minuttene.

Etter Høviks andre mål våknet imidlertid hjemmelaget, og etter 22 minutter var Ola Braathe frampå og satte inn en retur fra Petter Nicolaisen. Etter SBKs redusering ble kampen langt mer jevnspilt, og rett før pause var den samme duoen frampå igjen. Nicolaisen sto for forarbeidet og Ola Braathe satte inn utligningen til 2-2 for SBK.

I andre omgang fikk de 260 frammøtte tilskuerne på kunstisen se hjemmelaget fullføre snuoperasjonen.

10 minutter inn i andre omgang ble Sigurd Strømnes spilt fram av Max Pherson, og etter å ha lurt bort hele Høvik-forsvaret samt keeper, satte Strømnes enkelt inn 3-2 i åpent mål.

Kampen var helt åpen det neste kvarteret, før sarpingene igjen skulle tegne seg på scoringslisten. Max Pherson spilte fram Petter Nicolaisen med en flott pasning, og alene med keeper gjorde ikke Nicolaisen noen feil. 4-2 ble satt inn etter 71 minutter.

Fjernet enhver tvil

Høvik ga seg imidlertid ikke, og med fem minutter igjen av oppgjøret reduserte bortelaget til 3-4. Bare tre minutter senere leverte Christer Lystad et fremragende forarbeid, og Max Pherson satte inn 5-3 for sarpingene. På overtid rant målene inn, og Christer Lystad tegnet seg også på scoringslisten. Veteranen hamret inn 6-3 etter pasning fra Ivan Fedorkov. Så satte Høvik inn en redusering på straffe, før Max Pherson avsluttet scoringsfesten med sin 7-4-scoring.

SBK-trener Tobias «Tobbe» Johansson var fornøyd etter seieren, og han skryter av lagets moral etter å ha kommet tilbake fra en tidlig kalddusj.

– Vi var direkte svake de første ti, tolv minuttene, men etter det synes jeg vi var best i det meste. I andre omgang er det vi som fører matchen, og vi burde hatt en større ledelse når vi gikk inn i kampens siste kvarter, sier han.

Klatret på tabellen

– Dette var en viktig seier med tanke på mulighetene våre for å ta oss til sluttspill, og nå viser vi også at vi kan komme tilbake etter å ha ligget under. Det er selvfølgelig også veldig gøy å vise oss fram fra en god side når det er så mange tilskuere som kommer for å heie oss fram, avslutter «Tobbe» Johansson.

Med seieren tok SBK seg forbi Ullevål på tabellen. Sarpingene står nå med syv poeng etter 11 spilte kamper, og har en klaring på fire poeng ned til Øvrevoll/Hosle som er det første laget som ligger under sluttspillstreken.

Kampfakta

Eliteserien, bandy menn

Sarpsborg stadion kunstis. Tilskuere: 260

Sarpsborg-Høvik 7-4 (2-2)

0-1 (5) Lasse Karppinen (Alexander Karpov)

0-2 (10) Alexander Serov (Stian Dilkestad)

1-2 (22) Ola Braathe (Petter Nicolaisen)

2-2 (44) Ola Braathe (Petter Nicolaisen)

3-2 (55) Sigurd Strømnes (Max Pherson)

4-2 (71) Petter Nicolaisen (Max Pherson)

4-3 (85) Maxim Pyanov (Vladislav Alfertyev)

5-3 (88) Max Pherson (Christer Lystad)

6-3 (90) Christer Lystad (Ivan Fedorkov)

6-4 (90) Maxim Pyanov

7-4 (90) Max Pherson (Petter Nicolaisen)


Utvisninger: SBK 0 minutter og Høvik 75 minutter

SBKs lag: Rikard Thorkildsen, Thomas Fjellgaard, Petter Nicolaisen, Aleksei Popov, Mathias Nilsen, Sivert Byvold, Magnus Tuftedal Pettersen, Tim Gustafsson, Ola Braathe, Christer Lystad, Anders Olsson, Sigurd Strømnes, Max Pherson, Ivan Fedorkov og Emil Øby Olsen.


Av Patrick Walther Larsen (Sarpsborg Arbeiderblad)Ukeplan for uke 52

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 18. Des 2019SBK-tap i Drammen

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 16. Des 2019

Max Pherson (79), Ivan Fedorkov og de øvrige SBK-spillerne tapte 0-6 borte mot Drammen i eliteserien i bandy søndag kveld. (Foto: Tobias Nordli)


(Drammen - SBK 6-0) Det ble for tøft for Sarpsborg Bandyklubb borte mot Drammen søndag. Hjemmelaget vant eliteserieoppgjøret med 6-0.

– Vi slapp inn tre mål før pause. Det første kom etter corner, de to andre på returer der vi ikke er med. I pausen følte vi likevel at det ikke var helt kjørt, men etter 4-0-målet, som kom etter klabb og babb foran mål, gikk luften ut av oss. Vi gjorde ingen god match, sa SBK-trener Tobias Johansson til SA-sporten etter kampen.

To Drammen-scoringer til i sluttminuttene sørget for sluttresultat 6-0 til vertene.

Tapet gjør at SBK ligger tredje sist på tabellen i eliteserien, med fem poeng etter ti kamper. Neste utfordring for SBK-gutta er hjemmekamp mot tabelljumbo Høvik på bandyens store festdag, 2. juledag.

– Vi ser frem til kampen 2. juledag. Vi håper det kommer litt folk også, for vi trenger støtte nå, sier Tobias Johansson.

Kampfakta

Bandy, menn, eliteserien

Drammen - SBK 6-0 (3-0)
Marienlyst kunstis

Mål:
1-0 (3.06) Didrik Land
2-0 (19.47) Even Thiseth
3-0 (21.42) Rasmus Alfredsson
4-0 (57.33) Mathias Farnes
5-0 (84.22) Even Thiseth
6-0 (88.28) Håkon Løken

Av Kjetil A Berg (Sarpsborg Arbeiderblad)
Tung kveld for SBK

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 11. Des 2019

TO SENE REDUSERINGER: Ola Braathe scoret ett av SBKs to trøstemål onsdag kveld. Den andre scoringen sto Ivan Fedorkov for. Foto:


(SBK-Solberg 2-7) SBK hang ikke med da topplaget Solberg kom på besøk til Sarpsborg onsdag kveld.

Det var muligens kampen mot Øvrevoll Hosle på mandag som satt igjen i beina til SBK-spillerne onsdag kveld, for SBK kom aldri ordentlig i gang, og håpet om poeng var nærmest borte etter den første omgangen.

Solberg tok ledelsen etter ni minutter, før de doblet ledelsen 20 minutter senere. Solberg scoret to nye mål før hvilen, og med 0-4 til pause, handlet det mest om å spille for æren i andre omgang for SBK.

Vondt ble til verre for sarpingene de siste 45 minuttene da bortelaget gikk opp til 5-0 bare ett minutt inn i omgangen. Ytterligere to scoringer før kvarteret var passert av annen omgang gjorde at det sto 0-7 på resultattavla på kunstisen.

Helt på tampen av oppgjøret sørget scoringer fra Ivan Fedorkov og Ola Braathe for at hjemmelaget pyntet litt på resultatet, men SBK måtte gå i garderoben med et tungt 2-7-tap.

Søndag spiller sarpingene sin tredje kamp på seks dager. Da reiser SBK for å møte Drammen i sesongens tiende kamp.


Av Patrick Walther Larsen (Sarpsborg Arbeiderblad)
Ukeplan for uke 51

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 11. Des 2019Etterlengtet og viktig seier for SBK

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 9. Des 2019

(SBK-Øvrevoll Hosle 9-4) Etter fire tap på rad kom SBK endelig tilbake på vinnersporet hjemme mot Øvrevoll Hosle.

