Forlater verdens beste liga for å spille i Sarpsborg

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 1. Jun 2021

Ilja Ponomarev (33) blir SBK-spiller neste sesong. Foto: Privat

Det blir russisk artisteri på kunstisen også neste sesong.

Sarpsborg Bandyklubb har signert en ny russisk spiller. I tillegg får de beholde Andrei Glazer som spilte i klubben forrige sesong.

Før forrige sesong hentet bandyklubben to russiske spillere. Det var Andrei Glazer og Andrei Gerasimov. Sistnevnte herjet i den norske serien og scoret hele 31 mål på 13 kamper.

Gerasimov blir ikke å se igjen i SBK-drakta, da han ikke ønsket å forlenge med ny kontrakt.

Det vil derimot Andrei Glazer, som har skrevet under på en ny sesong i Sarpsborg.

– Vi er veldig glad for at Glazer tar en sesong til. Han sier han likte det sosiale miljøet i klubben og ønsker å se litt mer av Norge. Forrige sesong ble han litt innestengt på grunn av koronasituasjonen, og dermed håper han å leve litt mer fritt i Sarpsborg og Norge denne gangen, sier Steinar Jacobsen i bandyklubben.

Slik får de stjernene til Sarpsborg

Etter at Gerasimov takket nei måtte klubben lete videre etter en annen russer. Gjennom Christer Lystad sine kontakter i nabolandet fant de Ilja Ponomarev.

33-åringen har spilt for Vodnik og nå sist for Murmansk i den russiske superligaen. Han står bokført med 353 kamper i kanskje verdens beste liga. Han har også scoret 61 mål og levert 36 assist som sentral midtbanespiller.

– Han er utrolig god på skøyter, har et bra pasningsspill og har bra arbeidskapasitet. Han er en toveisspiller som er bra både defensivt og i angrep, sier Jacobsen.

– Hvordan klarer dere å hente bandyspillere fra russisk superliga til en mye mindre klubb og liga i Norge. På hvilken måte er det attraktivt for spillere som er på et mye høyere nivå?

– Det er ingen hemmelighet at bandy ikke er stort i Norge. Men vi har som sagt Christer Lystad som har gode kontakter i Russland, samtidig så er dette spillere som begynner å dra på årene. Russisk superliga har et enormt høyt nivå, og det er vanskelig for de eldre spillere å holde følge med de yngre spillerne. I tillegg så er det flere spillere som synes det er spennende med et lite utenlandseventyr til Norge mot slutten av karrieren. Her kan de oppleve et nytt land og en annen kultur, forklarer Jacobsen.

Glazer og Ponomarev er ventet å ankomme Sarpsborg i september.

Mister flere

Fra troppen i fjor er det nå fire spillere som er borte. En har valgt å legge opp, to flytter til Trondheim for studier og Gerasimov har reist hjem til Russland.

Det er nå en ung og fremadstormende gruppe som skal forsvare byens bandy-ære.

– Vi er i et skifte med flere unge juniorer på vei opp på A-laget. Derfor er det utrolig viktig for oss og ha noen ledere med erfaring i troppen slik som Glazer og Ponomarev. Utover det så er vi godt i gang med trening. Det blir en del barmarkstrening, løping i skogen og så videre foreløpig. Så blir det forhåpentlig tur til Sverige og treningsmatcher der i forkant av seriestart, opplyser Jacobsen.

Av: Mats Duan (Sarpsborg Arbeiderblad)