Bandyen blir toppidrett og ny russer til bandyklubben

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 13. Okt 2020

Andrei Glazer (31) er siste tilskudd til Sarpsborg bandyklubb, og nå blir bandyen toppidrett og kan trene med nærkontakt.

Ny russer: Andrei Glazer er Sarpsborg bandyklubbs nye russer med en karriere fra russiske toppklubber. Foto: Privat

Sarpsborg bandyklubb henter sin andre russer på kort tid for kommende sesong. Andrei Glazer er den siste nykommeren til Sarpsborg bandyklubb, som nå begynner å bli slagkraftige foran kommende bandysesong.

Begge veier

Glazer er en angriper som vet hvor nettmaskene er. Han har scoret 280 mål på de sesongene han har spilt i den øverst ligaen i Russland. Han skyter nærmest like bra begge veier, noe han vil nye godt av i norsk eliteserie. Han har i hele sin bandykarriere spilt i den øverste divisjonen for forskjellige lag i Russland.

- Det er ingen tvil om at vi har knyttet til oss to gode bandyspillere som vil heve vårt lag kommende sesong. Glazer har spilt i toppdivisjonen i Russland helt til slutten av siste sesong. Nå velger 31-åringen komme til oss for en sesong, sier en fornøyd Anders Olsson i Sarpsborg bandyklubb.

Det er Christer Lystad som står bak begge disse signeringene for klubben har hatt den siste tiden.

– Christer har tidligere i sin bandykarriere spilt sammen med disse spillerne da han var i Russland. De kontaktene har vært gull verdt for oss, og dette vil utvilsomt bli en spennende sesong.

Endelig toppidrett

Bandyklubbene i Norge har dessverre ikke vært klassifisert som toppidrett, og av den grunn har de også slitt under koronatiden med treningshverdagen.

– Det har gjort sitt til at vi ikke har hatt lov til å ha nærkontakt på treningene. Helt klart at dette har medført en del utfordringer for oss, men vi har likevel trent bra, forteller Anders Olsson.

Imidlertid ser det nå ut til å bli forandringer på dette.

– Det ligger nå en avtale på bordet som bare skal underskrives, så bli bandyen også regnet som en toppidrett. Det blir en helt ny og annerledes hverdag for oss. Da kan treningene bli som normale igjen, forteller han.

En storturnering

Norsk Toppbandy jobber nå med en eliteturnering i Vikingskipet på Hamar, ettersom klubbene ikke kan reise utenlands for å spille treningskamper. De fleste av de norske lagene har minst en tur til Sverige før sesongstart, dette ser det imidlertid ut til at det blir problemer med.

– Slik det ser ut nå blir denne turneringen avviklet fra 16 til 18 oktober. Her vil de fleste av eliteserielagene være på plass for å spille tiltrengte matcher. Dette blir virkelig den store gjennomkjøringen for oss, sier Olsson.

Under denne turneringen er lagene fordelt på tre puljer med tre lag. Slik det ser ut er Sarpsborg BK, satt opp i gruppe med Stabæk og Drammen. Det blir lagt opp til A, B og C-sluttspill etter de innledende matchene. Dette betyr minst fire matcher for for den lokale klubben.

Av Ole-Morten Rosted (Sarpsborg Arbeiderblad)