SBKs kamp mot Øvrevoll Hosle skulle egentlig vært spilt søndag, men dårlige isforhold på kunstisen på Sarpsborg stadion gjorde at kampen ble utsatt til mandag. Da kampen endelig ble satt i gang var det hjemmelaget som gikk rett i strupen på gjestene fra Bærum.

Målrik start

Før det var spilt tre minutter utnyttet sarpingene muligheten på et hjørneslag. Alexei Popov la til rette, og Petter Nicolaisen dundret inn 1-0 til hjemmelaget.

Halvannet minutt senere doblet Ola Braathe ledelsen, igjen assistert av Popov. Gjestene ville også være med på moroa, og etter seks minutter satte bortelaget inn en redusering.

36 minutter var spilt da Magnus Tuftedal Pettersen igjen ga SBK en tomålsledelse, assistert av Christer Lystad. Drøye fem minutter før pause satte bortelaget inn sin andre redusering, og SBK tok med seg en 3-2-ledelse inn i garderoben til pause.

SBK dominerte i andre omgang

Ti minutter ut i andre omgang utlignet Øvrevoll Hosle, men etter utligningen var det kun hjemmelaget det skulle dreie seg om. I tur og orden scoret Mathias Nilsen, Lars Bjørge Thorsen, Petter Nicolaisen og Lars Bjørge Thorsen igjen.

Med et kvarter igjen av kampen sto det dermed 7-3 til hjemmelaget, og kampen om poengene var i realiteten over. På overtid av oppgjøret øket først Mathias Nilsen SBKs ledelse på et straffeslag, før Sivert Byvold satte inn 9-3. Helt til slutt fikk bortelaget et trøstemål, slik at sluttresultatet ble 9-4 til SBK i bunnkampen.

Sarpingene tok seg dermed forbi Ullevål på tabellen, og de innehar nå 7.-plassen. Allerede onsdag kommer Solberg på besøk til Sarpsborg, og SBK får da muligheten til å ta sin tredje seier denne sesongen.

Kampfakta

Eliteserien, bandy menn

Sarpsborg stadion. Tilskuere: 60

Sarpsborg-Øvrevoll Hosle 9-4 (3-2)

1-0 (3) Petter Nicolaisen (Aleksei Popov)

2-0 (5) Ola Braathe (Aleksei Popov)

2-1 (6) Endre Tveiten (Steven Eidsett Rusell)

3-1 (36) Magnus Tuftedal Pettersen (Christer Lystad)

3-2 (39) Fabian Jacobsen (Steven Eidsett Rusell)

3-3 (55) Endre Tveiten

4-3 (57) Mathias Nilsen

5-3 (61) Lars Bjørge Thorsen (Christer Lystad)

6-3 (70) Petter Nicolaisen

7-3 (76) Lars Bjørge Thorsen

8-3 (90) Mathias Nilsen (straffe)

9-3 (90) Sivert Byvold

9-4 (90) Mads Helmich Pedersen (Eivind Thorne)


Utvisninger: SBK 4 x 10 minutter og Øvrevoll Hosle 5 x 10 minutter


SBKs lag: Rikard Thorkildsen, Thomas Dahlen Fjellgaard, Johan Krosse, Petter Nicolaisen, Aleksei Popov, Mathias Nilsen, Sivert Byvold, Magnus Tuftedal Pettersen, Tim Gustafsson, Ola Braathe, Christer Lystad, Sigurd Strømnes, Max Pherson, Lars Bjørge Thorsen, Ivan Fedorkov og Emil Øby Olsen.


Av Patrick Walther Larsen (Sarpsborg Arbeiderblad)SBK tapte igjen - Nå venter bunnoppgjør

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 7. Des 2019

NOK ET TAP: Max Pherson fortsetter å score mål for SBK, men nå har sarpingene tapt fire kamper på rad. Foto: 


(Ullern-SBK 5-1) SBK holdt følge med topplaget Ullern i en omgang, men det endte til slutt med klart tap for sarpingene.

Et skadeskutt SBK-lag kom bakpå fra start i onsdagens oppgjør i hovedstaden, da Ullern tok ledelsen allerede da det var spilt fem minutter. SBK kjempet imidlertid bra i den første omgangen, og etter 13 minutter utlignet deres svenske toppscorer Max Pherson til 1-1.

Flere scoringer ble det ikke i løpet av de første 45 minuttene, og lagene gikk til pause på stillingen 1-1.

Over i andre omgang ble det derimot tøft for gjestene, og hjemmelaget tok ledelsen 2-1 bare 19 sekunder inn i omgangen. 3-1 kom etter 50 minutters spill, og drøyt midtveis i andre omgang satte Ullern inn sitt fjerde og femte mål i matchen. Da var kampen om poengene i realiteten over, og flere mål ble det heller ikke i kampen.

Dermed røk SBK på sitt fjerde strake tap i bandyens eliteserie. SBK innehar nå den siste sluttspillplassen på tabellen, på 8. plass, med bedre målforskjell enn tabellnabo Øvrevoll Hosle. Søndag kommer nettopp Øvrevoll Hosle på besøk til Sarpsborg i en meget viktig kamp i bunnstriden

Av Patrick Walther Larsen (Sarpsborg Arbeiderblad)
SBK - Stabæk │ Lillegutt │ 02.12.19

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 2. Des 2019

Nok en gang så får vi en treg start på kampen og ligger under med 4-0 etter første omgang.

I andre omgang kommer vi oss lenger opp i banen og produserer flere gode sjanser uten å få uttelling. Kampen ender til slutt med 0-6 og Stabæk tar en fortjent seier.

Lørdag drar vi til Oslo og møter Haslum. Da skal årets første seier på plass 💙🏑

Se bilder fra kampen her → Kolliderte med medspiller og brakk kjeven på to steder

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 29. Nov 2019

Det var under kamp mot Ullevål at SBKs Anton Olsson fikk seg en kraftig smell som endte med kjevebrudd på to stedet.


Sarpsborg Bandyklubbs Anton Olsson blir borte fra bandyen i lang tid etter at han brakk kjeven på to steder i kampen mot Ullevål.

Sarpsborg Bandyklubbs kamp mot Ullevål onsdag kveld ble en negativ opplevelse på flere måter for SBK. En ting var at det endte med tap for fjerde gang denne sesongen, men det verste var at SBK mistet en viktig spiller med en langtidsskade.

Kolliderte med medspiller

Anton Olsson var maks uheldig på stadion-isen, da han fire minutter inn i andre omgang kolliderte stygt med sin egen lagkamerat Johan Krosse. Olsson kom i stor fart og kolliderte med en intetanende Krosse. Olsson gikk i isen og måtte hjelpes av banen blødende fra munn.


Anton Olsson hadde maks uflaks da han kolliderte med en medspiller. Her er han nyoperert for kjevebrudd på to stedet. Foto: 


Olsson ble kjørt til legevakten i Sarpsborg der han fikk smertestillende. Torsdag morgen hadde Olsson time på sykehuset, der han fikk påvist brudd i kjeven. Fredag morgen ble han flyttet til Ullevål Sykehus for operasjon, og der viste det seg at han hadde brukket kjeven på to forskjellige steder. Olsson opereres i løpet av fredag.

Senere i kampen måtte også Johan Krosse forlate banen med det man fryktet var en brukket finger. Heldigvis viste det seg at det dreide seg om en finger ute av ledd. Fingeren ble imidlertid dratt på plass i garderoben rett etter kampslutt, og Krosse er klar for videre spill i Sarpsborg-drakta.

