SBK tilbake på vinnersporet

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 10. Des 2020

(Ullevål-SBK 0-2) SBK tok sesongens tredje seier i borteoppgjøret mot Ullevål.

I en tett og jevn match på Bergbanen skulle det ta lang tid før kampens første scoring kom. Med 0–0 til pause sto kampen lenge og vippet, men det var sarpingene som skulle ta med seg alle poengene hjem.

Etter 80 minutter sendte Max Pherson SBK i ledelsen og mindre enn to minutter senere doblet Andrei Gerasimov ledelsen til 2–0.

Med sesongens tredje seier klatret SBK forbi nettopp Ullevål og opp på sjuendeplass på eliteserietabellen.

Av Patrick Walther LarsenPoenget glapp på overtid

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 29. Nov 2020

(SBK-Ullern 7-9) Sarpingene så ut til å gå mot ett poeng i søndagens kamp mot Ullern, men på overtid avgjorde bortelaget kampen.

Sarpsborg fikk den verst tenkelige starten på søndagens oppgjør, da bortelaget tok ledelsen allerede etter 34 sekunder. Christer Lystad brakte imidlertid balanse i regnskapet da han utlignet etter 11 minutter.

Kampens tre neste scoringer kom etter hjørneslag, og det var bortelaget som scoret de to første. Andrei Gerasimov reduserte til 2-3, før Ullern satte inn sitt fjerde for dagen.

På overtid i første omgang satt nok en scoring etter et hjørneslag. Denne gang var det Petter Nicolaisen som reduserte til 3-4 for hjemmelaget.

Over i andre omgang var det igjen gjestene som startet best. Før det var spilt fem minutter av omgangen, hadde Ullern satt to baller i mål bak Rikard Thorkildsen.

Andrei Gerasmiov har vært en aldri så liten åpenbaring i SBK-drakta denne sesongen, og russeren viste igjen at han vil bli en viktig brikke for sarpingene i fortsettelsen. I løpet av fem minutter satte han inn to scoringer, og SBK var igjen bare ett mål bak i målprotokollen.

Ullern øket sin ledelse til 7-5 etter 70 minutter, men igjen var Gerasimov frampå for SBK. Russeren reduserte, og syv minutter før full tid utlignet Max Pherson til 7-7. Dermed gikk det mot poengdeling på Sarpsborg stadion, men Ullern ville det annerledes.

Nesten to minutter på overtid satte bortelaget inn sin åttende scoring, og tre minutter senere fastsatte Ullern sluttresultatet til 7-9.


Av Patrick Walther Larsen (Sarpsborg Arbeiderblad)Nytt russisk stjerneshow: – Han er en «sniper» med ekstreme ferdigheter

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 29. Nov 2020

Christer Lystad, Andrei Gerasimov og Max Phersson. Foto: Tobias Nordli

 

(SBK – Mjøndalen 6-5) Sarpsborg bandyklubb tok sin andre seier for sesongen, mye takket være russisk kunst fra Andrei Gerasimov.

Russeren som flyttet til Sarpsborg i november for å spille bandy noterte seg for fem av seks scoringer på kunstisen på Sarpsborg stadion.

Det er andre kamp på rad at han scorer fem mål i en kamp. Totalt står russeren med 11 scoringer på tre kamper – SBK har totalt scoret 15 ganger i år.

Det gjorde Gerasimov på en kveld som for første gang så langt i sesongen kunne minne om et godt gammeldags bandyvær – eller skal vi si vanlig russisk bandyvær. Minusgrader.

Russisk duell

Men det var en annen russer som innledet målshowet på stadion fredag kveld. Bortelagets Alexander Serov sendte Mjøndalen i ledelsen etter bare to minutter. Serov scoret for øvrig tre ganger i løpet av oppgjøret.

SBKs Andrei Gerasimov utliknet fire minutter senere, og da var kampen for alvor i gang.

Til pause var stillingen 3–3.

Lagene fulgte hverandre også etter hvilen helt til Gerasimov scoret to ganger mot slutten av kampen. SBK fikk med det en tomåls ledelse, og selv om Mjøndalen reduserte en gang så holdt det til to poeng og hjemmeseier.

- Veldig moro å ha de rundt oss

SBK har reist seg etter det ydmykende 24–1 tapet i den første serierunden. Med seire på de to påfølgende kampene kan laget se oppover på tabellen.

Christer Lystad forteller at SBK var dominerende.

– Det er helt unødvendig at vi skal lage spenning i kampen på den måten. Vi er klart best fra start av, men gjør mye feil bakover noe som Mjøndalen utnytter. Men vi vinner, det var en arbeidsseier, og det er vi fornøyde med, sier han.

– Russerne deres leverer igjen?

-Ja. Både Andrei Glazer og Andrei Gerasimov er fantastiske. De spilte russisk eliteserie så sent som i fjor, og holder høyt internasjonalt nivå. De er best offensivt, og har ekstreme ferdigheter. Gerasimov er en typisk «sniper», som skyter på alt og banker ballene i krysset. Det er veldig moro for oss andre å ha to slike spillere rundt oss, sier Lystad, som selv har spilt bandy i Russland i flere år og nå også fungerer som tolk i SBK.

– Ja, jeg får praktisert litt russisk hver dag nå, bekrefter han.

– Dere har også kommet dere etter det ydmykende tapet borte mot Stabæk?

– Før den kampen hadde vi ikke vært på is. Nå har vi alle mann tilbake. Vi har gode treninger og formen er stigende, sier Lystad.


Av Mats Duan(Sarpsborg Arbeiderblad)SBK slo tilbake

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 29. Nov 2020

FEMMÅLSSCORER: Andrei Gerasimov scoret fem mål da bandyklubben tok sesongens to første poeng fredag kveld. Foto: Tobias Nordli

 

(Sarpsborg-Høvik 8-3) Etter en elendig seriestart med braknederlag mot Stabæk, reiste SBK seg i sesongens første hjemmekamp fredag kveld. Andrei Gerasimov ble kampens store spiller med fem scoringer.


Max Pherson sendte SBK i ledelsen allerede før det var spilt seks minutter, og seks minutter senere doblet russiske Andrei Gerasimov ledelsen til 2-0 for vertene.

Etter 23 minutter var det Anders Olsson sin tur til å sette sesongens første scoring. Svensken satte inn 3-0 etter et hjørneslag. Gerasimov var frampå igjen etter 35 minutter, og med sin andre scoring for kvelden, øket han SBKs ledelse til 4-0.

Bortelaget fikk med seg en redusering før lagene gikk til pause slik at stillingen etter de første 45 minuttene var 4-1 til SBK.

Høvik yppet seg

I andre omgang var det Høvik som åpnet best. Snaue kvarteret ut i omgangen reduserte Høvik, og bare to minutter senere scoret bortelaget igjen, slik at SBKs ledelse var nede i ett mål.

Da giret imidlertid sarpingene om.

Etter 66 minutter ble SBK tildelt straffeslag, og den ekspederte Andrei Gerasimov sikkert i mål.

