Bandyrusserne møtte Sarpsborg med test og karantene

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 8. Nov 2020

Endelig. Russere Andrei Gerasimov (32) og Andrei Glazer (31) er nå på plass i Sarpsborg, men før de kan spille med sine nye lagkamerater venter ti dager i karantene.

Sarpsborg Bandyklubbs russere Andrei Gerasimov (32) og Andrei Glazer (31) har kommet til Sarpsborg, men først om ti dager fra ankomst til byen får de treffe lagkameratene.

Etter en lang og strabasiøs tur fra grensen til Asia, via Istanbul landet bandyklubbens nysigneringer på Gardermoen torsdag kveld. Det ble en litt annen ankomst enn hva som er vanlig, for en koronatest var det første de to måtte gjennom.

Veldig glade

Torsdag kveld landet flyet med russere Andrei Gerasimov og Andrei Glazer på Gardermoen, og der ventet det forventningsfulle representanter fra Sarpsborg Bandyklubb.

- Det var endelig godt å se de to nye lagkameratene våre endelig komme til Norge. Nå gikk ikke hentingen helt som den pleier, men det er koronaviruset som er årsaken til. Det har tatt tid å få de to bandyspillerne til Norge, og det første som møtte dem var en koronatest på Gardermoen, forteller leder i Sarpsborg Bandyklubb Anders Olsson.

Etter at koronatesten var unnagjort, var det klart for å få de nye spillerne til Sarpsborg og deres bosteder.

10 dager karantene

Først om ett par dager vil russerne få svaret på koronatesten.

- Håpet er bare at de ikke har pådratt seg noen problemer på veien til Norge, for da de testet hjemme i Russland var den negativ. Er testen negativ som vi ser for oss, blir det å ta en ny test i starten på neste uke. Er denne også negativ er det klare for å hilse på sine nye lagkamerater ti dager etter ankomst. Begge skal være klare for spill mot Stabæk på stadion 15. november, forteller Olsson.

Er koronatesten som ble tatt på Gardermoen negativ, kan de trene for seg selv fram til de ti karantenedagene er omme.

Bandyklubben skal etter terminlisten seriestarte mot Høvik førstkommende onsdag på Sarpsborg kunstisbane.

- Med den varmen vi har om dagen blir det vanskelig å ha is førstkommende onsdag. Banemannskapene jobber på spreng for å få lagt isen, men de siste dagene har den bare smeltet, sier en litt fortvilet leder i bandyklubben.