Mange skader i tynn tropp

SBK-trener Tobias Johansson forteller at Anton Olsson må holde seg helt i ro i minst seks uker etter operasjonen. Det vil si at Olsson ikke blir å se på isen for SBK før tidligst 10 januar 2019.

Fra før mangler SBK viktige spillere i Anders Olsson (skadet kne) og Christer Lystad (skadet lår). Med Anton Olsson ute med skade i tillegg begynner det virkelig å tynnes i SBKs tropp.

SBK-trener Tobias «Tobbe» Johansson må klø seg i skjegget for å finne veien ut av skadekrisen på best mulig måte. I tillegg til Anton Olsson er to sentrale skikkelser ute med skade. Foto: 


– Vi prøver å få i gang Tim Gustafsson og Lars Bjørge Thorsen slik at vi har et par innbyttere på benken i de neste kampene, sier SBKs trener Tobias Johansson.

Johansson sier SBK skal forsøke å komme seg gjennom skadeuføret på best mulig måte:

– Vi kan ikke legge oss ned å synes synd på oss selv. Vi har den troppen vi har, og vi må gjøre det så godt som overhodet mulig med de spillerne vi har tilgjengelig, avslutter han.


 Av Patrick Walther Larsen (Sarpsborg Arbeiderblad)UKEPLAN UKE 49

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 28. Nov 2019Stygg skade og tap for SBK

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 27. Nov 2019

STYGG SKADE: SBK-trener Tobias Johansson ser bekymret på at Anton Olsson må hjelpes opp etter en stygg kollisjon med en lagkamerat. Det fryktes at Olsson har brukket kjeven, og svensken skal til røntgen torsdag morgen.(SBK-Ullevåll 3-6) SBK har vært plaget med skader denne sesongen, og i onsdagens tap mot Ullevåll forsvant ytterligere to spillere ut med skader.

SBK hadde besøk av tabellnabo Ullevåll onsdag kveld i det som ikke akkurat kan beskrives som nydelig bandyvær. Isen var heller ikke av det beste slaget i 3 varmegrader og regn. Kampen var tett og jevn det første kvarteret, men så var det bortelaget som tok over mer og mer av initiativet i kampen.

Etter 16 minutter tok også Ullevåll ledelsen etter et hjørneslag, og bare fire minutter senere doblet gjestene ledelsen, igjen etter en corner.

SBK fikk ikke det offensive spillet til å sitte i den første omgangen, og med tre minutter igjen til pausehvilen ble Ullevåll tildelt straffe. Marcus Lagerbäck var iskald fra straffemerket, og med sitt andre mål i kampen satte han inn 3-0 til bortelaget.

– Innsatsen vi legger ned i den første omgangen er rett og slett altfor dårlig. Vi vinner knapt en duell ute på isen, og da blir det vanskelig å vinne bandykamper, sier SBK-trener Tobias Johansson.

Forrykende start på andre omgang

I pausen må SBK-treneren ha sagt noe riktig, for i andre omgang kom sarpingene på banen som et helt annet lag. Aleksei Popov reduserte til 1-3 etter hjørneslag for vertene før det var spilt to minutter av omgangen, og nøyaktig ett minutt senere var det landsmannen Ivan Fedorkov som fikset 2-3 for Sarpsborg.

Dessverre for hjemmelaget tok det bare to minutter før Ullevåll igjen tegnet seg på scoringslisten. 2-4 kom etter 50 minutter.

– I starten av den andre perioden fikk vi to kjappe reduseringer, men allikevel klarte vi ikke å løfte innsatsnivået opp dit det skal være. Det er meget skuffende, sier en oppgitt SBK-trener.

Frykter kjevebrudd

Vondt skulle bli til verre for SBK da Anton Olsson kolliderte med en lagkamerat og måtte hjelpes av isen. SBK startet sesongen med en tynn tropp, og med Anders Olsson og Christer Lystad ute fra før, er skader det siste bandyklubben trenger. Olsson blødde kraftig fra munnen , og SBK-leiren fryktet kjevebrudd da Olsson ble fraktet til legevakten.

Et allerede skadeplaget SBK-mannskap ble tydelig redusert da Olsson forsvant ut, og Ullevåll fikk igjen kampen inn i sitt spor. Ullevåll la på til både 5-2 og 6-2, før Mathias Nilsen pyntet på resultatet på overtid med sin 3-6-redusering.

Til alt overmål måtte SBKs Johan Krosse forlate banen kort tid før slutt med det man frykter er en brukket finger.

– Vi har hatt utrolig uflaks med skader denne sesongen. Det passer selvsagt aldri å få spillere skadet, men for oss nærmer det seg krise nå. Vi gikk til sesongen med en tynn tropp, og nå har vi fire viktige spillere ute med skader, fortviler «Tobbe» Johansson.

KAMPFAKTA

Eliteserien, bandy menn

Sarpsborg stadion. Tilskuere: 40

SBK-Ullevåll 3-6 (0-3)

0-1 (16) Jonas Gaare (Fredrik Hansen Bakken)

0-2 (20) Marcus Lagerbäck (Fredrik Hansen Bakken)

0-3 (42) Marcus Lagerbäck (straffe)

1-3 (47) Aleksei Popov (Anton Olsson)

2-3 (48) Ivan Fedorkov (Anton Olsson)

2-4 (50) Timian Strømdahl Fossli (Jonas Gaare)

2-5 (69) Jonas Gaare (Jesper Gadderud)

2-6 (84) Jonas Gaare

3-6 (90) Mathias Nilsen

Utvisninger: Sarpsborg 4 x 10 minutter og Ullevåll 1 x 10 minutter

SBKs lag: Rikard Thorkildsen, Thomas Fjellgaard, Anton Olsson, John Krosse, Petter Nicolaisen, Aleksei Popov, Amund Stenersen, Mathias Nilsen, Sivert Byvold, Magnus Tuftedal Pettersen, Ola Braathe, Sigurd Strømnes, Max Pherson, Ivan Fedorkov og Emil Øby Olsen.

Av Patrick Walther Larsen (sarpsborg arbeiderblad)

UKEPLAN FOR UKE 48

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 22. Nov 2019

Her er ukeplan for: uke-48 kunstibanen.docx på kunstisen. Tap for SBK

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 20. Nov 2019

TAPTE MOT MJØNDALEN: Emil Øby Olsen og SBK tapte onsdagens eliteserieoppgjør mot Mjøndalen. Foto:


Av Patrick Walther Larsen (Sarpsborg Arbeiderblad) 

(Mjøndalen-SBK 4-0) Sesongens andre seier lar vente på seg for SBK. Onsdag kveld ble Mjøndalen for sterke på borteis for sarpingene.

Scoringer fra Andrey Anufrienko og Nikita Sitnikov gjorde at Mjøndalen hadde med seg en 2-0-ledelse til pause i kampen mot SBK. Sarpingene presset på for en redusering tidlig i andre omgang, men i stedet var det Mjøndalen som satte inn 3-0. Nikita Sitnikov var nok en gang målscorer for hjemmelaget etter 60 minutter.

Andrey Anufrienko ble også tomålsscorer etter 73 minutter, da han fastsatte sluttresultatet til 4-0 for Mjøndalen.

SBK ligger dermed på 7. plass i eliteserien etter fire spilte kamper. Med en seier, en uavgjort og to tap, har sarpingene kapret tre poeng i løpet av de fire første kampene.

SBKs neste mulighet til å kapre poeng er i søndagens bortekamp mot Ready. Det kan bli en ny tøff kamp, ettersom Ready har vunnet alle sine tre første kamper.