Anton Olsson vartet opp med et nydelig soloraid da han øket sarpingenes ledelse til 6-3.

Andrei Gerasimov var langt i fra ferdigscoret for kvelden med sine tre scoringer. I løpet av kampens tre siste minutter fikk SBK to straffeslag, og russeren banket begge straffene knallhardt i mål.

Han skyter som en kanon

SBKs superveteran Christer Lystad var fornøyd etter sarpingenes første seier for sesongen.

– Vi startet kampen bra og de første 30 minuttene var vi veldig gode. Vi tok godt vare på sjansene våre og var effektive. Dette var totalt sett en greit gjennomført kamp, oppsummerer Lystad rett etter kampslutt.

Lystad tror SBK vil spille seg bedre utover i sesongen, når isen har ligget en stund på Sarpsborg-kunstisen.

– Vi har ikke vært på stor is på to måneder, så det tar litt tid å komme i gang, sier Lystad som sammen med laget har forberedt seg til sesongen på mindre is i Sparta Amfi.

Andrei Gerasimov scoret fem mål for SBK i 8-3-seieren, og Lystad sier at hans rappe og harde skudd kan bli en viktig faktor for SBK denne sesongen.

– Han er hentet til klubben for å score mål, og det gjør han. Han har et skudd som en kanon, avslutter en humrende Christer Lystad.


Av Patrick Walther Larsen (Sarpsborg Arbeiderblad)Nye tiltak for ungdom 16 år og oppover

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 24. Nov 2020

Etter anbefaling fra kommunen er all trening for de som er 16 år og oppover avlyst frem til 5. desember. Dette gjelder ikke A-laget.

Begrunnelse fra kommunen: For å redusere antallet smittetilfeller gjennom mindre kontakt med andre. 

Det vil komme mer informasjon om dette etterhvert.Bandyklubben fikk «grisebank» i serieåpningen

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 15. Nov 2020


Tøff start: Sarpsborg Bandyklubb fikk en tøff start i Bærum og måtte reise hjem med stort tap i serieåpningen. Foto: Tobias Nordli

(Stabæk- Sarpsborg BK 24-1) Det ble en vond start for Sarpsborg Bandyklubb da serien tok til søndag. De måtte reise hjem fra Stabæk med 24–1 tap.

Sarpsborg Bandyklubb fikk seg en leksjon i bandy av seriefavoritten Stabæk under seriestarten i bandy. De var klar over at det ville knallhardt, men hadde likevel håpet på et bedre resultat.

Bare fem minutter

Sarpsborg Bandyklubb kom til Stabækbanen med begge sine nye spillere fra Russland. Både Andrei Gerasimov (32) og Andrei Glazer (31) var med til Bærum og klare for serie åpningen.

Dessverre for gjestene fra Sarpsborg ble det nærmest spill mot ett mål. På grunn av baneforholdene måtte kampen deles opp i tre omganger på hver 30 minutter.

Det tok bare fem minutter før den første ballen lå bak Sarpsborgs keeper. Bare ett minutt gikk det før den neste ballen måtte plukkes ut av nettmaskene.

Tung start

Da de første 30 minuttene var unnagjort ledet Stabæk 5–0 og det var lite gjestene hadde å vise fram.

Halve matchen var nesten unnagjort da Sarpsborg Bandyklubbs Andrei Gerasimov scoret sesongens første seriemål og reduserte til 9–1. Han utnyttet muligheten etter en fin pasning fra Anton Olsson. 9–1 til Stabæk sto det også etter 45 minutter.

Det ble ikke spesielt mindre tungt de siste 45 minuttene for gjestene fra Olavs by. De tapte 15-0 de siste 45 minuttene.

Også i den andre omgangen ble det scoringer på løpende mot bandygutta. Det stoppet ikke før hjemmelaget hadde scoret 24 ganger. Det ble med bandyklubbens ene fra første omgang.

Av Ole-Morten Rosted (Sarpsborg Arbeiderblad)Bortekamp mot Stabæk

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 14. Nov 2020

I morgen spiller SBK første bortekamp i serien mot Stabæk. Kampen er flyttet fra kl. 15.00 til kl. 14.00! Dersom du ønsker å se kampen, kan den ses live på Stabæks YouTube kanal: 
Mens vi venter...

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 8. Nov 2020

I helga har det vært stor aktivitet ved kunstisen, både på og utenfor banen. Banemannskapet jobber iherdig med å få lagt is i varmen. Håpet er at banen skal være klar senest torsdag. På sidelinjen har spillere fra A-laget og rekrutt gjort en stor innsats. Noen skilt har blitt skrudd ned, mens mange nye har blitt montert opp. Tribunen har blitt klargjort til seriestart. Hver ståplass har blitt merket med minimum 1 meter avstand. Nå venter vi på at isen skal bli klar til trening og kamper, samt frigåing i helgene. 
Bandyrusserne møtte Sarpsborg med test og karantene

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 8. Nov 2020


Endelig. Russere Andrei Gerasimov (32) og Andrei Glazer (31) er nå på plass i Sarpsborg, men før de kan spille med sine nye lagkamerater venter ti dager i karantene. 

Sarpsborg Bandyklubbs russere Andrei Gerasimov (32) og Andrei Glazer (31) har kommet til Sarpsborg, men først om ti dager fra ankomst til byen får de treffe lagkameratene.

Etter en lang og strabasiøs tur fra grensen til Asia, via Istanbul landet bandyklubbens nysigneringer på Gardermoen torsdag kveld. Det ble en litt annen ankomst enn hva som er vanlig, for en koronatest var det første de to måtte gjennom.

Veldig glade

Torsdag kveld landet flyet med russere Andrei Gerasimov og Andrei Glazer på Gardermoen, og der ventet det forventningsfulle representanter fra Sarpsborg Bandyklubb.

- Det var endelig godt å se de to nye lagkameratene våre endelig komme til Norge. Nå gikk ikke hentingen helt som den pleier, men det er koronaviruset som er årsaken til. Det har tatt tid å få de to bandyspillerne til Norge, og det første som møtte dem var en koronatest på Gardermoen, forteller leder i Sarpsborg Bandyklubb Anders Olsson.

Etter at koronatesten var unnagjort, var det klart for å få de nye spillerne til Sarpsborg og deres bosteder.

10 dager karantene

Først om ett par dager vil russerne få svaret på koronatesten.

- Håpet er bare at de ikke har pådratt seg noen problemer på veien til Norge, for da de testet hjemme i Russland var den negativ. Er testen negativ som vi ser for oss, blir det å ta en ny test i starten på neste uke. Er denne også negativ er det klare for å hilse på sine nye lagkamerater ti dager etter ankomst. Begge skal være klare for spill mot Stabæk på stadion 15. november, forteller Olsson.

Er koronatesten som ble tatt på Gardermoen negativ, kan de trene for seg selv fram til de ti karantenedagene er omme.

Bandyklubben skal etter terminlisten seriestarte mot Høvik førstkommende onsdag på Sarpsborg kunstisbane.

