Nytt russisk stjerneshow: – Han er en «sniper» med ekstreme ferdigheter

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 29. Nov 2020

Christer Lystad, Andrei Gerasimov og Max Phersson. Foto: Tobias Nordli

(SBK – Mjøndalen 6-5) Sarpsborg bandyklubb tok sin andre seier for sesongen, mye takket være russisk kunst fra Andrei Gerasimov.

Russeren som flyttet til Sarpsborg i november for å spille bandy noterte seg for fem av seks scoringer på kunstisen på Sarpsborg stadion.

Det er andre kamp på rad at han scorer fem mål i en kamp. Totalt står russeren med 11 scoringer på tre kamper – SBK har totalt scoret 15 ganger i år.

Det gjorde Gerasimov på en kveld som for første gang så langt i sesongen kunne minne om et godt gammeldags bandyvær – eller skal vi si vanlig russisk bandyvær. Minusgrader.

Russisk duell

Men det var en annen russer som innledet målshowet på stadion fredag kveld. Bortelagets Alexander Serov sendte Mjøndalen i ledelsen etter bare to minutter. Serov scoret for øvrig tre ganger i løpet av oppgjøret.

SBKs Andrei Gerasimov utliknet fire minutter senere, og da var kampen for alvor i gang.

Til pause var stillingen 3–3.

Lagene fulgte hverandre også etter hvilen helt til Gerasimov scoret to ganger mot slutten av kampen. SBK fikk med det en tomåls ledelse, og selv om Mjøndalen reduserte en gang så holdt det til to poeng og hjemmeseier.

- Veldig moro å ha de rundt oss

SBK har reist seg etter det ydmykende 24–1 tapet i den første serierunden. Med seire på de to påfølgende kampene kan laget se oppover på tabellen.

Christer Lystad forteller at SBK var dominerende.

– Det er helt unødvendig at vi skal lage spenning i kampen på den måten. Vi er klart best fra start av, men gjør mye feil bakover noe som Mjøndalen utnytter. Men vi vinner, det var en arbeidsseier, og det er vi fornøyde med, sier han.

– Russerne deres leverer igjen?

-Ja. Både Andrei Glazer og Andrei Gerasimov er fantastiske. De spilte russisk eliteserie så sent som i fjor, og holder høyt internasjonalt nivå. De er best offensivt, og har ekstreme ferdigheter. Gerasimov er en typisk «sniper», som skyter på alt og banker ballene i krysset. Det er veldig moro for oss andre å ha to slike spillere rundt oss, sier Lystad, som selv har spilt bandy i Russland i flere år og nå også fungerer som tolk i SBK.

– Ja, jeg får praktisert litt russisk hver dag nå, bekrefter han.

– Dere har også kommet dere etter det ydmykende tapet borte mot Stabæk?

– Før den kampen hadde vi ikke vært på is. Nå har vi alle mann tilbake. Vi har gode treninger og formen er stigende, sier Lystad.

Av Mats Duan(Sarpsborg Arbeiderblad)