KAMPFAKTA Eliteserien, bandy menn Vassenga.
Tilskuere: 103
Mjøndalen-SBK 4-0 (2-0)

1-0 (5 min) Andrey Anufrienko (Filip Andreas Johnsen) 

2-0 (20 min) Nikita Sitnikov 

3-0 (60 min) Nikita Sitnikov (Andrey Anufrienko) 

4-0 (73 min) Andrey Anufrienko (Nikita Sitnikov)

SBKs tropp: Thomas Fjellgaard, Rikard Thorkildsen, Anton Olsson, Petter Nicolaisen, Sigurd Strømnes, Mathias Nilsen, Sivert Byvold, Magnus Tuftedal Pettersen, Ola Braathe, Anders Olsson, Jan Christoffer Halvorsen, Max Pherson, Lars Bjørge Thorsen, Ivan Fedorkov og Emil Øby Olsen.(Guttelaget) SBK - Stabæk

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 18. Nov 2019

En jevnspilt kamp. Kampen bølger frem og tilbake og det handler mye om å få det første målet. Stabæk er sikre på at de skal gå opp i ledelsen når det er spilt 20 minutter og de får straffe, men SBKs keeper Tobias Müller redder på mesterlig vis. En jevnspilt kamp ser ut til å gå til pause uten mål, men etter 26 minutter går Stabæk opp i ledelsen. Etter 36 minutter dobler de, før Magnus Brattland klinker ballen oppe i nettaket og lagene går til pause med 2-1 i Stabæks favør. Andre omgang preges av litt mer slitne SBK spillere og Stabæk øker fort til 4-1 før SBK kommer inn flytsonen og reduserer 2 ganger ved Carsten og Magnus. Når vi tror vi har grepet om kampen så gjør vi noen slurvete småting som Stabæk straffer oss hardt for. De scorer 2 til før kampen er slutt og vinner til slutt 6-3 mot et guttelag som tar steg spillemessig men må bli litt flinkere med pasninger og råere i angrep.
Ola berget poeng på overtid

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 17. Nov 2019

VIKTIG SCORING: Her setter Ola Braathe inn det viktige 4-4-målet for SBK mot Drammen. Foto:Av (Sarspborg Arbeiderblad)

(SBK-Drammen 4-4) Bandyklubben fikk med seg ett poeng i søndagens hjemmekamp mot Drammen takket være en scoring på overtid av unggutten Ola Braathe.

- Det var veldig deilig at vi reddet ett poeng. Slik kampen ble, må vi være fornøyd med uavgjort, sier trener Tobias Johansson.

Ola Braathe satte inn 4-4-målet på overtid med et velplassert skudd etter et fint angrep. Dermed kunne hjemmelagets spillere juble for ett poeng. SBK står nå med tre poeng etter tre kamper, og det har vært en bra sesongstart for laget.

– Vi har møtt Høvik (6-5), Stabæk (3-6) og Drammen (4-4) i de tre første kampene, og med tanke på troppen og skadesituasjonen vår har det vært en godkjent poengfangst, sier treneren.

Gjestene tok ledelsen

Drammen sto med full pott før søndagens oppgjør på Stadion etter å ha vunnet 11–3 mot Øvrevoll Hasle og 5–3 mot Ullevål. Det var også gjestene som noterte seg først i målprotokollen på Stadion. Even Leirvåg Thiseth utnyttet en personlig feil i SBK-forsvaret og scoret sikkert alene med keeper.

SBK utlignet til 1–1 etter en halvtimes spill. Lars Bjørge Thorsen ble felt ulovlig i straffefeltet, og Max Pherson scoret sikkert på straffeslaget. Det tok imidlertid kun tre minutter før Drammen tok ledelsen på nytt. Didrik Lund sendte gjestene i ledelsen 2-1, og det var også stillingen ved pause.

– Jeg synes ikke vi kommer opp på det nivået vi skal i dag. Vi er ikke med fra start, og både defensivt og offensivt går det for sakte, sier Johansson.

Snudde kampen

SBK snudde kampen med to kjappe scoringer tidlig i andre omgang. Først utlignet Petter Nicolaisen til 2–2 på et godt langskudd. Like etterpå scoret Max Pherson på et fantastisk soloraid. Han satte fart ute på høyresiden og driblet seg inn foran kassa og plasserte ballen i målet.

Hjemmelaget beholdt ledelsen fram til det var spilt 69 minutter. Da utlignet Mathias Farnes til 3–3 på en retur fra keeper etter straffeslag. Etterpå sto kampen og vippet, og det var Drammen som tok ledelsen etter 75 minutters spill.

– Jeg synes vi løfter oss de første 20 minuttene av andre omgang. Deretter faller kvaliteten ned igjen. Vi må ville ha ballen og posisjonere oss mer. Ellers blir det for enkelt å låse spillet vårt, sier SBK-treneren.

Thorsen er tilbake

SBK har spilt tre kamper på en uke, og mange virket slitne mot slutten av kampen. Klubben har en tynn tropp, og i tillegg er Christer Lystad og Anders Olsson ute med skader.

– Vi merker at vi har en liten tropp. Da er det viktig at vi spiller og hviler med ballen i laget. Dersom vi spiller med fart og posisjonerer oss er det mulig å hvile med ballen i laget. Vi må lære oss at det ikke nytter å kjøre på i 90 minutter med så liten tropp, sier han.

Veteranen Lars Bjørge Thorsen var tilbake på SBK-laget til denne kampen.

– Vi er veldig glad for at Lars Bjørge har sagt at han skal med en del framover. Han er dyktig med ballen og en smart spiller selv om han ikke er like rask lenger. Da får vi ytterligere en spiller å benytte, og det er viktig for oss, sier Johansson.

Kampfakta

Bandy, eliteserien

Sarpsborg BK – Drammen 4–4 (1–2)

Sarpsborg stadion

Mål:

0–1 (17 min.) Even Lervåg Thiseth (uassistert)

1–1 (30 min.) Max Pherson straffeslag

1–2 (33 min.) Didrik Lind (Stian Hansen)

2–2 (47 min.) Petter Nicolaisen (Anton Olsson)

3–2 (50 min.) Max Pherson (Anton Olsson)

3–3 (69 min.) Mathias Farnes (uassistert)

3–4 (80 min.) Marius Mørch Andersen (Aslak Vannebo)

4–4 (90 min.) Ola Braathe

Hoveddommer: Tarald Moe Bjølseth.

Utvisninger: SBK 2x10 min., Drammen 3x10 min.

Tilskuere: ca. 100

Lagoppstilling

SBKs lag:

Målvakt: Rikard Thorkildsen (Thomas Dahlen Fjellgaard)

Utespillere: Anton Olsson, Sigurd Strømnes, Emil Øby Olsen, Sivert Byvold, Max Pherson, Aleksei Popov, Ola Braathe, Johan Krosse, Lars Bjørge Thorsen, Magnus Pettersen, Ivan Fedorkov, Mathias Nilsen, Petter Nicolaisen.«Tobbe»: – Noen tap er bedre enn andre

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 14. Nov 2019

MÅL: Anton Olsson scoret et flott mål mot Stabæk. Foto: 


(SBK-Stabæk 3-6) Sarpsborg Bandyklubb holdt lenge følge med suverene Stabæk i målprotokollen, men gjestene avgjorde kampen i andre omgang.

– Det er aldri kult å tape, men noen tap er bedre enn andre tap. I dag tror jeg guttene våre gikk av banen med en god følelse selv om vi tapte, sier trener Tobias «Tobbe» Johansson.

SBK møtte nemlig en veldig tøff motstander i sin første hjemmekamp. Stabæk er store favoritter til å vinne eliteserien også denne sesongen, og de vant hele 15–4 mot Ullern i seriepremièren. Men det var hjemmelaget som startet best. Allerede etter fire minutters spill tok SBK ledelsen 1–0 ved russeren Ivan Fedorkov på et velplassert skudd.

