Tur - retur Molde for å vokte SBKs mål

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 26. Des 2019

PENDLET TUR - RETUR MOLDE - SARPSBORG: SBKs keeper Rikard Thorkildsen bruker mesteparten av andre juledag på pendling for å spille kamp på bandyens festdag. Foto:

(SBK-Høvik 7-4) Rikard Thorkildsen (40) bruker mesteparten av andre juledag på reisefot for å rekke både juleselskap og bandykamp.

SBKs veteran-keeper Rikard Thorkildsen spilte en god kamp mot Høvik andre juledag, og keeperen sto i veien for flere av bortelagets avslutninger, spesielt i første omgang. Han spilte dermed en stor rolle i kampen som endte med Sarpsborgs tredje seier denne sesongen.

– Reiser gladelig noen timer for å spille bandy

Oppladningen til kampen var av det strabasiøse slaget for burvokteren, som etter tre timers søvn natt til andre juledag, våknet klokken 05.00 for å komme seg av gårde til flyplassen i Molde, hvor han og familien har feiret jul.

– Jeg har en kone fra Molde og dermed blir det litt reising rundt juletider. Det er jo gøy med bandy, og jeg reiser gladelig noen timer for å spille bandy og for å hjelpe laget, sier Thorkildsen rett etter kampslutt andre juledag.

40-åringen legger ikke skjul på at bandysporten er en viktig del av livet hans:

– Det finnes ikke noe som er bedre enn bandy. Vi er gode kamerater i garderoben, vi kjemper mot et felles mål og det er spesielt deilig å spille kamper som i dag hvor det er massevis av mennesker på tribunen. Det gir kampen en ekstra dimensjon, og man merker at man klarer å ta ut noen få prosent ekstra av kroppen, sier skuddstopperen.

Tålmodig kone

Thorkildsen har også en sønn som spiller bandy, og keeperen passer på å skryte av kona for at han får lov til å drive med idretten han elsker.

– Jeg har en tålmodig kone som lar meg holde på med dette. Nå begynner barna å bli såpass store at de kan være med når jeg trener og spiller kamp, så det var nok verre for et par, tre år siden, da de var mindre, forklarer Thorkildsen.

DEDIKERT KEEPER: – Det er jo gøy med bandy, og jeg reiser gladelig noen timer for å spille bandy og for å hjelpe laget, sier Thorkildsen. Foto:

Keeperen sto en god kamp i mål for SBK andre juledag, og den dedikerte keeperen var fornøyd med både lagts og egen innsats etter kampen.

– Jeg føler at jeg bidro på en positiv måte i dag. Høvik var best det første kvarteret, men etter det hevet vi oss, og det var absolutt ikke ufortjent at vi sto igjen som seierherrer i dag, mener han.

Thorkildsen var langt i fra ferdig med pendling etter kampslutt, for på kvelden går flyet tilbake til Molde.

– Nå er det egentlig bare å få av seg utstyret, komme seg i dusjen og så finne noen som kan kjøre meg til flybussen i Råde. Det har jeg ikke organisert ennå, men det løser seg helt sikkert, avslutter Thorkildsen som etter planen skal være om bord på et fly fra Gardermoen til Molde klokken 20.00 i kveld..

Kampfakta

Eliteserien, bandy menn

Sarpsborg stadion kunstis. Tilskuere: 260

Sarpsborg-Høvik 7-4 (2-2)

0-1 (5) Lasse Karppinen (Alexander Karpov)

0-2 (10) Alexander Serov (Stian Dilkestad)

1-2 (22) Ola Braathe (Petter Nicolaisen)

2-2 (44) Ola Braathe (Petter Nicolaisen)

3-2 (55) Sigurd Strømnes (Max Pherson)

4-2 (71) Petter Nicolaisen (Max Pherson)

4-3 (85) Maxim Pyanov (Vladislav Alfertyev)

5-3 (88) Max Pherson (Christer Lystad)

6-3 (90) Christer Lystad (Ivan Fedorkov)

6-4 (90) Maxim Pyanov

7-4 (90) Max Pherson (Petter Nicolaisen)

Utvisninger: SBK 0 minutter og Høvik 75 minutter

SBKs lag: Rikard Thorkildsen, Thomas Fjellgaard, Petter Nicolaisen, Aleksei Popov, Mathias Nilsen, Sivert Byvold, Magnus Tuftedal Pettersen, Tim Gustafsson, Ola Braathe, Christer Lystad, Anders Olsson, Sigurd Strømnes, Max Pherson, Ivan Fedorkov og Emil Øby Olsen.