- Med den varmen vi har om dagen blir det vanskelig å ha is førstkommende onsdag. Banemannskapene jobber på spreng for å få lagt isen, men de siste dagene har den bare smeltet, sier en litt fortvilet leder i bandyklubben.
Bestill sesongkort!

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 21. Okt 2020

Nå er sesongkortene klare for salg. Innehaver av et slikt kort har mye spenning i vente! Kampene blir spilt onsdager kl 1900 og søndager kl 1300. Vi håper mange vil støtte klubben i disse tider, ved å kjøpe sesongkort. Ved bestilling, send navn og adresse til 47301188 eller mail til sarpsborgbk@gmail.com. Prisen er 800.-, ev sluttspill inkludert


Turnering i Hamar

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 21. Okt 2020

Her er en kort sammenfatning fra helgen i Hamar:
SBK-Stabæk 0-9
SBK-Drammen 2-2
SBK-Ullevål 4-2
SBK-Skeid 7-0
I det store hele så er vi fornøyde med helgen. Vi har fått trenet mye på vårt grunnspill , og det føles absolutt som at vi har noe bra på gang.
Ekstra morro er også at juniorene Amund,Magnus og Phillip fikk mye spilletid og gjorde dette på en eksemplarisk måte👍🏻
Dessverre så skadet seg Petter Nicolaisen i kampen mot Skeid. Vi ønsker Petter god bedring , og håper han snart er tilbake på isen igjen.
Vi vil nå forsette og trene i Sparta Amfi i ytterligere 2 uker, før isen skal ligge på Stadion. 
Neste treningskamp blir mot Skeid lørdag 7 november på Sarpsborg Stadion! 
Vi gleder oss!💙


Seier 7-0 over Skeid. Philip og Amund scorer begge sitt første mål for A-laget  

 
Bandyklubben henter russisk målgrossist

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 13. Okt 2020

Klar for bandyklubben: Andrei Gerasimov har skrevet under papirene og klar for å spille kommende sesong for Sarpsborg bandyklubb. Foto: Privat

Andrei Gerasimov (32) er den nye bandyangriperen Sarpsborg bandyklubb har hentet. Keeperne i eliteserien i bandy skal få merke den hardtskytende russeren denne vinteren..

Sarpsborg bandyklubb er godt i gang med forberedelse til en ny sesong. Selv om bandyen fortsatt ikke er klassifisert som toppidrett og kun breddeidrett trener de kondisjon for fullt.

Hardtskytende

Det er ingen hvem som helst bandyspiller Sarpsborg bandyklubb har hentet foran denne sesongen. Andrei Gerasimov kan se tilbake på hele 497 bandymatcher for russiske lag i toppdivisjonen. Han har scoret 351 mål i løpet av sine kamper. Her er både serie, cup og Europacup innbereget.

- Det skal nesten ikke være mulig for en liten klubb som Sarpsborg bandyklubb å få signaturen til en slik spiller Andrei. En spiller som har bemerket seg med sin målfarlighet i samtlige klubber han har spilt for. Nå får vi håpe på en normal bandysesong, slik at vi kan nyte godt av hans scoringsevne. Noe jeg er sikker på at vil være godt for de øvrige spillerne på laget også, mener Anders Olsson i Sarpsborg bandyklubb.

Han forteller videre at takket være Christer Lystads gode kontakter i Russland, har dette latt seg gjøre. Det er ikke sikkert at han blir eneste russer på laget denne sesongen, men ønsker foreløpig ikke å utdype det nærmere.

Håper snart

- Vi håper at Norges bandyforbund snart kan få ordnet at bandysporten går fra å være en breddeidrett til toppidrett som innebandyen er blitt. Det tar alt for lang tid for bandyen, vi trenger å komme i gang som kontaktsport. Nå håper vi at dette skal være i orden snart, om vi skal komme i gang med det vi skal gjøre, sier Anders Olsson.

De fleste av spillerne i troppen fra siste sesong, minus de to russerne som var i klubben er med videre. En russer er klar og mye tyder på at enda en er på gang.

Takket være covid19 problemet, blir det ikke de tradisjonelle turene til Sverige før sesongstart.

- Vi har hvert år gjort de viktige forberedelsene på is i Sverige, som har innendørshaller. Slik blir det helt sikkert ikke denne sesongen, for vi har avlyst de planlagte samlingene i nabolandet.

Imidlertid er det også klart at Christer Lystad og Anton Olsson er trenerparet for kommende sesong. Begge har tidligere også hatt hovedansvaret for A-laget i bandyklubben.

Det var Tobias Johansson som denne hadde hovedansvaret og bandyklubben siste sesong. Klubben håper også å få med ham i rolle rundt laget kommende sesong, selv om det ikke blir hovedtrenerjobben.

Av Ole-Morten Rosted (Sarpsborg Arbeiderblad)

 Bandyen blir toppidrett og ny russer til bandyklubben

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 13. Okt 2020

Andrei Glazer (31) er siste tilskudd til Sarpsborg bandyklubb, og nå blir bandyen toppidrett og kan trene med nærkontakt.


Ny russer: Andrei Glazer er Sarpsborg bandyklubbs nye russer med en karriere fra russiske toppklubber. Foto: Privat 

Sarpsborg bandyklubb henter sin andre russer på kort tid for kommende sesong. Andrei Glazer er den siste nykommeren til Sarpsborg bandyklubb, som nå begynner å bli slagkraftige foran kommende bandysesong.

Begge veier

Glazer er en angriper som vet hvor nettmaskene er. Han har scoret 280 mål på de sesongene han har spilt i den øverst ligaen i Russland. Han skyter nærmest like bra begge veier, noe han vil nye godt av i norsk eliteserie. Han har i hele sin bandykarriere spilt i den øverste divisjonen for forskjellige lag i Russland.

- Det er ingen tvil om at vi har knyttet til oss to gode bandyspillere som vil heve vårt lag kommende sesong. Glazer har spilt i toppdivisjonen i Russland helt til slutten av siste sesong. Nå velger 31-åringen komme til oss for en sesong, sier en fornøyd Anders Olsson i Sarpsborg bandyklubb.

Det er Christer Lystad som står bak begge disse signeringene for klubben har hatt den siste tiden.

– Christer har tidligere i sin bandykarriere spilt sammen med disse spillerne da han var i Russland. De kontaktene har vært gull verdt for oss, og dette vil utvilsomt bli en spennende sesong.

Endelig toppidrett

Bandyklubbene i Norge har dessverre ikke vært klassifisert som toppidrett, og av den grunn har de også slitt under koronatiden med treningshverdagen.

– Det har gjort sitt til at vi ikke har hatt lov til å ha nærkontakt på treningene. Helt klart at dette har medført en del utfordringer for oss, men vi har likevel trent bra, forteller Anders Olsson.

Imidlertid ser det nå ut til å bli forandringer på dette.

– Det ligger nå en avtale på bordet som bare skal underskrives, så bli bandyen også regnet som en toppidrett. Det blir en helt ny og annerledes hverdag for oss. Da kan treningene bli som normale igjen, forteller han.

