SBK slo tilbake

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 29. Nov 2020

FEMMÅLSSCORER: Andrei Gerasimov scoret fem mål da bandyklubben tok sesongens to første poeng fredag kveld. Foto: Tobias Nordli

(Sarpsborg-Høvik 8-3) Etter en elendig seriestart med braknederlag mot Stabæk, reiste SBK seg i sesongens første hjemmekamp fredag kveld. Andrei Gerasimov ble kampens store spiller med fem scoringer.

Max Pherson sendte SBK i ledelsen allerede før det var spilt seks minutter, og seks minutter senere doblet russiske Andrei Gerasimov ledelsen til 2-0 for vertene.

Etter 23 minutter var det Anders Olsson sin tur til å sette sesongens første scoring. Svensken satte inn 3-0 etter et hjørneslag. Gerasimov var frampå igjen etter 35 minutter, og med sin andre scoring for kvelden, øket han SBKs ledelse til 4-0.

Bortelaget fikk med seg en redusering før lagene gikk til pause slik at stillingen etter de første 45 minuttene var 4-1 til SBK.

Høvik yppet seg

I andre omgang var det Høvik som åpnet best. Snaue kvarteret ut i omgangen reduserte Høvik, og bare to minutter senere scoret bortelaget igjen, slik at SBKs ledelse var nede i ett mål.

Da giret imidlertid sarpingene om.

Etter 66 minutter ble SBK tildelt straffeslag, og den ekspederte Andrei Gerasimov sikkert i mål.

Anton Olsson vartet opp med et nydelig soloraid da han øket sarpingenes ledelse til 6-3.

Andrei Gerasimov var langt i fra ferdigscoret for kvelden med sine tre scoringer. I løpet av kampens tre siste minutter fikk SBK to straffeslag, og russeren banket begge straffene knallhardt i mål.

Han skyter som en kanon

SBKs superveteran Christer Lystad var fornøyd etter sarpingenes første seier for sesongen.

– Vi startet kampen bra og de første 30 minuttene var vi veldig gode. Vi tok godt vare på sjansene våre og var effektive. Dette var totalt sett en greit gjennomført kamp, oppsummerer Lystad rett etter kampslutt.

Lystad tror SBK vil spille seg bedre utover i sesongen, når isen har ligget en stund på Sarpsborg-kunstisen.

– Vi har ikke vært på stor is på to måneder, så det tar litt tid å komme i gang, sier Lystad som sammen med laget har forberedt seg til sesongen på mindre is i Sparta Amfi.

Andrei Gerasimov scoret fem mål for SBK i 8-3-seieren, og Lystad sier at hans rappe og harde skudd kan bli en viktig faktor for SBK denne sesongen.

– Han er hentet til klubben for å score mål, og det gjør han. Han har et skudd som en kanon, avslutter en humrende Christer Lystad.