Seieren røk på overtid

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 5. Jan 2020

SBK ledet 4-3 til langt inn på overtid, men så fikk Mjøndalen straffeslag. Det endte i scoring, som vi ser her, og sluttresultat 4-4 i søndagens oppgjør i eliteserien i bandy. (Foto: Kjetil A. Berg)

(SBK - Mjøndalen 4-4) Her setter Mjøndalen-spiller Andrey Anufrienko inn 4-4 på straffeslag på overtid - og ødelegger med det seiersfesten for SBK-gutta.

Det ble en dramatisk avslutning på søndagens eliteseriekamp i bandy mellom SBK og Mjøndalen på kunstisen ved Sarpsborg stadion. Vertene hadde 4-3-ledelse og så ut til å sikre to verdifulle poeng, men langt inn på overtid fikk gjestene Mjøndalen tildelt et straffeslag - til voldsomme protester fra hjemmelagets spillere og trenerbenk.

Straffeslaget omsatte Andrey Anufrienko i scoring - og dermed endte det i stedet med 4-4 og poengdeling.

– Det der er overtid på overtiden, så det der skal ikke skje når vi har 4-3. Det er surt. Vi hadde seieren, og de skaper ikke noe særlig på slutten heller. Jeg synes det i så fall er vi som har noen halvsjanser fremover. Det er vanskelig å være helt fornøyd nå, sa SBK-trener Tobias Johansson til Sarpsborg Arbeiderblad etter kampen.

Det var særdeles surt for blåtrøyene å miste ett poeng etter det som var en utpreget krigekamp på et isdekke som ikke alltid var av den spillevennlige sorten.

– Dette var en krigematch. Det blir ikke noe skikkelig bandyspill, i stedet er det litt tilfeldigheter og den som kriger mest som pleier å vinne slike matcher. Det er langballer og krig som gjelder i 90 minutter, sier Johansson.

SBK, som før søndagens kamp kom fra en fin 7-4-seier mot Høvik 2. juledag, ligger nå på syvendeplass på tabellen i eliteserien, med åtte poeng på 12 kamper. De åtte beste i serien går til NM-sluttspillet senere i år.

For SBKs del venter en meget tøff bortekamp mot sølvplasserte Stabæk i neste serierunde. Den kampen spilles onsdag 8. januar.

Av Kjetil A Berg (Sarpsborg Arbeider blad)