En storturnering

Norsk Toppbandy jobber nå med en eliteturnering i Vikingskipet på Hamar, ettersom klubbene ikke kan reise utenlands for å spille treningskamper. De fleste av de norske lagene har minst en tur til Sverige før sesongstart, dette ser det imidlertid ut til at det blir problemer med.

– Slik det ser ut nå blir denne turneringen avviklet fra 16 til 18 oktober. Her vil de fleste av eliteserielagene være på plass for å spille tiltrengte matcher. Dette blir virkelig den store gjennomkjøringen for oss, sier Olsson.

Under denne turneringen er lagene fordelt på tre puljer med tre lag. Slik det ser ut er Sarpsborg BK, satt opp i gruppe med Stabæk og Drammen. Det blir lagt opp til A, B og C-sluttspill etter de innledende matchene. Dette betyr minst fire matcher for for den lokale klubben.

Av Ole-Morten Rosted (Sarpsborg Arbeiderblad)Innkalling til årsmøte sesongen 19/20

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 29. Mai 2020

Innkalling til årsmøte i Sarpsborg Bandyklubb, torsdag 4 juni kl. 1900, klubblokalene ved Sarpsborg kunstis.

Det innkalles til ordinært årsmøte i Sarpsborg Bandyklubb.
Styret håper så mange som mulig av klubbens medlemmer møter og ønsker vel møtt!

Dagsorden:


1. Valg av dirigent og referent.

2. Valg av 2 representanter til å underskrive årsmøtets protokoll.

3. Godkjenning av årsberetninger

4. Godkjenning av årsregnskap.

5. Innkomne forslag fra medlemmer: Innkomne forslag må være styret i hende senest tirsdag 28.05.20

6. Valg. Basert på valgkomitéens innstillinger 


Sarpsborg 15 mai 2020

Anders Olsson
Leder, Sarpsborg BandyklubbPhilip Jacobsen landslagsaktuell

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 29. Mai 2020


Philip Jacobsen er tatt ut som kandidat til U17 Troppen til Norges bandyforbund. Han har blitt plukket ut sammen med flere talentfulle spillere i Norge som inngår i en satsingtropp frem mot U17 VM som skal arrangeres i Norge første delen av 2021. 

Det er utrolig gøy at Sarpsborg igjen får frem en kandidat til et U17 landslaget. Dette er 3 året på rad at Sarpsborg leverer en spiller som skal vise seg frem for landslagsledelsen til Norges Bandyforbund. 

Sarpsborg Bandyklubb gratulerer Philip med uttaket og ønsker lykke til med sesongen. Vi håper du når helt opp og får representere Norge på hjemmebane under VM i 2021!

Philip spiller Half og har det siste året tatt store steg på bandybanen. Han har en spennende tid foran seg på bandybanen.(ÅRSMØTE UTSATT) Innkalling til årsmøte

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 8. Mar 2020

Årsmøte er utsatt på grunn av restriksjoner og retningslinjer fra myndighetene. Vi kommer tilbake med ny dato. 


Innkalling til årsmøte i Sarpsborg Bandyklubb, tirsdag 31. mars kl. 1900, klubblokalene ved Sarpsborg kunstis.

Det innkalles til ordinært årsmøte i Sarpsborg bandyklubb. Styret håper så mange som mulig av klubbens medlemmer møter og ønsker vel møtt!


Dagsorden:

  1. Valg av dirigent og referent.

  2. Valg av 2 representanter til å underskrive årsmøtets protokoll.

  3. Godkjenning av årsberetninger

  4. Godkjenning av årsregnskap.

  5. Innkomne forslag fra medlemmer:
    Innkomne forslag må være styret i hende senest tirsdag 24.03.20

  6. Valg
    Basert på valgkomitéens innstillinger


Sarpsborg 1 mars 2020


Anders Olsson

Leder, Sarpsborg Bandyklubb    
Ukeplan for uke 10

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 27. Feb 2020Ukeplan for uke 9

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 23. Feb 2020Knøttelaget på sin første cup

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 13. Feb 2020

Sarpsborg bandyklubb’s minste var på sin første cup på Snarøya 1. februar. Strålende god innsats av knøttene våre. Det ble 3 tap, men vi fikk 2 baller i riktig mål, noen strålende redninger og supert jobba av alle 15 spillere. Det er et lag med nesten halvparten gutter og jenter, så det er en herlig blanding av laget.

Nå trener vi videre og ser frem imot nye kamper. En fin dag og positiv opplevelse for både spillere, trenere og foreldre.
Heia SBK 💙
Ukeplan for høstferien (uke 8)

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 13. Feb 2020

Forbehold om endringer. Toalettene som ligger i tilknytning til kunstisen, følger bandykiosken sine åpningstider. Bandykiosken har sitteplasser både ute og inne. Vi har TV, radio og gratis wifi. Vi anbefaler å ha på kalosjer, da bevares både skøytestålet og gulvene!Ukeplan for uke 7

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 11. Feb 2020Nytt kvartfinaletap - sesongen over for SBK

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 11. Feb 2020

Det ble stortap for Aleksei Popov, Anton Olsson og resten av SBK-laget i den tredje kvartfinalekampen borte mot Ready i NM-sluttspillet i bandy mandag kveld. Ready vant kampen i Oslo hele 10-1 og sikret seg semifinaleplass. For sarpingenes del er sesongen over. (Foto: Tobias Nordli)


(Ready - Sarpsborg Bandyklubb 10-1) Sesongen er over for Sarpsborg Bandyklubb. Mandag kveld røk de ut av NM-sluttspillet etter stortap borte mot Ready i den tredje kvartfinalekampen.

SBK ble slått ut av NM-sluttspillet i bandy etter stortap borte mot seriemester Ready i den tredje kvartfinalekampen mandag kveld. Readys 10-1-seier innebar at de gikk til 3-0 i kamper i denne kvartfinaleserien, som avgjøres i best av fem kamper - og med det sikret seg semifinaleplass.

Den tredje kvartfinalen skulle egentlig blitt spilt søndag, men måtte utsettes på grunn av voldsomt uvær og for dårlige baneforhold. Men mandag ble det kamp i hovedstaden, og vertene Ready var overlegne i møtet med sarpingene. Allerede etter 11 minutters spill hadde Ready fått en 2-0-ledelse på egen is.

Tre Ready-scoringer til før pause gjorde at all spenning i realiteten var utløst da 2. omgang startet, og etter hvilen kjørte hjemmelaget på. De gikk til 9-0-ledelse før Ivan Fedorkov reduserte for bortelaget. Filip Hallmén sørget så for at Ready gikk til tosifret; 10-1.

Dette ble også sluttresultatet, og dermed er altså Sarpsborg Bandyklubb slått ut av årets NM-sluttspill.

SBK-trener Tobias Johansson syntes det var kjipt å gå på et slikt stortap etter at laget hadde spilt jevnt mot Ready i de to første kvartfinalene. I de kampene ble det ettmålstap, henholdsvis 1-2 og 3-4, men mandag kveld fungerte det ikke for sarpingene.

