SBK snudde og vant på bandyens festdag

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 26. Des 2019

BIDRO TIL SEIER: Petter Nicolaisen bidro godt til SBKs seier mot Høvik andre juledag. Halfen scoret ett mål og leverte tre målgivede pasninger. Foto:

(SBK-Høvik 7-4) Det var bortelaget som åpnet best på kunstisen andre juledag, men SBK slo tilbake og vant til slutt bunnoppgjøret mot Høvik komfortabelt foran 260 tilskuere.

Med sin første hjemmekamp på bandyens festdag på fire år, skulle man tro det var et heltent hjemmelag som entret isen til oppgjøret mot Høvik. I stedet var det bortelaget som tok tak i kampen fra start, og etter fem minutter kom også ledermålet for Høvik. Fem minutter senere doblet bortelaget ledelsen til 2-0.

SBK slo tilbake

Høvik sto for de fleste målsjansene i den første omgangen, men SBK-keeper Rikard Thorkildsen vartet opp med flere gode redninger i løpet av de første 45 minuttene.

Etter Høviks andre mål våknet imidlertid hjemmelaget, og etter 22 minutter var Ola Braathe frampå og satte inn en retur fra Petter Nicolaisen. Etter SBKs redusering ble kampen langt mer jevnspilt, og rett før pause var den samme duoen frampå igjen. Nicolaisen sto for forarbeidet og Ola Braathe satte inn utligningen til 2-2 for SBK.

I andre omgang fikk de 260 frammøtte tilskuerne på kunstisen se hjemmelaget fullføre snuoperasjonen.

10 minutter inn i andre omgang ble Sigurd Strømnes spilt fram av Max Pherson, og etter å ha lurt bort hele Høvik-forsvaret samt keeper, satte Strømnes enkelt inn 3-2 i åpent mål.

Kampen var helt åpen det neste kvarteret, før sarpingene igjen skulle tegne seg på scoringslisten. Max Pherson spilte fram Petter Nicolaisen med en flott pasning, og alene med keeper gjorde ikke Nicolaisen noen feil. 4-2 ble satt inn etter 71 minutter.

Fjernet enhver tvil

Høvik ga seg imidlertid ikke, og med fem minutter igjen av oppgjøret reduserte bortelaget til 3-4. Bare tre minutter senere leverte Christer Lystad et fremragende forarbeid, og Max Pherson satte inn 5-3 for sarpingene. På overtid rant målene inn, og Christer Lystad tegnet seg også på scoringslisten. Veteranen hamret inn 6-3 etter pasning fra Ivan Fedorkov. Så satte Høvik inn en redusering på straffe, før Max Pherson avsluttet scoringsfesten med sin 7-4-scoring.

SBK-trener Tobias «Tobbe» Johansson var fornøyd etter seieren, og han skryter av lagets moral etter å ha kommet tilbake fra en tidlig kalddusj.

– Vi var direkte svake de første ti, tolv minuttene, men etter det synes jeg vi var best i det meste. I andre omgang er det vi som fører matchen, og vi burde hatt en større ledelse når vi gikk inn i kampens siste kvarter, sier han.

Klatret på tabellen

– Dette var en viktig seier med tanke på mulighetene våre for å ta oss til sluttspill, og nå viser vi også at vi kan komme tilbake etter å ha ligget under. Det er selvfølgelig også veldig gøy å vise oss fram fra en god side når det er så mange tilskuere som kommer for å heie oss fram, avslutter «Tobbe» Johansson.

Med seieren tok SBK seg forbi Ullevål på tabellen. Sarpingene står nå med syv poeng etter 11 spilte kamper, og har en klaring på fire poeng ned til Øvrevoll/Hosle som er det første laget som ligger under sluttspillstreken.

Kampfakta

Eliteserien, bandy menn

Sarpsborg stadion kunstis. Tilskuere: 260

Sarpsborg-Høvik 7-4 (2-2)

0-1 (5) Lasse Karppinen (Alexander Karpov)

0-2 (10) Alexander Serov (Stian Dilkestad)

1-2 (22) Ola Braathe (Petter Nicolaisen)

2-2 (44) Ola Braathe (Petter Nicolaisen)

3-2 (55) Sigurd Strømnes (Max Pherson)

4-2 (71) Petter Nicolaisen (Max Pherson)

4-3 (85) Maxim Pyanov (Vladislav Alfertyev)

5-3 (88) Max Pherson (Christer Lystad)

6-3 (90) Christer Lystad (Ivan Fedorkov)

6-4 (90) Maxim Pyanov

7-4 (90) Max Pherson (Petter Nicolaisen)

Utvisninger: SBK 0 minutter og Høvik 75 minutter

SBKs lag: Rikard Thorkildsen, Thomas Fjellgaard, Petter Nicolaisen, Aleksei Popov, Mathias Nilsen, Sivert Byvold, Magnus Tuftedal Pettersen, Tim Gustafsson, Ola Braathe, Christer Lystad, Anders Olsson, Sigurd Strømnes, Max Pherson, Ivan Fedorkov og Emil Øby Olsen.