Ola berget poeng på overtid

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 17. Nov 2019

VIKTIG SCORING: Her setter Ola Braathe inn det viktige 4-4-målet for SBK mot Drammen. Foto:

Av (Sarspborg Arbeiderblad)

(SBK-Drammen 4-4) Bandyklubben fikk med seg ett poeng i søndagens hjemmekamp mot Drammen takket være en scoring på overtid av unggutten Ola Braathe.

- Det var veldig deilig at vi reddet ett poeng. Slik kampen ble, må vi være fornøyd med uavgjort, sier trener Tobias Johansson.

Ola Braathe satte inn 4-4-målet på overtid med et velplassert skudd etter et fint angrep. Dermed kunne hjemmelagets spillere juble for ett poeng. SBK står nå med tre poeng etter tre kamper, og det har vært en bra sesongstart for laget.

– Vi har møtt Høvik (6-5), Stabæk (3-6) og Drammen (4-4) i de tre første kampene, og med tanke på troppen og skadesituasjonen vår har det vært en godkjent poengfangst, sier treneren.

Gjestene tok ledelsen

Drammen sto med full pott før søndagens oppgjør på Stadion etter å ha vunnet 11–3 mot Øvrevoll Hasle og 5–3 mot Ullevål. Det var også gjestene som noterte seg først i målprotokollen på Stadion. Even Leirvåg Thiseth utnyttet en personlig feil i SBK-forsvaret og scoret sikkert alene med keeper.

SBK utlignet til 1–1 etter en halvtimes spill. Lars Bjørge Thorsen ble felt ulovlig i straffefeltet, og Max Pherson scoret sikkert på straffeslaget. Det tok imidlertid kun tre minutter før Drammen tok ledelsen på nytt. Didrik Lund sendte gjestene i ledelsen 2-1, og det var også stillingen ved pause.

– Jeg synes ikke vi kommer opp på det nivået vi skal i dag. Vi er ikke med fra start, og både defensivt og offensivt går det for sakte, sier Johansson.

Snudde kampen

SBK snudde kampen med to kjappe scoringer tidlig i andre omgang. Først utlignet Petter Nicolaisen til 2–2 på et godt langskudd. Like etterpå scoret Max Pherson på et fantastisk soloraid. Han satte fart ute på høyresiden og driblet seg inn foran kassa og plasserte ballen i målet.

Hjemmelaget beholdt ledelsen fram til det var spilt 69 minutter. Da utlignet Mathias Farnes til 3–3 på en retur fra keeper etter straffeslag. Etterpå sto kampen og vippet, og det var Drammen som tok ledelsen etter 75 minutters spill.

– Jeg synes vi løfter oss de første 20 minuttene av andre omgang. Deretter faller kvaliteten ned igjen. Vi må ville ha ballen og posisjonere oss mer. Ellers blir det for enkelt å låse spillet vårt, sier SBK-treneren.

Thorsen er tilbake

SBK har spilt tre kamper på en uke, og mange virket slitne mot slutten av kampen. Klubben har en tynn tropp, og i tillegg er Christer Lystad og Anders Olsson ute med skader.

– Vi merker at vi har en liten tropp. Da er det viktig at vi spiller og hviler med ballen i laget. Dersom vi spiller med fart og posisjonerer oss er det mulig å hvile med ballen i laget. Vi må lære oss at det ikke nytter å kjøre på i 90 minutter med så liten tropp, sier han.

Veteranen Lars Bjørge Thorsen var tilbake på SBK-laget til denne kampen.

– Vi er veldig glad for at Lars Bjørge har sagt at han skal med en del framover. Han er dyktig med ballen og en smart spiller selv om han ikke er like rask lenger. Da får vi ytterligere en spiller å benytte, og det er viktig for oss, sier Johansson.

Kampfakta

Bandy, eliteserien

Sarpsborg BK – Drammen 4–4 (1–2)

Sarpsborg stadion

Mål:

0–1 (17 min.) Even Lervåg Thiseth (uassistert)

1–1 (30 min.) Max Pherson straffeslag

1–2 (33 min.) Didrik Lind (Stian Hansen)

2–2 (47 min.) Petter Nicolaisen (Anton Olsson)

3–2 (50 min.) Max Pherson (Anton Olsson)

3–3 (69 min.) Mathias Farnes (uassistert)

3–4 (80 min.) Marius Mørch Andersen (Aslak Vannebo)

4–4 (90 min.) Ola Braathe

Hoveddommer: Tarald Moe Bjølseth.

Utvisninger: SBK 2x10 min., Drammen 3x10 min.

Tilskuere: ca. 100

Lagoppstilling

SBKs lag:

Målvakt: Rikard Thorkildsen (Thomas Dahlen Fjellgaard)

Utespillere: Anton Olsson, Sigurd Strømnes, Emil Øby Olsen, Sivert Byvold, Max Pherson, Aleksei Popov, Ola Braathe, Johan Krosse, Lars Bjørge Thorsen, Magnus Pettersen, Ivan Fedorkov, Mathias Nilsen, Petter Nicolaisen.