– I dag var vi ikke i nærheten av å prestere. Det er litt synd etter to gode kamper før denne, der vi spilte jevnt med seriemesteren, sa «Tobbe» til Sarpsborg Arbeiderblad.

Kampfakta

Bandy, NM, kvartfinale 3

Ready - Sarpsborg Bandyklubb 10-1 (5-0)
Gressbanen kunstis

Mål:
1-0 (6 min.) Filip Hallmén (Felix Emanuel Ljungberg)
2-0 (11 min.) Albin Rønnkvist
3-0 (21 min.) Iskander Nugmanov
4-0 (44 min.) Iskander Nugmanov
5-0 (45 min.) Carl Isac Jerner (Albin Rønnkvist)
6-0 (63 min.) Carl Isac Jerner
7-0 (68 min.) Filip Hallmén (Iskander Nugmanov)
8-0 (71 min.) Filip Hallmén
9-0 (78 min.) Martin Leisner Bjerkely (Albin Rønnkvist)
9-1 (86 min.) Ivan Fedorkov (Anton Olsson)
10-1 (88 min.) Filip Hallmén

Ready har vunnet kvartfinaleserien med 3-0 i kamper og er klare for semifinale.


Av Kjetil A Berg (Sarpsborg Arbeiderblad)
– Vi er minst like gode som Ready, men det er dessverre litt tilfeldigheter som avgjør

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 7. Feb 2020

Sarpsborg Bandyklubb leverte en ny god kamp mot seriemester Ready i den andre NM-kvartfinalekampen i Sarpsborg fredag kveld, men tapte til slutt med 3-4. Her ser vi Sarpsborg-spiller Anders Olsson i duell med Readys Jacob Rønneberg. (Foto: Tobias Nordli)


(Sarpsborg Bandyklubb - Ready 3-4) SBK-gutta leverte en ny god kamp mot Ready fredag, men nok en gang ble det knepent tap.

Ready vant 4-3 mot SBK på Sarpsborg kunstisbane fredag kveld - og gikk med det til 2-0 i kamper i denne kvartfinaleserien i NM i bandy. Kvartfinalene spilles i best av fem kamper.

Det var det andre ettmålstapet for SBK mot seriemester Ready denne uken. Onsdag vant Oslo-laget 2-1 på egen is i den første kvartfinalematchen.

Som på onsdag skryter SBK-trener Tobias Johansson av eget lag. Han følte at de var fullt på høyde med Ready også i fredagens kamp i Sarpsborg - en kamp preget av mange langballer og mye kriging.

– Jeg synes vi er minst like bra som Ready, men det er dessverre litt tilfeldigheter som avgjør, sa «Tobbe» til Sarpsborg Arbeiderblad etter det bitre ettmålstapet fredag kveld.

Det stod lenge 0-0 i denne kampen, før to Ready-mål, i henholdsvis det 24. og det 33. spilleminuttet, sørget for 0-2. Imidlertid fikk sarpingene den verdifulle 1-2-reduseringen like før pause, signert Per Johan Krosse.

Åtte minutter ut i 2. omgang kom vertene ajour på kunstisen i Sarpsborg. 2-2-målet ble scoret av Emil Øby Olsen, etter et hjørneslag fra Anton Olsson.

En beundringsverdig opphenting av SBK - og på ingen som helst måte ufortjent. Derfor var det utrolig surt at Ready ordnet 2-3 litt over en time ut i kampen.

Men moralen er sterk i SBK-rekkene, og da det var spilt 70 minutter vartet superveteran Christer Lystad opp med en herlig scoring. Han sendte i vei en suser av et skudd som gikk utagbart i Ready-nettet til 3-3.

Men dessverre glapp det defensivt for hjemmelaget et par minutter senere. Da var Iskander Nugmanov frempå med sin tredje scoring for aftenen - og avgjorde det hele til 4-3 for Oslo-klubben.

Det innebærer at Ready leder 2-0 i denne kvartfinaleserien, som avgjøres i best av fem kamper. Dermed er forutsetningen enkel og grei for SBK før søndagens tredje kvartfinalekamp i hovedstaden: Den må de vinne. Et nytt tap vil bety at sesongen er over.

Kampfakta

Bandy, NM, kvartfinale 2

SBK - Ready 3-4 (1-2)
Sarpsborg kunstisbane

Mål:
0-1 (24 min.) Ask Askmann Nærby (Iskander Nugmanov)
0-2 (33 min.) Iskander Nugmanov
1-2 (45 min.) Per Johan Krosse (Anton Olsson)
2-2 (53 min.) Emil Øby Olsen (Anton Olsson)
2-3 (61 min.) Iskander Nugmanov (Albin Rønnkvist)
3-3 (70 min.) Christer Lystad (Max Pherson)
3-4 (72 min.) Iskander Nugmanov

Ready leder 2-0 i kamper i denne kvartfinaleserien som avgjøres i best av fem kamper.

Av Kjetil A Berg /Sarpsborg Arbeiderblad)
Surt SBK-tap etter god match - Ready tok første stikk i kvartfinalen

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 7. Feb 2020

SBK tapte knepent med 1-2 borte mot Ready i den første kvartfinalekampen i NM-sluttspillet i bandy onsdag kveld. Dette bildet er fra sarpingenes seriekamp mot Mjøndalen 5. januar. (Foto: Kjetil A. Berg)


(Ready - SBK 2-1) SBK var så definitivt med på notene mot seriemester Ready i den første NM-kvartfinalekampen onsdag, men gikk like fullt på et surt ettmålstap.

Onsdag kveld dro NM-sluttspillet i bandy i gang. Sarpsborg Bandyklubb har knalltøff motstand i sin kvartfinaleserie – nemlig seriemester Ready.

Men SBK leverte en god kamp. Det stod lenge 1-1, før vertene avgjorde med 2-1-scoringen godt ut i 2. omgang.

– Det var surt å tape i dag, for vi var helt på høyde med Ready. Vi gjør en utrolig bra match. Det er tungt med tap, men vi skal være stolte av innsatsen, sa SBK-trener Tobias Johansson til Sarpsborg Arbeiderblad etter det knepne tapet onsdag kveld.

Kampen startet på verst mulig vis for sarpingene, med baklengsmål allerede i det andre spilleminuttet, men SBK slo tilbake og utlignet noen minutter senere etter et hjørneslag. 1-1-målet ble scoret av Max Pherson, assistert av Anton Olsson, og denne stillingen stod seg ut 1. omgang. I 2. omgang tok det lang tid før det ble scoring, men da kampuret viste 78 minutter gikk Ready opp i 2-1-ledelse - hvilket også ble sluttresultatet.

Dermed leder Ready 1-0 i kamper i denne kvartfinaleserien, som avgjøres i best av fem kamper. Fredag kveld møtes lagene til ny kamp i Sarpsborg.

Kampfakta

Bandy, NM, kvartfinale

Ready - SBK 2-1 (1-1)

Mål:
1-0 (2 min.) Carl Isac Jerner (Aksel Trygstad Lamache)
1-1 (10 min.) Max Pherson (Anton Olsson)
2-1 (78 min.) Albin Rønnkvist (Felix Ljungberg)

Ready leder 1-0 i kamper i kvartfinaleserien som avgjøres i best av fem kamper.


