Kolliderte med medspiller og brakk kjeven på to steder

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 29. Nov 2019

Det var under kamp mot Ullevål at SBKs Anton Olsson fikk seg en kraftig smell som endte med kjevebrudd på to stedet.

Sarpsborg Bandyklubbs Anton Olsson blir borte fra bandyen i lang tid etter at han brakk kjeven på to steder i kampen mot Ullevål.

Sarpsborg Bandyklubbs kamp mot Ullevål onsdag kveld ble en negativ opplevelse på flere måter for SBK. En ting var at det endte med tap for fjerde gang denne sesongen, men det verste var at SBK mistet en viktig spiller med en langtidsskade.

Kolliderte med medspiller

Anton Olsson var maks uheldig på stadion-isen, da han fire minutter inn i andre omgang kolliderte stygt med sin egen lagkamerat Johan Krosse. Olsson kom i stor fart og kolliderte med en intetanende Krosse. Olsson gikk i isen og måtte hjelpes av banen blødende fra munn.

Anton Olsson hadde maks uflaks da han kolliderte med en medspiller. Her er han nyoperert for kjevebrudd på to stedet. Foto:

Olsson ble kjørt til legevakten i Sarpsborg der han fikk smertestillende. Torsdag morgen hadde Olsson time på sykehuset, der han fikk påvist brudd i kjeven. Fredag morgen ble han flyttet til Ullevål Sykehus for operasjon, og der viste det seg at han hadde brukket kjeven på to forskjellige steder. Olsson opereres i løpet av fredag.

Senere i kampen måtte også Johan Krosse forlate banen med det man fryktet var en brukket finger. Heldigvis viste det seg at det dreide seg om en finger ute av ledd. Fingeren ble imidlertid dratt på plass i garderoben rett etter kampslutt, og Krosse er klar for videre spill i Sarpsborg-drakta.

Mange skader i tynn tropp

SBK-trener Tobias Johansson forteller at Anton Olsson må holde seg helt i ro i minst seks uker etter operasjonen. Det vil si at Olsson ikke blir å se på isen for SBK før tidligst 10 januar 2019.

Fra før mangler SBK viktige spillere i Anders Olsson (skadet kne) og Christer Lystad (skadet lår). Med Anton Olsson ute med skade i tillegg begynner det virkelig å tynnes i SBKs tropp.

SBK-trener Tobias «Tobbe» Johansson må klø seg i skjegget for å finne veien ut av skadekrisen på best mulig måte. I tillegg til Anton Olsson er to sentrale skikkelser ute med skade. Foto:

– Vi prøver å få i gang Tim Gustafsson og Lars Bjørge Thorsen slik at vi har et par innbyttere på benken i de neste kampene, sier SBKs trener Tobias Johansson.

Johansson sier SBK skal forsøke å komme seg gjennom skadeuføret på best mulig måte:

– Vi kan ikke legge oss ned å synes synd på oss selv. Vi har den troppen vi har, og vi må gjøre det så godt som overhodet mulig med de spillerne vi har tilgjengelig, avslutter han.