Etterlengtet og viktig seier for SBK

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 9. Des 2019

(SBK-Øvrevoll Hosle 9-4) Etter fire tap på rad kom SBK endelig tilbake på vinnersporet hjemme mot Øvrevoll Hosle.

SBKs kamp mot Øvrevoll Hosle skulle egentlig vært spilt søndag, men dårlige isforhold på kunstisen på Sarpsborg stadion gjorde at kampen ble utsatt til mandag. Da kampen endelig ble satt i gang var det hjemmelaget som gikk rett i strupen på gjestene fra Bærum.

Målrik start

Før det var spilt tre minutter utnyttet sarpingene muligheten på et hjørneslag. Alexei Popov la til rette, og Petter Nicolaisen dundret inn 1-0 til hjemmelaget.

Halvannet minutt senere doblet Ola Braathe ledelsen, igjen assistert av Popov. Gjestene ville også være med på moroa, og etter seks minutter satte bortelaget inn en redusering.

36 minutter var spilt da Magnus Tuftedal Pettersen igjen ga SBK en tomålsledelse, assistert av Christer Lystad. Drøye fem minutter før pause satte bortelaget inn sin andre redusering, og SBK tok med seg en 3-2-ledelse inn i garderoben til pause.

SBK dominerte i andre omgang

Ti minutter ut i andre omgang utlignet Øvrevoll Hosle, men etter utligningen var det kun hjemmelaget det skulle dreie seg om. I tur og orden scoret Mathias Nilsen, Lars Bjørge Thorsen, Petter Nicolaisen og Lars Bjørge Thorsen igjen.

Med et kvarter igjen av kampen sto det dermed 7-3 til hjemmelaget, og kampen om poengene var i realiteten over. På overtid av oppgjøret øket først Mathias Nilsen SBKs ledelse på et straffeslag, før Sivert Byvold satte inn 9-3. Helt til slutt fikk bortelaget et trøstemål, slik at sluttresultatet ble 9-4 til SBK i bunnkampen.

Sarpingene tok seg dermed forbi Ullevål på tabellen, og de innehar nå 7.-plassen. Allerede onsdag kommer Solberg på besøk til Sarpsborg, og SBK får da muligheten til å ta sin tredje seier denne sesongen.

Kampfakta

Eliteserien, bandy menn

Sarpsborg stadion. Tilskuere: 60

Sarpsborg-Øvrevoll Hosle 9-4 (3-2)

1-0 (3) Petter Nicolaisen (Aleksei Popov)

2-0 (5) Ola Braathe (Aleksei Popov)

2-1 (6) Endre Tveiten (Steven Eidsett Rusell)

3-1 (36) Magnus Tuftedal Pettersen (Christer Lystad)

3-2 (39) Fabian Jacobsen (Steven Eidsett Rusell)

3-3 (55) Endre Tveiten

4-3 (57) Mathias Nilsen

5-3 (61) Lars Bjørge Thorsen (Christer Lystad)

6-3 (70) Petter Nicolaisen

7-3 (76) Lars Bjørge Thorsen

8-3 (90) Mathias Nilsen (straffe)

9-3 (90) Sivert Byvold

9-4 (90) Mads Helmich Pedersen (Eivind Thorne)

Utvisninger: SBK 4 x 10 minutter og Øvrevoll Hosle 5 x 10 minutter

SBKs lag: Rikard Thorkildsen, Thomas Dahlen Fjellgaard, Johan Krosse, Petter Nicolaisen, Aleksei Popov, Mathias Nilsen, Sivert Byvold, Magnus Tuftedal Pettersen, Tim Gustafsson, Ola Braathe, Christer Lystad, Sigurd Strømnes, Max Pherson, Lars Bjørge Thorsen, Ivan Fedorkov og Emil Øby Olsen.