Av Kjetil A Berg (Sarpsborg Arbeiderblad)
Christer har scoret mål i fem tiår på eliteserienivå

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 7. Feb 2020

Mange mål: I femtiår har det blitt scoringer for Christer Lystad i bandy. Foto:


Christer Lystads (47) bandykarriere er det ingen som kan måle seg med. Ikke heller innen idretten er det mange som har scoret mål i øverste divisjon i fem tiår i verden. Den eneste vi vet er hockeyspilleren Jaromir Jagr.

Sarpingen og landets beste bandyspiller gjennom alle tider debuterte i 1988 bare 16 år gammel. To scoringer ble det i debuten for SFK. Siden har scoringene trillet i tre forskjellige land og gjør det fortsatt.

Bandy i 33 sesonger

Christer Lystad har representert Sarpsborg bandyklubb mesteparten av karrieren, og var i flere sesonger spillende trener i klubben. Lystad har flere ganger vært landslagskaptein, og har fått med hele 132 landskamper, noe som er rekord for norske spillere.

Mange scoringer: det har blitt mange scoringer for Christer Lystad under en lang bandy-karriere.

Lystad, går under kallenavnet «Crille», tok NM-gull med Sarpsborg i 1992 og gull med Stabæk 1996 og 1997. Det ble også gull med svenske Västerås i 1998, samt bronse med russiske Zorkij i 2004. Han har spilt hver eneste sesong siden 1988 og er nå i sin 33. sesong som bandyspiller

Christer er første nordmann som spilte profesjonelt i Russland, uavhengig av idrett. Han er trolig eneste bandyspiller med mesterskapsmedaljer fra tre nasjoner.

Gjennom sine scoringer i 2020 har sarpingen scoret mål i fem tiår. Det har skjedd under tiårene 80, 90, 00, 10 og 20.

Tatt mye av livet

– Det blir på ingen måte å feil å si bandyen har tatt en stor del av livet mitt. Hvor lenge jeg kommer til å holde på videre vet jeg ikke. Det er kroppen som bestemmer det, men så lenge lysten er der blir det bandy. For å være helt ærlig, er det ikke like lett å reise til en kamp som starter klokken 20.00 i Drammen en onsdagskveld lenger. Likevel er det fortsatt vanskelig å tenke seg å ikke spille bandy, sier Lystad.

For sin lokale klubb Sarpsborg bandyklubb har Christer spilt 342 kamper, scoret 527 mål, hatt 268 assist. Under sesongen 2001/02 scoret han 86 mål på de 23 kampene laget spilte.

Vi skal heller ikke glemme at 12 av sesongene han har spilt bandy, er blitt gjort i en annen klubb i Norge, Sverige og Russland. Under karrieren har han spilt for Sarpsborg bandyklubb, Stabæk, Västerås, Boltic, Motala og Zorkij.

2 1/2 år gammel

At det ble bandy for 47-åringen var helt naturlig, for han ble tatt med på Sarpsborg stadion fra han var liten av sin far Bjørn som også spilte mange år i klubben.

– De første skøytene fikk jeg bare 2 1/2 gammel og det var riktige bandyskøyter. De gikk jeg av Finn Johansen og Odd «Oddebass» Olsen som kjøpte de til meg. Ingen tvil om at det var en stor årsak til at det bandy på meg.

Fentiår: I fem tiår har slike røde bandyballer havnet bak målvakter hos motstanderlag for Christer Lystad. Foto: 


– Det er blitt mange opplevelser?

– Jeg har vært heldig å få lov til å se mye gjennom min idrett, oppleve steder som andre ikke har fått se. Husker da jeg spilte for Zorkij i Russland, og vi skulle spille mot Arkhangelsk. Dette var en forbudt by for alle, og en strengt hemmelig by. Lederne i klubben i klubben jobbet knallhardt for at jeg skulle få spille denne kampen. Egentlig fikk jeg ikke innreise til byen, men lederne gikk god for at jeg ikke var spion, sier han og smiler lurt.

Ikke blitt pengerik

En ting er helt klart, og det er at sarpingen ikke har blitt millionær på sin bandy.

– De som spiller bandy i Norge har mer utgifter enn inntekter. Langt bedre er det i Sverige og Russland, men det kan ikke sammenlignes med andre idretter. Likevel er jeg blitt rik på opplevelser og minner. Blitt kjent med mange fantastiske personer og hatt mye glede av idretten

Ingen skal tro at Lystad ikke har gjort det meste selv for å komme dit han har vært og er idrettsmessig.

– Mens andre lå og sov, leide jeg istid i Sparta Amfi og trente alene for å holde formen og kroppen i form. Billig var det ikke, men nødvendig for å være topptrent til jobben som skulle gjøres rundt på bandybanene.

Christer legger ikke skjul på at VM-bronse for Norge og NM gull for Sarpsborg BK står høy på list over største minner. Han ble tatt ut på Verdenslaget i 2002, som ble en opplevelse han aldri kommer til å glemme.

Fredag er han i aksjon igjen. Da spilles den andre kvartfinalen kampen om NM-tittelen mot Ready på Sarpsborg kunstisbane. SBK tapte den første kampen 2-1, men hjemme kan revansjen komme.

 Av Ole-Morten Rosted (Sarpsborg Arbeiderblad)
SARPSBORGS "UTENLANDSPROFF" PÅ U17 LANDSLAGET

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 3. Feb 2020

Før denne sesongen valgte Sarpingen Ole Robin Kaasa Kjellman å sette kursen til nabolandet Sverige for å kombinere skole med satsing på bandy. Det har vist seg å gi resultater, ikke bare spiller han fast for IFK Vänersborg sitt P17 lag men har også fått mulighet til å våre med på P19 laget til samme klubb.Det er meget hyggelig og vi i Sarpsborg bandy klubb synes det er stas når vi ser en spiller med røtter i SBK ta steget og etablere seg i en av de beste klubbene i Sverige.

I dag kom det nok en hyggelig beskjed til Ole Robin, han er tatt ut på på U17 landslaget til Norge som skal spille VM i Sverige 13. - 15. Mars.

Blå og Stolt, lykke til i VM Ole Robin
SBK avsluttet med storseier - møter seriemesterne i sluttspillet

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 3. Feb 2020

TILBAKE: SBKs Anton Olsson er tilbake på isen etter å ha vært ute med brudd kjeven. Søndag vartet svensken opp med en scoring og tre målgivende pasninger da SBK slo Øvrevoll Hosle 8-1. Foto: 


(Øvrevoll Hosle-SBK 1-8) Det var hjemmelaget som tok første stikk i Bærum søndag, men SBK viste at formen er under anmarsj til sluttspillet.

Det var hjemmelaget som tok ledelsen på hjemmeis i Bærum, men to scoringer fra superveteranen Christer Lystad ga SBK en 2-1-ledelse etter første omgang.