Ni minutter senere doblet SBK ledelsen ved Anton Olsson på et fantastisk soloraid. Han fikk ballen på egen banehalvdel og driblet halve Stabæk-laget før han scoret på et flott skudd.

Uavgjort ved pause

Sarpingene forsvarte seg bra i første omgang, og de holdt nullen helt til det var spilt 32 minutter. Da fikk Magnus Høgevold hull på byllen for gjestene. Vertene så ut til å beholde ledelsen til pause, men på overtid i første omgang utlignet Christian Røndsborg til 2–2.

– Jeg synes de første 20 minuttene var gode. Da var vi rolige med ballen og fikk fart på spillet vårt, sier Johansson, som ikke var like fornøyd med siste del av omgangen.

– I de siste 20–25 minuttene virker det som om vi ikke våger å holde på ballen. Da tar Stabæk mer og mer over. Vi ble for stillestående og presset langt tilbake på banen, sier han.

Stabæk scoret to kjappe mål tidlig i andre omgang, og da ble det vrient for SBK. Unggutten Mathias Nilsen reduserte til 3–4 etter 57 minutters spill, men SBK kom aldri nærmere i målprotokollen. Kampen endte til slutt 3–6.

– Vi bestemte oss i pausen for å vi måtte våge å spille vårt spill, og det synes jeg vi klarer bra. Stabæk vant hele 15–4 i sin første kamp, mens vi slipper unna med 3–6. Vi slipper dessverre inn tre enkle mål i andre omgang der vi mister markeringen. Tar vi bort de feilene klarer vi å match Stabæk bra. Jeg synes det var mye positivt i andre omgang selv om vi taper med tre til slutt, sier Johansson.

Nøkkelspillere skadet

SBK har en tynn tropp og hadde kun tre utespillere som innbyttere. Anders Olsson (kneskade) og Christer Lystad (strekk på baksiden av låret) måtte begge stå over grunnet skader, men forhåpentligvis er begge snart tilbake.

SBKs neste kamp spilles mot Drammen på Stadion førstkommende søndag.

Kampfakta

Bandy, eliteserien

Sarpsborg BK – Stabæk 3–6 (2–2)

Sarpsborg stadion

Mål:

1–0 (4 min.) Ivan Fedorkov (uassistert)

2–0 (13 min.) Anton Olsson (Johan Krosse)

2–1 (32 min.) Magnus Høgevold (Petter Løyning)

2–2 (45 min.) Christian Randsborg (Jan Olav Løyning)

2–3 (49 min.) Björn Buskqvist (Petter Løyning)

2–4 (51 min.) Markus Fremstad (Björn Buskqvist)

3–4 (57 min.) Mathias Nilsen (uassistert)

3–5 (70 min.) Björn Buskqvist (Jan Olav Løyning)

3–6 (81 min.) Björn Buskqvist (Petter Løyning)

Hoveddommer: Mats Gunnar Eriksson.

Utvisninger: SBK 2 x 10 min., Stabæk 1 x 10 min.

Tilskuere: ca. 60

Lagoppstilling

SBKs lag:

Målvakt: Rikard Thorkildsen (Thomas Fjellgaard).

Utespillere: Anton Olsson, Sigurd Strømnes, Emil Øby Olsen, Sivert Byvold, Max Pherson, Jan Christoffer Halvorsen, Johan Krosse, Ola Braathe, Aleksei Popov, Mathias Nilsen, Ivan Fedorkov, Petter Nicolaisen, Magnus Pettersen.

AvUKEPLAN UKE 47

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 14. Nov 2019

Her er oversikten over uke 47: uke-47-kunstibanen.docxUKEPLAN FOR UKE 46

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 10. Nov 2019

Her er ukeplanen for uke 46:

uke-46-kunstibanen .docxLILLEGUTT HAR VÆRT PÅ HAMAR

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 9. Nov 2019

Lilleguttlaget har denne helgen spilt cup i Vikingskipet. Resultatmessig en ok lørdag for de unge håpefulle. Summen ble en seier en uavgjort og to tap. Motstandere var Hamar, Ready, Haslum og Stabæk. Det meldes om god stemning og topp innsats i fra Norges eneste innendørs bandybane. En god generalprøve for Lilleguttlaget som denne sesongen stiller lag i serien for første gang. Det er en fin gjeng med flere gode bandyspillere men fortsatt plass til flere som ønsker å gå på skøyter og bedrive verdens raskeste lagidrett. Vil du bli en del av denne gjengen er det bare å møte opp på stadion og teste ut idretten.Ventet i 30 år på noe eget

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 4. Nov 2019

Gleder seg: leder i Sarpsborg bandyklubb Anders Olsson gleder seg til åpningen av klubbrommet på lørdag. Foto: 

Sarpsborg bandyklubb var 14 juni 30 år og i alle år har de ventet på noe eget. Endelig får de sitt eget rom på stadion og mer fasiliteter enn noen gang.

Lørdag er det en stor milepæl som ser dagens lys for Sarpsborg bandyklubb. Da skal klubbens eget klubbrom med tilstøtende kjøkken som de deler med Bymisjonen. Dette er noe som har vært etterlengtet for klubben, og de håper på at aktiviteten skal bli enda større.

Første steg

- Det er litt spesielt å sitte her i dette lokalet å vite at det er vi som skal disponere. Dette blir viktig for mange både bandyspillere, skøytegåere og andre, mener leder i Sarpsborg bandyklubb Anders Olsson.

For 30 år siden så Sarpsborg bandyklubb dagens lys for første gang, etter at de hadde vært en underavdeling av Sarpsborg fotballklubb. Fire år tidligere hadde nærmest Sarpsborg kunstisbane sett dagens lys etter iherdige dugnadsjobbing fra bandy, kunstløp og hurtigløpsfolket.

– Vi har det fint her på Sarpsborg stadion, og etter hvert fått nærmest egne garderober i stadions fasiliteter. Fotballen har etter hvert blitt store, noe som betyr at først får skikkelige forhold etter at sesongen er over. Det er mange som deler på de garderobene som er på stadion, sier Olsson.

Drømmer videre

Lørdag er det klart for å ta i bruk de nye rommene.

– Vi er på det nærmeste ferdig med det som skal gjøres, og det har vært en veldig dugnadsiver i klubben som har gjort at vi blir ferdige til åpningen.

Det er ikke bare bandyklubbens egne medlemmer som skal bruke dette nye flotte rommet.

– Vi ønsker å ha dette åpent så lenge det er åpent på kunstisen. Det er mange som har savnet et sted å varme seg når man enten er med noen som går på skøyter eller gjør det selv. Foreldre som er med barna på bandyskole og treninger, får det langt mer hyggelig framover.

– Hva drømmer du om videre?

– Det er å få egne garderober som vi kan ha vårt utstyr i hele året, samt toaletter og dusjer i tilknytning til dette. Gjerne så nærme kunstisbanen som mulig. Det ville skape et enda bedre miljø for den sporten vi holder på med, sier Anders med drømmende blikk.

