Bandyklubben henter russisk målgrossist

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 13. Okt 2020

Klar for bandyklubben: Andrei Gerasimov har skrevet under papirene og klar for å spille kommende sesong for Sarpsborg bandyklubb. Foto: Privat

Andrei Gerasimov (32) er den nye bandyangriperen Sarpsborg bandyklubb har hentet. Keeperne i eliteserien i bandy skal få merke den hardtskytende russeren denne vinteren..

Sarpsborg bandyklubb er godt i gang med forberedelse til en ny sesong. Selv om bandyen fortsatt ikke er klassifisert som toppidrett og kun breddeidrett trener de kondisjon for fullt.

Hardtskytende

Det er ingen hvem som helst bandyspiller Sarpsborg bandyklubb har hentet foran denne sesongen. Andrei Gerasimov kan se tilbake på hele 497 bandymatcher for russiske lag i toppdivisjonen. Han har scoret 351 mål i løpet av sine kamper. Her er både serie, cup og Europacup innbereget.

- Det skal nesten ikke være mulig for en liten klubb som Sarpsborg bandyklubb å få signaturen til en slik spiller Andrei. En spiller som har bemerket seg med sin målfarlighet i samtlige klubber han har spilt for. Nå får vi håpe på en normal bandysesong, slik at vi kan nyte godt av hans scoringsevne. Noe jeg er sikker på at vil være godt for de øvrige spillerne på laget også, mener Anders Olsson i Sarpsborg bandyklubb.

Han forteller videre at takket være Christer Lystads gode kontakter i Russland, har dette latt seg gjøre. Det er ikke sikkert at han blir eneste russer på laget denne sesongen, men ønsker foreløpig ikke å utdype det nærmere.

Håper snart

- Vi håper at Norges bandyforbund snart kan få ordnet at bandysporten går fra å være en breddeidrett til toppidrett som innebandyen er blitt. Det tar alt for lang tid for bandyen, vi trenger å komme i gang som kontaktsport. Nå håper vi at dette skal være i orden snart, om vi skal komme i gang med det vi skal gjøre, sier Anders Olsson.

De fleste av spillerne i troppen fra siste sesong, minus de to russerne som var i klubben er med videre. En russer er klar og mye tyder på at enda en er på gang.

Takket være covid19 problemet, blir det ikke de tradisjonelle turene til Sverige før sesongstart.

- Vi har hvert år gjort de viktige forberedelsene på is i Sverige, som har innendørshaller. Slik blir det helt sikkert ikke denne sesongen, for vi har avlyst de planlagte samlingene i nabolandet.

Imidlertid er det også klart at Christer Lystad og Anton Olsson er trenerparet for kommende sesong. Begge har tidligere også hatt hovedansvaret for A-laget i bandyklubben.

Det var Tobias Johansson som denne hadde hovedansvaret og bandyklubben siste sesong. Klubben håper også å få med ham i rolle rundt laget kommende sesong, selv om det ikke blir hovedtrenerjobben.

Av Ole-Morten Rosted (Sarpsborg Arbeiderblad)