Svak første omgang

– Det var en svak første omgang der vi ikke kom skikkelig i gang, sier SBK-trener Tobias Johansson om den første omgangen.

I andre omgang var sarpingene best, og to scoringer fra Emil Øby Olsen, to scoringer fra Petter Nicolaisen, samt mål signert Anton Olsson og Ivan Fedorkov, sørget for at SBK avsluttet seriespillet med en komfortabel 8-1-seier.

– Vi var mer tålmodige i andre omgang. Vi gjorde det som trengtes, og endte opp med en klar seier, oppsummerer «Tobbe» Johansson.

Møter seriemesterne i kvartfinaleserien

Dermed endte SBK på 7. plass i eliteserien, og i kvartfinaleserien som spilles i best av fem kamper møter laget knalltøff motstand fra seriemesterne Ready.

Første kamp spilles allerede onsdag 5. februar i Oslo, før SBK spiller hjemme fredag 7. februar.

– Ready har vunnet serien og er et meget godt lag, men vi skal prøve å finne en måte å slå dem på. Vi har tapt ganske klart mot dem i serien, men det er på ingen måte noen umulighet å slå dem ut, mener SBK-treneren.

– De var ubeseirede fram til seriens siste kamp, men tapte mot Stabæk til slutt. Vi vant seriens siste kamp 8-1, mens de tapte 1-6. Sånn sett kan man jo si at vi kommer inn i sluttspillet med en god følelse, mens de kommer inn med en dårlig følelse, avslutter «Tobbe» Johansson.

Kampfakta

Eliteserien, bandy menn

Bærum Idrettspark. Tilskuere: 50

Øvrevoll Hosle-SBK 1-8 (1-2)

1-0 (13) Per Kristian Vik Salveson (Eivind Thorne)

1-1 (35) Christer Lystad (Ivan Fedorkov)

1-2 (45) Christer Lystad (Anton Olsson)

1-3 (56) Emil Øby Olsen (straffe)

1-4 (66) Ivan Fedorkov (Petter Nicolaisen)

1-5 (76) Anton Olsson (Christer Lystad)

1-6 (84) Petter Nicolaisen (Anton Olsson)

1-7 (85) Emil Øby Olsen (Anton Olsson)

1-8 (90) Petter Nicolaisen (Christer Lystad)

Utvisninger: Øvrevoll Hosle 40 minutter og SBK 40 minutter

SBKs lag:

Rikard Thorkildsen, Thomas Fjellgaard, Anton Olsson, Amund Stenersen, Petter Nicolaisen, Alexei Popov, Magnus Bratland, Mathias Nilsen, Sivert Byvold, Ola Christensen Braathe, Christer Lystad, Sigurd Strømnes, Max Pherson, Ivan Fedorkov og Emil Øby Olsen.


Av Patrick Walther Larsen (Sarpsborg Arbeiderblad)
Stortap for SBK mot seriemesterne

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 30. Jan 2020

TAP: Anders Olsson scoret for SBK i onsdagens kamp mot Ready, men seriemesterne ble et nummer for store for sarpingene. Foto:


(SBK-Ready 1-8) SBK var aldri i nærheten av å få med seg poeng fra seriespillets siste hjemmekamp, da de fikk besøk av serieleder Ready onsdag kveld.

SBK holdt unna det første drøye kvarteret på stadions kunstis, men etter at bortelaget tok ledelsen ble det blytungt for sarpingene.

Før halvtimen var spilt gikk Ready opp i en 3-0-ledelse, noe som førte til at SBK-trener Tobias Johansson tok en timeout. Timeouten så ut til å gjøre hjemmelaget godt, og Anders Olsson reduserte til 1-3 etter pasning fra Christer Lystad.

I andre omgang avgjorde to tidlige Ready-scoringer oppgjøret, og til slutt måtte sarpingene ta med seg et 1-8-tap i garderoben.

SBK avslutter seriespillet med bortekamp mot tabelljumbo Øvrevoll Hosle førstkommende søndag.Ukeplan for uke 6

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 29. Jan 2020Ukeplan for uke 5

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 24. Jan 2020Knepent tap for SBK

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 19. Jan 2020

Sarpsborg Bandyklubb tapte 5–7 i søndagens vriene bortekamp mot Solberg i eliteserien i bandy.

Sarpingene stilte med et redusert mannskap, og det var kun to keepere og tolv utespillere med i troppen som reise til Solbergbanen.

Det var hjemmelaget som kom klart best i gang. Solberg scoret fire ganger i løpet av de 18 første minuttene, og da så det ikke bra ut for SBK. Gjestene reduserte imidlertid to ganger. Først satte Aleksei Popov inn 1–4 etter 35 minutters spill, og to minutter senere scoret Anders Olsson etter hjørneslag.

Deretter ble det 5–2 og 6–2 før Max Pherson reduserte like før pause.

Trygg plass

Fire minutter ut i andre omgang satte Petter Nicolaisen inn 4–6 for SBK. Han scoret sikkert alene med keeper. Solberg økte ledelsen til 7–4 et snaut kvarter ut i omgangen.

Max Pherson reduserte til 5–7 etter 69 minutters spill da han driblet et par spillere før han klinket ballen i mål fra 20 meters hold. SBK hadde et press mot hjemmelagets mål i store deler av andre omgang, men det ble ikke flere scoringer.

SBK ligger fortsatt på en trygg sluttspillsplass. Det er sju poeng ned til Øvrevoll Hasle som ligger under sluttspillstreken.

Neste kamp for Sarpsborg Bandyklubb er hjemme på Stadion mot Ready 29. januar.

Kampfakta

Bandy, eliteserien

Solberg – Sarpsborg BK 7–5 (6–3)

Solbergbanen

Mål:

1–0 (5 min.) Sondre Bratvold Kristiansen (Marius Austad)

2–0 (7 min.) Sondre Bratvold Kristiansen (Marius Austad)

3–0 (14 min.) Eirik Bø Johnsen (uassistert)

4–0 (18 min.) Even Gamst (Emil Gulbrandsen)

4–1 (35 min.) Aleksei Popov (Anton Olsson)

4–2 (37 min.) Anders Olsson (Anton Olsson)

5–2 (40 min.) Christopher Nålby (Marius Austad)

6–2 (41 min.) Even Gamst (Kristian Hagen)

6–3 (45 min.) Max Pherson (Anton Olsson)

6–4 (49 min.) Petter Nicolaisen (Anders Olsson)

7–4 (58 min.) Kristian Hagen (Marius Austad)

7–5 (69 min.) Max Pherson (uassistert)

Hoveddommer: Haakon Toverud Andersen.

Utvisninger: Solberg ingen min., SBK ingen min.

Laget

SBKs lag:

Målvakter: Rikard Thorkildsen, Thomas Dahlen Fjellgaard.