Kjøkkenet: Det blir gode muligheter for slag og litt ekstra inntekter når det er oppe. Kjøkkenet er Anders godt fornøyd med. Foto: 

Av (Sarpsborg Arbeiderblad)

VELKOMMEN TIL SARPSBORG STADION LØRDAG 2. NOVEMBER

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 1. Nov 2019

Lørdag 2. November er vi endelig ute i det fri igjen og isen ligger klar til å ta i mot verdens beste idrett. Guttelaget slipper først til og spiller treningskamp mot ØHIL kl 1045, Alaget spiller treningskamp mot ØHIL kl 1300. Dette er begge lags siste finpuss før seriestart for begge lag om ca en uke. Samtidig er det duket for åpning av Dumpa Aktivtetspark som er en del av vårt nye klubb lokale kl 1130. Her blir det servering av pølser, aktiviteter for alle så det er bare å komme og nyte dagen på og rundt isen i morgen. Ordføren, Eidsberg Sparebank og mange flere kommer, kommer du?

Vi ønsker alle velkommen til en fantastisk dag i friluft Lørdag 2. November fra klokken 1045

Fra ca klokken 1500 er det mulighet for Sarpsborgs befolkning å nyte isen til frigåingDA ER VI I GANG IGJEN

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 1. Nov 2019

Her er ukeplan for uke 45: uke-45-kunstibanen.docxSESONGKORT 2019/20

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 22. Okt 2019

Sesongkort inklusive eventuelt sluttspill 800,-

Kjøpes ved å ta kontakt på mail: sarpsborgbk@gmail.com, Ingang ved første hjemmekamp eller ved åpning av Dumpa aktivitetspark 2. november. LANDSLAGSAKTUELLE SARPINGER

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 17. Sep 2019

Sarpsborg Bandyklubb er igjen stolte over å ha landslagsaktuelle spillere i sin ungdomsavdeling. I dag kom den gledelige beskjeden om at Mikkel Norvald-Hasslien er tatt ut til landslagssamling for U17. Samlingen er på Marienlyst 25. september. Første samling er i tillegg til teori testing av eksplosivitet og 3000 meter. Det er lagt opp til 7 samlinger frem mot VM som denne sesongen vil foregå i Sverige i tidsrommet 13-15 Mars 2020.

Mikkel betegnes som en hardtarbeidende spiller med stor utholdenhet og meget gode defensive kvaliteter. I tillegg til Mikkel er også Sarpingen Ole-Robin K Kjellmann som denne sesongen har startet på bandygymnas i Vänersborg men har spilt hele sin tid i SBK tatt ut til samme troppen som teller 30 spillere.

Sarpsborg Bandyklubb ønsker dere begge lykke til med sesongen og håper den blir kronet med en plass i den endelige troppen som skal spille VM i Sverige.SLUTTSPILLRESULTATER SARPSBORG CUP 2019

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 8. Sep 2019

 

klLag
Resultat
12:30Røa 1 - Røa 2gutt (A semifinale)5-2
12:55Ready 1 - Ready 2gutt (A semifinale)3-1
13:20Sarpsborg 1 - Sarpsborg 2gutt (B semifinale)4-5
13:45Mjøndalen - Hauger Haslumgutt (B semifinale)2-0
14:05vanning

14:20Røa 2 - Røa 1
Smågutt5-1
14:45Stabæk 1 - Stabæk 2
Smågutt2-7
15:10Sarpsborg 2 - Mjøndalen
gutt ( B finale)1-4
15:35Sarpsborg 1 - Hauger Haslum
gutt ( bronsjefinale)1-3
15:55vanning

16:10Finale Røa 2 - Stabæk 2Smågutt4-1
16:35Bronsefinale Røa 1- Stabæk 1Smågutt6-1
17:00Røa 2 - Ready 2
gutt (bronsjefinale)3-0
17:25Røa 1 - Ready 1
gutt ( Afinale)5-3


KAMPOPPSETT SARPSBORG CUP SEMIFINALE GUTT

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 7. Sep 2019

 

12:30Røa 1 - Røa 2gutt (A semifinale)
12:55Ready 1 - Ready 2gutt (A semifinale)
13:20Sarpsborg 1 - Sarpsborg 2gutt (B semifinale)
13:45Mjøndalen - Hauger Haslumgutt (B semifinale)


KAMPOPPSETT SARPSBORG CUP 2019

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 21. Aug 2019

Her kan du se årets kampoppsett: Kampoppsett Sarpsborg cup 2019.xlsxENDA ET SBK TALENT TIL SVERIGE

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 24. Jul 2019

Ole Robin Kåsa Kjellmann forlater SBK for å utvikle seg som bandyspiller i Sverige. 

Ole Robin er en SBKer som har spilt i klubben i alle sine barne og ungdomsår.  Han bodde i Lier når hans storebror vekket interessen for bandy som guttunge. Storebror og far bodde i Sarpsborg på den tiden og SBK var heldige som fikk gutten til å spille med blå drakt selv om bandybyen Drammen hadde mange klubber han kunne spilt for.

Ole Robin spilte både fotball og bandy i sine barneår, men han var tidlig klar på at det var bandyspiller han skulle bli og skulle han bli best i bandy er det Sverige som er fremtiden når han skal gå på videregående og bandygymnas i Sverige har hele tiden vært det store målet. Nå er det målet nådd. Både Vänersborg og Rättvik har tilbytt den unge Sarpingen tilbud om bandy og skolegang. Det er veldig gøy for SBK at flere store klubber ønsker våre talenter i sine klubber. 

Ole Robin har valgt å flytte til en av Sveriges beste bandyklubber Vänersborg og tar utfordringen med å spille mot og med noen av verdens beste ungdomspillere. Ole Robins neste mål er å bli proff i Russland. Vi håper at målet blir nådd og at nok en særping blir proff i Russland.

Ole Robin er en ureddspiller med ekstremt konkurranseinnstinkt og vinnermentalitet som trolig vil være med å nå hans mål om å spille i en av verdens beste ligaer.

De neste ukene mens de fleste ligger på stranden og soler seg trekker Ole Robin inn i en is hall og driver bandy. Uke 32 er det bandycamp, uke 33 er det kick off med J17 Vänersborg og fult kjør på is.

SBK ønsker Ole Robin lykke til i Sverige og gleder oss til å følge utviklingen.

Under ser vi bildet av en ung gutt fra Lier som er klar for å gi maks for å bli en av Norges beste bandyspillerEPOST FUNGERER IGJEN

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 5. Jul 2019

Da er vår epostadresse oppe å går igjen og trenger du kontakt med oss er det bare å sende mail til webmaster@sarpsborgbandyklubb.noSARPSBORG CUP 2019

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 24. Apr 2019

her er innbydelsen: Sarpsborg_Cup_innbydelse.pdf

Ikke nøl med å melde deg på, ses i Sarpsborg i septembervår epost ute av drift

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 24. Apr 2019

webmaster@sarpsborgbandyklubb fungerer ikke for tiden og har vært nede en stund, kontakt oss vi kontaktskjema eller direkte epost til de forskjellige.UKEPLAN UKE 9

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 25. Feb 2019

her er oversikten over uke 9: Uke 9 kunstisbanen.docxLITE TÆL MOT HØVIK

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 18. Feb 2019

Mandag 11 februar gjestet Høviks guttelag Sarpsborg stadion for sesongens siste hjemmekamp for vårt guttelag. Vi vet at når vi er på topp kan vi gå seirende ut av kamper mot Høvik. Da må selvfølgelig hele laget fungere som et lag og ikke minst må humøret være på topp. Spillemessig henger vi bra med og skaper muligheter noe også Høvik gjør. Forskjellen på oss og Høvik er at de setter ballen i mål noe vi sliter med om dagen. 0-3 til pause er ingen umulighet og vi starter andre omgang bra og reduserer til 1-3, så skjer det igjen vi får en lett straffe mot oss og Høvik går opp i 4-1 ledelse herfra og ut henger flere med hode og vi prøver å skylde på alle andre og da blir vi lett bytte for Høvik som går seirende ut av kampen med hele 7-1GUTTELAGET VELDIG NÆRE SEMIFINALE I SOLBERG CUP

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 15. Feb 2019

Helgen i uke 6 var guttelaget på cup på Solbergbanen. Laget møtte Ullevål (tap 3-2) Stabæk (seier2-1), Mjøndalen (tap 1-0) Solberg (tap5-4) og Drammen (tap 4-0) Laget gjennomførte en meget bra turnering og viste at de kan levere bandymessig bra bandy. Dette ble en opptur i en ellers tøff sesong.  Det at vi vinner over Stabæk som vant bronsje og ledere nesten til slutt mot Solberg som vinner cuppen er et tegn på vi ikke er så langt etter nå vi er på toppnivå og spiller som et lag og har en innsats som det spruter av. Dessverre kom vi ikke til semifinale pga en meget marginal svakere målforskjell enn Stabæk.

