Stygg skade og tap for SBK

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 27. Nov 2019

STYGG SKADE: SBK-trener Tobias Johansson ser bekymret på at Anton Olsson må hjelpes opp etter en stygg kollisjon med en lagkamerat. Det fryktes at Olsson har brukket kjeven, og svensken skal til røntgen torsdag morgen.

(SBK-Ullevåll 3-6) SBK har vært plaget med skader denne sesongen, og i onsdagens tap mot Ullevåll forsvant ytterligere to spillere ut med skader.

SBK hadde besøk av tabellnabo Ullevåll onsdag kveld i det som ikke akkurat kan beskrives som nydelig bandyvær. Isen var heller ikke av det beste slaget i 3 varmegrader og regn. Kampen var tett og jevn det første kvarteret, men så var det bortelaget som tok over mer og mer av initiativet i kampen.

Etter 16 minutter tok også Ullevåll ledelsen etter et hjørneslag, og bare fire minutter senere doblet gjestene ledelsen, igjen etter en corner.

SBK fikk ikke det offensive spillet til å sitte i den første omgangen, og med tre minutter igjen til pausehvilen ble Ullevåll tildelt straffe. Marcus Lagerbäck var iskald fra straffemerket, og med sitt andre mål i kampen satte han inn 3-0 til bortelaget.

– Innsatsen vi legger ned i den første omgangen er rett og slett altfor dårlig. Vi vinner knapt en duell ute på isen, og da blir det vanskelig å vinne bandykamper, sier SBK-trener Tobias Johansson.

Forrykende start på andre omgang

I pausen må SBK-treneren ha sagt noe riktig, for i andre omgang kom sarpingene på banen som et helt annet lag. Aleksei Popov reduserte til 1-3 etter hjørneslag for vertene før det var spilt to minutter av omgangen, og nøyaktig ett minutt senere var det landsmannen Ivan Fedorkov som fikset 2-3 for Sarpsborg.

Dessverre for hjemmelaget tok det bare to minutter før Ullevåll igjen tegnet seg på scoringslisten. 2-4 kom etter 50 minutter.

– I starten av den andre perioden fikk vi to kjappe reduseringer, men allikevel klarte vi ikke å løfte innsatsnivået opp dit det skal være. Det er meget skuffende, sier en oppgitt SBK-trener.

Frykter kjevebrudd

Vondt skulle bli til verre for SBK da Anton Olsson kolliderte med en lagkamerat og måtte hjelpes av isen. SBK startet sesongen med en tynn tropp, og med Anders Olsson og Christer Lystad ute fra før, er skader det siste bandyklubben trenger. Olsson blødde kraftig fra munnen , og SBK-leiren fryktet kjevebrudd da Olsson ble fraktet til legevakten.

Et allerede skadeplaget SBK-mannskap ble tydelig redusert da Olsson forsvant ut, og Ullevåll fikk igjen kampen inn i sitt spor. Ullevåll la på til både 5-2 og 6-2, før Mathias Nilsen pyntet på resultatet på overtid med sin 3-6-redusering.

Til alt overmål måtte SBKs Johan Krosse forlate banen kort tid før slutt med det man frykter er en brukket finger.

– Vi har hatt utrolig uflaks med skader denne sesongen. Det passer selvsagt aldri å få spillere skadet, men for oss nærmer det seg krise nå. Vi gikk til sesongen med en tynn tropp, og nå har vi fire viktige spillere ute med skader, fortviler «Tobbe» Johansson.

KAMPFAKTA

Eliteserien, bandy menn

Sarpsborg stadion. Tilskuere: 40

SBK-Ullevåll 3-6 (0-3)

0-1 (16) Jonas Gaare (Fredrik Hansen Bakken)

0-2 (20) Marcus Lagerbäck (Fredrik Hansen Bakken)

0-3 (42) Marcus Lagerbäck (straffe)

1-3 (47) Aleksei Popov (Anton Olsson)

2-3 (48) Ivan Fedorkov (Anton Olsson)

2-4 (50) Timian Strømdahl Fossli (Jonas Gaare)

2-5 (69) Jonas Gaare (Jesper Gadderud)

2-6 (84) Jonas Gaare

3-6 (90) Mathias Nilsen

Utvisninger: Sarpsborg 4 x 10 minutter og Ullevåll 1 x 10 minutter

SBKs lag: Rikard Thorkildsen, Thomas Fjellgaard, Anton Olsson, John Krosse, Petter Nicolaisen, Aleksei Popov, Amund Stenersen, Mathias Nilsen, Sivert Byvold, Magnus Tuftedal Pettersen, Ola Braathe, Sigurd Strømnes, Max Pherson, Ivan Fedorkov og Emil Øby Olsen.

Av Patrick Walther Larsen (sarpsborg arbeiderblad)