Utespillere: Anton Olsson, Emil Øby Olsen, Ola Braathe, Magnus Bratland, Amund Stenersen, Aleksei Popov, Anders Olsson, Sigurd Strømnes, Max Pherson, Ivan Fedorkov, Petter Nicolaisen, Mathias Nilsen.UKEPLAN FOR UKE 4

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 16. Jan 2020– En viktig seier for oss

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 15. Jan 2020

Ola Braathe scoret ett av målene da SBK tok en meget viktig 4-1-seier borte mot Ullevål i eliteserien i bandy onsdag kveld. (Foto: Kjetil A. Berg)


(Ullevål - SBK 1-4) Sarpsborg Bandyklubb sikret seg en meget verdifull topoenger da de slo Ullevål på bortebane i eliteserien onsdag kveld.

Kampen i hovedstaden endte med 4-1-seier til sarpingene, etter at de hadde ledet 2-0 midtveis.

Seieren innebærer at SBK nå har festet et grep om syvendeplassen i eliteserien når som det gjenstår kun tre serierunder. Sarpingene har ti poeng, mens Ullevål, onsdagens motstander, står med syv. Det er de åtte beste lagene som går til NM-sluttspillet.

– Dette var en viktig seier for oss med tanke på å beholde syvendeplassen, og i dag spilte vi bra. Det pleier alltid å være tøft å spille her inne, men så fort kampen fikk satt seg, synes jeg vi er det klart beste laget. Det var god laginnsats, sa SBK-trener Tobias Johansson til Sarpsborg Arbeiderblad etter seieren på Bergbanen onsdag kveld.

Lars Bjørge Thorsen sendte SBK i føringen vel kvarteret ut i 1. omgang, før Aleksei Popov doblet ledelsen da det var spilt 28 minutter. SBK ledet 2-0 til pause, og i 2. omgang ble det to mål til, signert henholdsvis Lars Bjørge Thorsen og Ola Braathe, før vertene fikk en redusering. Dermed ble det altså 4-1-seier til SBK i dette eliteserieoppgjøret.

I neste runde har SBK bortekamp mot Solberg. Den kampen spilles søndag 19. januar.


Av Kjetil A Berg (Sarpsborg Arbeiderblad)
Knepent tap for bandygutta

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 12. Jan 2020

Ivan Fedorkov (91) scoret to av målene for SBK søndag, men de lokale bandygutta måtte likevel se seg beseiret av Ullern. Gjestene vant oppgjøret på kunstisen ved Sarpsborg stadion med 5-4. Dette bildet er fra SBKs kamp mot Mjøndalen 5. januar. (Foto: Kjetil A. Berg)


(SBK – Ullern 4-5) Det ble et surt ettmålstap for SBK hjemme mot Ullern i eliteserien i bandy søndag.


Sarpsborg Bandyklubb hadde hjemmekamp mot serietoer Ullern på kunstisen ved Sarpsborg stadion søndag.

Gjestene tok ledelsen allerede i det første spilleminuttet, men SBK kom ajour få minutter senere. Det sørget Petter Nicolaisen for, på pasning fra Ivan Fedorkov.

Bortelaget scoret imidlertid to mål til før pause, slik at stillingen var 1-3 etter halvspilt kamp.

I 2. omgang sørget Petter Nicolaisen for ny spenning med sitt og SBKs andre mål for dagen. På 2-3-målet hadde Aleksei Popov assist.

Ullern gikk til 2-4 midtveis i 2. omgang, men SBK-spiller Ivan Fedorkov reduserte deretter til 3-4 med drøyt kvarteret igjen å spille.

Henrik Wilhelm Brune scoret så Ullerns femte for dagen fem minutter før full tid.

På overtid ble Ivan Fedorkov tomålsscorer for hjemmelaget da han fikset 4-5, assistert av Anders Olsson.

Men SBK kom ikke nærmere. Dermed ble det et knepent ettmålstap på egen is søndag.

SBK er nummer syv på tabellen i eliteserien, med åtte poeng på 14 kamper.Av Kjetil A Berg (Sarpsborg Arbeiderblad)4 SBK TALENTER PÅ KRETSLAG

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 11. Jan 2020

Sarpsborg bandyklubbs 4 talenter Henrik Ulland, Philip Jacobsen, Herman Gundelsby og Tobias Müller er tatt ut til å representere HEDØST i kretslagsturneringen for 2004 årgangen lørdag 11. Januar i Drammen. HEDØST er et sammensatt kretslag av spillere fra Hedemark og Østfold og de skal spille kamper mot Oslo, Akershus og Buskerud. SBK er stolte av å ha med unge spillere i en turnering for de beste i landet i sin årsklasse og vi ønsker dere lykke til.

vil du vite mer om helgens kretslagsurneringer kan du lese mer her: https://bandyforbundet.no/?p=45338&mID=71&mAct=0Ukeplan uke 3

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 9. Jan 2020Seieren røk på overtid

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 5. Jan 2020

SBK ledet 4-3 til langt inn på overtid, men så fikk Mjøndalen straffeslag. Det endte i scoring, som vi ser her, og sluttresultat 4-4 i søndagens oppgjør i eliteserien i bandy. (Foto: Kjetil A. Berg)

(SBK - Mjøndalen 4-4) Her setter Mjøndalen-spiller Andrey Anufrienko inn 4-4 på straffeslag på overtid - og ødelegger med det seiersfesten for SBK-gutta.

Det ble en dramatisk avslutning på søndagens eliteseriekamp i bandy mellom SBK og Mjøndalen på kunstisen ved Sarpsborg stadion. Vertene hadde 4-3-ledelse og så ut til å sikre to verdifulle poeng, men langt inn på overtid fikk gjestene Mjøndalen tildelt et straffeslag - til voldsomme protester fra hjemmelagets spillere og trenerbenk.

Straffeslaget omsatte Andrey Anufrienko i scoring - og dermed endte det i stedet med 4-4 og poengdeling.

– Det der er overtid på overtiden, så det der skal ikke skje når vi har 4-3. Det er surt. Vi hadde seieren, og de skaper ikke noe særlig på slutten heller. Jeg synes det i så fall er vi som har noen halvsjanser fremover. Det er vanskelig å være helt fornøyd nå, sa SBK-trener Tobias Johansson til Sarpsborg Arbeiderblad etter kampen.

Det var særdeles surt for blåtrøyene å miste ett poeng etter det som var en utpreget krigekamp på et isdekke som ikke alltid var av den spillevennlige sorten. 

– Dette var en krigematch. Det blir ikke noe skikkelig bandyspill, i stedet er det litt tilfeldigheter og den som kriger mest som pleier å vinne slike matcher. Det er langballer og krig som gjelder i 90 minutter, sier Johansson.

SBK, som før søndagens kamp kom fra en fin 7-4-seier mot Høvik 2. juledag, ligger nå på syvendeplass på tabellen i eliteserien, med åtte poeng på 12 kamper. De åtte beste i serien går til NM-sluttspillet senere i år.

For SBKs del venter en meget tøff bortekamp mot sølvplasserte Stabæk i neste serierunde. Den kampen spilles onsdag 8. januar.


Av Kjetil A Berg (Sarpsborg Arbeider blad) 
Ukeplan uke 2

Postet av Sarpsborg Bandyklubb den 2. Jan 2020