Da ble det kamp om 5/6 plassen mot Ullevål som vi dessverre taper fortjent. Virket som motviasjon datt litt bort når vi ikke kunne spille om pallplaseringer og det ble ingen god kamp.

Alt i alt en opptur og en fin turnering som flere bør melde seg på neste år. Må også nevnes at Amund og Tobias Müller ble begge kåret til banens beste i hver sin kamp. Det er gøy og fortjen å vinne slike kåringer, gratulerer gutter.UKEPLAN UKE 8

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 15. Feb 2019

her er oversikt over planene for uke 8: Uke 8 Kunstibanen.docxUKEPLAN UKE 7

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 13. Feb 2019

Her er oversikten over uke 7: Uke 7 Kunstibanen.docxSARPING PÅ U17 LANDSLAGET

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 7. Feb 2019

Iver N Dilling er tatt ut på U17 landslaget som skal spille VM. VM spilles i Arkangelsk, Russland i tiden 14.-16. mars 2019.

Iver er en ekte Særping som for tiden utvikler seg som bandyspiller i Sandviken i Sverige. Der kombineres videregående skole med bandy.

Iver blir nr 2 fra Sarpsborg som trer på seg landslagsdraktene denne sesongen for et ungdomslandslag. Mathias Nilsen har som kjent for mange allerede representert Norge i U19 VM. Det som er litt ekstra gøy med Mathias og Iver at de er naboer og oppvokst tett på hverandre. Burde gaten få nytt navn? Bandygaten?

Sarpsborg bandyklubb gratulerer med plassen og er igjen stolte over å ha fått frem en topp bandyspiller.TAP

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 7. Feb 2019

Onsdagens hjemmekamp mot Ullevål starter bra og Guttelaget spiller bra bandy og virker til å henge godt med. Så skjer det igjen småslurv og ikke 100% på i alle situasjoner og vipps så er det 4-0 til Ullevål til pause. Vi går igjen over til en mer offensiv formasjon i andre omgang. det viser seg å fungere og vi presser på og scorer mål, også kommer en unødvendig utvisning og vi mister trykket igjen. Vi klarer å score 3 mål i andre omgang det samme gjør også Ullevål og kampen ender med tap 7-3. Igjen en ok kamp som kunne vært jevnere i målprotokollen.SESONGEN OVER FOR ALAGET

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 5. Feb 2019

Tredje kvartfinale endte med tap i Drammen. Resultatmessig jevn kamp som måtte avgjøres på straffekonkuranse.

full rapport her:

https://wp.nif.no/MatchDetails?id=6969635MOTGANGEN TIL GUTTELAGET STOPPER IKKE

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 29. Jan 2019

Guttelaget fortsetter å være et lag i motgang. Mandag kveld kom Ready på besøk for å spille seriekamp. Etter en dårlig start mot Stabæk lørdag var vi enige om å være "på" fra første stund. Det klarer vi ikke og Ready scorer to relativt raske mål etter at vi ikke er tøffe nok i eget forsvar og Ready vinner lett duellene og scorer relativt lette mål. 4 stk scorer de før pause mens vi scorer et. I Pausen bestemmer vi oss for en mer offensiv "line up" og at vi skulle krige mer. Det virker bra og vi starter med høyt tempo og bra kriging og vi presser Ready og styrer det meste av spillet, også plutselig Scorer Ready på et gjennombrudd etter at vi har to skudd i tverliggeren. Føles veldig uretferdig der og det blir enda mer uretferdig når de får et meget heldig mål fra død vinkel. VI avslutter kampen med å score et mål. Ready vinner 6-2. Hadde ikke vært ufortjent med et poeng snart nå, men slik er det med et lag i motgang, alle marginer er mot oss.NESTEN

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 28. Jan 2019


Sesongens siste NM kamp for gutte laget var borte mot Stabæk lørdag. Stabæk er ubeseieret i vår gruppe og vi viste at det var knallhard motstand som møtte oss. Vi hadde trua alikavel og vill vise at vi kan spille bandy. De første 20 minuttene ødelegger alt av håp i denne kampen. Vi slår mange feilpasninger og beveger oss ikke på skøyter. Samtidig som Stabæk scorer 4 ganger i første omgang bommer vi på flere gode målsjanser. Det gjør at det er 4-0 til pause. I andre omgang gjør vi om litt på formasjonene og går over til å spille med flere spillere fremover på banen. Dette lykkes vi med og vi scorer 4 mål i 2. andre omgang, men dessverre klarer Stabæk også og score et mål i andre omgang som gjør at de vinner 5-4.

En kamp vi burde vunnet, men som det har vært denne sesongen så ødelegger det for oss at vi ikke er på fra første stund og gjør noen slurvete ting som gjør at vi må jage for å hente igjen motstanderen.

20 svake minutter og 60 meget bra minutter. Kan vi få til 80 sterke minutter i kveld mot Ready? Kom å se da vel klokken 1915 på stadion.UKEPLAN UKE 5

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 25. Jan 2019

Her er oversikten over uke 5: Uke 5.docxSBK-DRAMMEN 4-6

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 21. Jan 2019

 Drammen tar også andre stikk. De leder 3-0 til pause, etter kanskje en av sesongens dårligste omganger av SBK.
 Vi kommer tilbake i andre omgang, og går opp til 3-3. Dessverre er kreftene brukt opp og Drammen vinner 6-4.
 Nå er det merkelig nok VM-pause, neste kvartfinale spilles derfor ikke før den 5 februar.

...

 Vi gir ikke opp - det er fortsatt muligheter for å snu dette!💙

 KAMPFAKTA:

 Kvartfinale, bandy menn, kamp nr. 2

 Sarpsborg kunstis. Tilskuere: 84

 Sarpsborg-Drammen 4-6 (0-3)

 0-1 (2.min) Even Lervåg Thiset

 0-2 (18. min) Erik Lungren (Erik Thomas Rasmus Alfredsson)

 0-3 (41. min) Morten Langholmen Engen (Stian Hansen Stærkeby)

 1-3 (49. min) Max Pherson (Christer Lystad)

 2-3 (58.min) Tim Gustafsson

 3-3 (65.min) Anders Olsson

 3-4 (70.min) Marius Mørch Andersen

 3-5 (73.min) Marius Mørch Andersen

 4-5 (76.min) Max Pherson (Anton Olsson)

 4-6 (85.min) Mathias Farnes

 Utvisninger: SBK 3 x 10 minutter      Drammen 1 x 10 minutter

 Blå og stolt💙

 Inn og les mer om kampen her: https://www.sa.no/…/sbk-pa-tynn-is-i-sluttspi…/s/5-46-637963STANG UT OG MARGINER AVGJØR

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 20. Jan 2019

Guttelaget har spilt to kamper i helgen. Lørdag var det Høvik borte og søndag Ullern/Snarøya hjemme.

Begge kampene viser vi at vi henger godt med i banespillet. Første omgang mot Høvik gir vi bort 3 mål pga slurvete pasningsspill, det gjør at vi må jage for å komme ajour i målprotokollen, det gjør vi og tross at vi ligger under 4-1 til pause henter vi opp til 4-3 og har flere gode muligheter til å gå forbi Høvik i målprotokollen, men stolper og utur gjør at vi ikke får ballen i mål, og så skjer det som dessverre har skjedd for ofte denne seongen Høvik får et heldig mål på slutten og vi taper 5-3. Kampen mot Ullern/Snarøya åpner på verst tenklig måte, gjestene går opp i en 2-0 ledelse og vi må igjen kjempe for å komme ajour med mål. Det gjør vi og det kriges godt og lagene følger hverandre langt ut i andre omgang og på 3-3 har vi flere store målsjanser, men vi får ikke ballen inn og så skjer det igjen Ullern/Snarøya scorer når vi presser og presser og da går luften litt ut av spillerene på slutten og kampen ender 3-6.

Små marginer i verdens raskete idrett, dessverre er ikke marginene på guttelages side denne helgen, men kanskje neste gang.TAP TROSS JEVN KAMP

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 18. Jan 2019

Guttelaget tapte mandagens bortekamp mot ØHIL. Etter en tøff helg med mange timer med kretslagsturnering for de fleste guttene var det litt slitne bein som tok fatt på oppgaven å beseire ØHIL. Til tider sitter spillet og vi spiller bra bandy. Første omgang var under pari og guttene var ikke på sitt beste og da er pauseresultatet 3-1 til ØHIL fortjent forde om vi leder 1-0. Andre omgang øker trykket og vi spiller bedre og bedre bandy, men når vi klarer å lage tre straffer mot oss så er det ikke lett å vinne kamper når vi møter bra motstand. kampen ender med 7-4 tap.

Denne helgen spiller vi borte mot Høvik lørdag og hjemme mot Ullern/Snarøya søndag kl 1100, kom gjerne og hei på oss.UKEPLAN UKE 4

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 18. Jan 2019

her er uke 4s aktiviteter: Uke 4 Kunstibanen.docxUKEPLAN UKE 3

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 11. Jan 2019

her er oversikten over uke 3: Uke 3 Kunstibanen.docxSBKere PÅ ALLE KRETSLAG

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 11. Jan 2019

Anders (bak venstre), Magnus (bak høyre) og Philip foran er alle tatt ut til sine respektive kretslag i helgen.

I 2002 klassen er det ikke nok spillere til å stille et slagkraftig kretslag sammen med Hedemark så våre 2002 spillere har kriget om å ta plass på et meget godt Buskerudlag. Magnus klarte det og skal spille for Buskerud søndag på Vassenga.

I 2003 Klassen stiller Østfold lag sammen med Hedemark. De spiller sine kamper lørdag på Stabekkbanen. Her er Carsten Holter, Sander Jensen, Snorre Eriksen, Ole Robin Kåsa Kjellmann, Mikkel Hasslien,Jørgen Aune og Anders Røren tatt ut fra SBK.

i 2004 klassen stilles det også et HED/ØST lag, her er Henrik Ulland, Tobias Müller, Herman Gundelsby og Philip Jacobsen tatt ut fra SBK. De spiller sine kamper på Bogstad (Røa) søndag.

Dette gir trygghet for fremtiden at vi har mange gode spillere på gang i egne rekker som er på vei mot toppen i norsk bandy.

Sarpsborg bandy klubb er stolte av dere og ønsker dere lykke til i helgen. MATHIAS NILSEN KLAR FOR U19 LANDSLAGET

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 10. Jan 2019

Mathias Nilsen er tatt ut til å representere Norge U19 under VM i Russland 25-27 Januar. Siver Byvold er hjemmeværende reserve.

Kort info om VM kan du lese her: http://www.worldbandy.com/tournaments/world-championship-women-2018/

Mathias er en seriøs idrettsutøver som til daglig går siste året på Toppidrett på St. Olav vgs. Han er et ekte Sarpeprodukt og har i alle sine år vært trofast i klubben vår. Han er et svar på at du kan nå toppen i Norsk bandy selv om du bor utenfor de sentrale bandyregionene i landet vårt. Vi gratulerer med plassen på lanslaget og ønsker lykke til i Russlnd og med serieinnspurten med SBKs A-lag.

les også hva SA skriver om samme sak:https://www.sa.no/sarpsborg-bandyklubb/bandy/sport/mathias-19-til-sibir/s/5-46-632553
ENDELIG FOR GUTTELAGET

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 8. Jan 2019

Endelig løsnet det for guttelaget. Mandag møtte de Ready hjemme på stadion til seriekamp. En kamp som ble preget av både snø og regn, men som ble en ok bandykamp tross det og en stor takk til banemannskapet for en meget bra jobb. Kampen startet jevnt som det pleier, forskjellen fra tidligere kamper denne sesongen var at hele laget fra keeper til spiss fungerte optimalt. Alle guttene stod på fra start til slutt og det gir resultater. Resultatet til pause var 3-1, ikke noe trygg ledelse i bandy men med fult trøkk i andre så rykket SBK fra Ready og vant til slutt 7-3. Veldig deilig med endelig poeng i sesongens serie, Mandag er det ØHIL på bortebane, kan et gode spille fortsette?MANDAG 7. JANUAR STARTER BANDYSKOLEN OPP IGJEN

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 6. Jan 2019

Værgudene er ikke helt med oss hvis vi skal stole på Yr.no men vi skal gjøre det vi kan for at det skal bli bra. Ønsker alle som var med før jul og nye velkomne til gøy på isen.FRA LEDELSE TIL TAP

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 5. Jan 2019

Guttelaget var lørdag i Drammen for å måle krefter mot Drammen. Kampen var jevn og begge lag spilte bra bandy i første omgang. Drammen gikk opp i 1-0 ledelse etter 7 minutter spill. SBK holder motet oppe og kjemper seg tilbake i kampen og når det er spilt 31 minutter leder Sarpingene 3-1. Drammen svarer og SBK går til pause med  en 3-2 ledelse. Var det nå endelig sesongens første seier skulle komme? Ja absolutt var mulighetene for det der. Beklagligvis scorer Drammen 2 kjappet rett etter pause og vi mister litt taket på kampen. Drammen går opp i 5-3 ledelse og SBK reduserer til 5-4 ved Snorre Eriksen etter 18 minutter. Guttelaget kommer ikke nærmer og siste del av kampen preges av at enkeltspillere som skal avgjøre selv og laget fungerer ikke som et kollektiv noe Drammen av nytter og scorer 3 mål til og vi taper kampen 8-4. 

Nye muligheter hjemme mot Ready mandag klokken 1915SMÅTASSENE PÅ TOKT I HOVEDSTADEN

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 5. Jan 2019

Lørdag 5. januar har våre knøttespillere vært på tur til Oslo og spilt Røa Energizercup. Nok en gang rapporteres det om gode prestasjoner og stor idrettsglede. Litt ekstra sommerfugler i magen til dagens debutant i mål Truls meldes det om, ingen grunn til sommerfugler der for gutten stod 3 meget bra kamper og kanskje er det en ny keeperkjempe på gang i SBK? Tette og jevne kamper ble det og resultaten ble: SBK- Ullern 3-5, SBK - Ready 4-0 og SBK - Røa 3-4. Bra jobbet småtasser og lykke til videre med sesongen.UKEPLAN UKE 2

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 4. Jan 2019

her er oversikten over uke 2: Uke 2 Kunstibanen-korrigert ukeplan.docx